Feedback docent geen officiële beoordeling

  De onvoldoende voor een herkansing van een ondernemersplan vonden studenten van de Academie voor Marketing en Business Management (AMBM) niet terecht. Ze tekenden beroep aan. De projectgroep had immers de feedback van hun docent toegepast.

  Tijdens de zitting van het College van Beroep voor de Examens (COBEX) pleitten de AMBM-studenten voor een extra herkansing van het financiële deel van een ondernemersplan waar zij in de propedeusefase aan hebben gewerkt. Nadat de studenten de eerste keer een onvoldoende kregen, mocht de projectgroep herkansen.

  De studenten pasten een zekerheidscontrole toe en mailden hun docent voor feedback voordat zij de verbeterde versie inleverden. De docent stelde in zijn reactie twee issues aan de orde die de studenten vervolgens hebben aangepast.

  Dubbele check
  Tot hun verbazing resulteerde ook de herkansing, na de dubbele check, in een onvoldoende. ‘Je mag verwachten dat het advies van een docent betrouwbaar is’, zegt een van de studenten tijdens de zitting. ‘De docent geeft aan dat het er verzorgd uitziet en alle onderdelen bevat.’

  Toch bleek er een onderdeel te ontbreken. De voorzitter van het COBEX vraagt zich af of de studenten mogelijk te simpel hebben gedacht over de gestelde verbeterpunten. En merkt op dat de docent in de e-mail aangeeft ‘niet diep te hebben gekeken’ en het dus beperkte feedback was.

  Formele status
  De examencommissie van de academie stelt dat de studenten geen formele status mogen verlenen aan de e-mail van de docent. ‘Het is geen toetsmoment, dus geen officiële beoordeling.’

  De zaak wordt ongegrond verklaard, de studenten krijgen geen extra herkansing.

  Meer artikelen over

                 

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • wederom laten de avans bureaucraten hun gezicht zien

  • Studenten moeten kunnen bouwen op degelijke feedback en KENNIS van de docenten. Als zij hierin niet voldoende voorzien in de jaren van het geven van onderwijs, mag er ook niet van de student verwacht worden dat zij wel beschikken over deze kennis.

  • Als docent zou je de criteria PRECIES moeten weten en zo ook je feedback moeten opbouwen!! Je bent als docent nog steeds verantwoordelijk voor de toekomst van je student!