Terug naar overzicht

9 tips om Koningsdag door te komen

Koningsdag staat voor de deur. Nog geen idee waar je de verjaardag van Wimlex gaat vieren dit jaar? Wij zetten de leukste feestjes op een rij.

Den Bosch

Kingsland Festival
Een populair feest in Amsterdam, dat zich dit jaar verplaatst naar Den Bosch. De line-up is niet voor de poes met Armin van Buuren als grote publiekstrekker en Showtek, Yellow Claw, Sunnery James & Ryan Marciano en meer. Voetjes van de vloer!
Pettelaarse Schans, Den Bosch. 12.00 tot 23.00. Kosten: 17,50.

Karrenstraat = Oranjestraat
In de Karrenstraat, die wordt afgesloten met hekken, kun je gratis naar binnen en kun je van het geld dat je niet onnodig aan entree betaald, je biertjes lekker bij de kroegen in de straat gaan halen. Wordt gehost door MC Confetti. Als dat geen feest beloofd.
Karrenstraat, Den Bosch. 12.00 – 23.00. Gratis.

Koningsdag5

Breda

Grote Markt
Het was even onduidelijk of het feest op de Grote Markt wel of niet door zou gaan, maar de kogel is door de kerk. Het gaat door. Met drie verschillende podia met bands en dj’s kun je je met een biertje in de hand vast prima vermaken.
Grote Markt, Breda 12.00 – 22.00. Gratis.

Club Tropicana
In het oranje dansen op het strand. In Club Tropicana hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat het regent. Met een indoor en een outdoor stage waan je je in het paradijs. Met Michel de Hey, David Ghetto en Mr.Belt & Wezol. We drinken een wodka jus d’orange op Wimlex.
Tramsingel, Breda. 13.00 – 23.00. Kosten: 19,50

Koningsdag2

Tilburg

Korte Heuvel
Waar is dat feestje? Nou op de Korte Heuvel, waar de lokale dj’s je lekker uit je plaat laten gaan. Is Tilburg je vaste stekkie? Dan zul je dj’s Barry en Lanterfantje uit de Polly Maggoo en Café Phillip al wel kennen.
Korte Heuvel, Tilburg. 14.00 – 23.00. Gratis.

Guilty Pleasures
Zin om je oranje plateauzolen af te stoffen? Op het Piusplein kun je terecht voor je Guilty Pleasures uit de jaren negentig. Kroegen Brandpunt, Bolle, Slagroom en Miller Time hebben een podium voor de deur waarop artiesten optreden en waar je je lievelingsnummer aan kunt vragen aan het Hitsige Dj Team. Spice Girls? Iemand?
Piusplein, Tilburg. 14.00 – 23.00. Gratis.

Wil je je buiten de Avanssteden begeven?

Koningsdag4

Rotterdam
Het programma van Oranjebitter blijft traditiegetrouw geheim tot vlak voor Koningsdag. Waarom toch gaan? Het terrein wordt omgetoverd in een amusementspark voor volwassen. Inclusief ballenbak, reuzenrad, trampoline, golden tickets en Hans Kazan die het festival presenteert. Tipje van de sluier: Typhoon komt.
Vanaf 12.00 tot 23.00. Kosten: 25,00

Amsterdam
Gui Boratto, Adana Twins, Madmotermiquel zijn enkele namen waar je tijdens Pleinvrees Kingsday van kunt genieten. Vijf jaar geleden begon Pleinvrees als alcoholvrij Koninginnedagfeestje in Amsterdam. In een gehuurde oliebollenkraam op de Groenmarktkade stond die dag een ijzersterke line-up voor de 23 koppige vriendengroep van Pleinvrees. Inmiddels uitgegroeid tot een groot feest.
Begint om 12.00 tot laat. Kosten: 22,50

Dordrecht
Niet alleen komt Wimlex koekhappen en zaklopen in Dordrecht, de jaarlijkse Dancetour keert ook weer terug. De line-up wordt nog even stil gehouden, maar dat het een feest wordt, is zeker. En wie weet spot je Wimlex en Maxima nog wel! Het festival begint later dan voorgaande jaren, vanwege het koninklijke bezoek.
14.30 tot 21.00. Gratis toegang.

Ga je met de trein? Vergeet dan niet om even de speciale Koningsdagdienstregeling te checken.

Punt. Of had jij nog wat?

Pee-sje-vee

En Eindhoven? ;-)

2015-04-24 12:24:36

Meer lezen?