Terug naar overzicht

Rokjesdag op Avans: ‘Het is best wel teleurstellend’

Het kwik komt boven de 20 graden uit vandaag en er staat weinig wind. De ideale omstandigheden voor rokjesdag! De eerste dag van het jaar dat vrouwen massaal naar buiten gaan in een rokje. Punt vroeg aan studenten wat zij van deze dag vinden.

Het is even zoeken maar toch zijn er enkele studenten die vandaag in een rokje naar school gekomen zijn. Buiten in het zonnetje zit Florieke Vos, tweedejaarsstudent Verpleegkunde.
Florieke: ‘Op school werd mij pas verteld dat het rokjesdag is. Mijn jurk heb ik dus niet speciaal voor deze dag uitgekozen. Ik heb vandaag wel bewust een vrolijke jurk aangetrokken. In mijn kast hangen voornamelijk veel zwarte jurken maar vanavond heb ik nog een afspraak in het ziekenhuis en dan vind ik zwart wel erg dramatisch.’

Wel of geen panty
Eén voorwaarde aan rokjesdag is dat je geen panty aantrekt. ‘Ik had eerst wel een panty aan maar ik heb deze toch uit gedaan. Ik heb zulke witte benen. Nu kunnen ze misschien nog een beetje bruin worden. Bovendien vond ik dat ik er gewoon doorheen moest en nu is het in de zon heel erg lekker’, aldus Florieke.

Rokjesdag_FloriekeVos - max

Mannen en rokjesdag
Johan Hurkx, student Human Resource Management, vindt deze dag een goed initiatief. ‘Ik vind het niet vervelend om vrouwen in rokjes te zien. Ik snap wel dat als het een keer goed weer is vrouwen meteen uitpakken en er wat leuks van maken.’ Zelf is Johan geen man die naar elke dame fluit die haar benen onthult. Johan: ‘Een kort rokje wil niet meteen zeggen dat alle mannen haar na moeten roepen. Overigens denk ik ook niet dat het met de kleding te maken heeft maar meer met het uiterlijk.’

Tegenvallen
Tot nu toe valt rokjesdag op Avans een beetje tegen. Geen massale groepen dames in rokjes. Hier en daar loopt een enkeling met blote benen maar daar is het mee gezegd. Florieke: ‘Het is best wel teleurstellend. Ik had meer vrouwen in rokken verwacht maar ik ben een van de weinigen.’ Florieke denkt dat dit komt omdat het de eerste lekkere dag is. ‘Vanochtend was het nog best wel fris. Als je daar doorheen moet, is het nog best wel koud.’

Wie het vandaag nog te koud vindt, niet getreurd. Er komen nog genoeg mooie dagen aan waarop je wel een rokje aan kunt trekken.

Punt. Of had jij nog wat?

Wtfgast

Alsjeblieft zeg -_- (reactie hierboven.)

2015-04-12 12:49:02

Luuk

Avans draagt bij aan het beeld dat vrouwen lustobjecten zouden zijn. Hier zou een onderwijsinstelling juist afstand van moeten nemen!

2015-04-10 19:50:50

Eric van Oevelen

Rokjesdag is geen initiatief dat je kunt voorspellen of afroepen zoals een Red Hair Day. Het ontstaat spontaan en wordt pas gesignaleerd als het er is. Fijn dat er ook nog iets is dat er zomaar is wanneer het moment er rijp voor is ;-)

2015-04-10 15:09:29

Meer lezen?