Meer dan 7% Avans-alumni werkloos

  Avans-alumni van afgelopen jaar doen het gemiddeld beter op de arbeidsmarkt dan andere afgestudeerden. 7.3 procent heeft geen baan, ten opzichte van het landelijke cijfer: 8 procent. Per academie zijn ook verschillen zichtbaar. Dit blijkt uit de HBO-monitor 2013. 

  Infographic: Susan Docters

  Meer over de arbeidsmarkt lees je in Punt 7. Die ligt overal in de bakken en is hier digitaal te lezen.

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Ik mis in het geheel iets over de AKV, is daar ook iets over bekend?

  • Als loopbaan- en sollicitatiecoach help Ik mensen naar de baan van hun leven (voor nu). Ik vind deze cijfers erg interessant. Als buitenstaander (ik trof dit artikel op Facebook) heb ik geen idee wat de afkortingen betekenen. Mag ik er n lijstje bij?

  • Zowel het percentage ‘zonder werk’ als ‘tevreden’ hangt, zoals uit bijgaande grafieken wel blijkt, volkomen af van de verdeling van de respondenten over de opleidingen. Dat geldt voor Avans, dat geldt ook voor andere hogescholen.

  • De titel van het stukje dekt de lading niet helemaal.
   Anderzijds het kan een bewuste keuze zijn het ‘bescheiden’ te brengen. Leuk ook de reacties van de directie tussen de cijfers door. Geven het artikel ‘smoel’.