Terug naar overzicht

Nieuwe locatie voor Bossche Chemie-studenten

De Bossche studenten van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) nemen vanaf 1 september hun intrek in een eigen gebouw aan de Parallelweg in Den Bosch. Dat is op 10 minuten loopafstand van de Onderwijsboulevard.

Sinds de start van de opleiding Chemie in Den Bosch in 2010 heeft Avans gebruik kunnen maken van de laboratoria van de naastgelegen Hogere Agrarische School. ‘Die lieten in de loop van dit studiejaar weten dat ze die capaciteit zelf nodig hebben’, zegt Jan van Casteren, adjunct-directeur van de ATGM. De academie moest op zoek naar een andere plaats voor praktijkopdrachten. ‘Dat biedt ook mogelijkheden voor ons. Nu moesten we vaak practica in de avonden inplannen. Dat wil je eigenlijk niet.’

Druk op de Onderwijsboulevard
Het is de bedoeling dat op de derde verdieping van het gebouw aan de Parallelweg deze zomer twee laboratoria worden ingericht, daarnaast komen er ook theorielokalen en werkplekken voor studenten en docenten. De vierde en vijfde verdieping zou Avans ook willen klaarmaken voor lesdoeleinden om te gebruiken. ‘Voor de momenten dat het op de Onderwijsboulevard eigenlijk te druk wordt.’

Op de eerste verdieping van het beoogde gebouw, de vergunningen zijn aangevraagd, zit de HAS. Volgens Van Casteren biedt dat nieuwe mogelijkheden om de onderlinge samenwerking uit te breiden. ‘Ik kan me ook voorstellen dat we op de nieuwe locatie veel meer met het lectoraat kunnen gaan doen. Die ideeën zijn er wel.’

58 vooraanmeldingen
De Bossche Chemie-tak van Avans is in een kort tijdsbestek hard gegroeid. Van zo’n twintig studenten in het begin naar nu al 58 vooraanmeldingen voor het nieuwe studiejaar. ‘De opleiding scoort goed in de Keuzegids en dat zal in een eigen gebouw alleen maar beter worden.’

Catering
Of er ook een cateraar in het gebouw komt, is nog onduidelijk. ‘De HAS heeft dat wel geprobeerd op die locatie maar hun ervaring was dat studenten net zo lief buiten het gebouw een broodje gingen kopen. We moeten nog even kijken wat we gaan doen.’

Lovensdijkstraat
Het is niet de bedoeling dat Bredase studenten in verband met de verbouwingswerkzaamheden aan de Lovensdijkstraat voor practica naar Den Bosch moeten. ‘Nee, die studenten kunnen gebruik maken van de laboratoria van het Radius College.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?