Terug naar overzicht

Deze 6 Avansstudenten doen mee aan de Battle of the Dj’s

Het HBO Intro Festival komt er weer aan. Maar eerst volgt er een battle van de beste dj’s van diverse hogescholen. Ook Avansstudenten halen alles uit de kast om de beste dj te worden en een plekje te veroveren op het HBO Intro Festival. De dj’s van Avans stellen zich kort voor. 

burenvandebrandweer-max
Naam:
Thomas Brekelmans
Opleiding: tweedejaarsstudent Advanced Business Creation, Den Bosch
DJ: Buren van de Brandweer

Het genre van Buren van de Brandweer is eclectic. Al noemen zij het zelf ‘Pyromania, muziek die een feestje moet laten vlammen.’ De Buren van de Brandweer stonden al op het podium met Menthal Theo en La Fuente. Daarnaast speelden zij tijdens de Biki90 PSV huldiging party. ‘Muziek combineren met mijn studie is goed te doen. We zijn met vijf man en de shows zijn voornamelijk in het weekend. Of je nu in de kroeg staat of shows moet draaien, dat is voor ons hetzelfde en misschien zelfs nog leuker’, aldus Thomas.

greystook-max
Naam:
Remy Borsboom
Opleiding: eerstejaarsstudent Communication & Multimedia Design, Breda
DJ: Dj-Greystook

‘Ik weet zeker dat we er een mooie avond van maken in Café Proost. Het betrekken van muzikale Bredase studenten bij het Intro Festival vind ik top’, aldus Remy. Hij produceert meestal zijn eigen housetracks. ‘Mijn laatste nummer is net af. Deze keer met vocals. Het nummer is supervet geworden.’ Omdat Remy in Den Haag woont, is hij veel onderweg. Het komt er soms op neer dat hij zijn huiswerk en werk voor zijn muziek in de trein doet. ‘Soms is het lastig om regelmatig draaien op feesten, produceren, studeren en een sociaal leven te combineren. Maar het gaat eigenlijk prima. Het is vooral goed plannen.’

djbandedpig-max
Naam:
Sanne van Gend
Opleiding:
eerstejaarsstudent Accountancy Breda
DJ:
DJ BandedPig

‘Ik heb vorig jaar na het HBO Intro Festival besloten om mee te doen aan de Battle. Ik vind dit een goed initiatief, want zo kunnen onbekende dj’s meer ervaring op doen. Hoe meer ervaring hoe makkelijker het dj’en gaat’, vertelt Sanne. De student is nu een jaar serieus bezig met draaien en heeft al op kleinere feestjes gestaan. De muziek die ze maakt is electronic dance music. Sanne zou graag op een groot festival optreden. ‘Mijn doel van de Battle of the Dj’s in Den Bosch is voornamelijk een te gekke avond wegzetten, meer ervaring opdoen en hopelijk win ik de wedstrijd ook nog.’

davey-max
Naam:
Davey van Ginneke
Opleiding: vierdejaarsstudent International Business and Management Studies, Breda
DJ: DAVI

Davey zal deze zomer als DAVI te zien zijn in Bulgarije en Spanje. ‘Ik kan niet wachten om de wereld te tonen wat ik nog meer in petto heb’, aldus Davey. ‘Ik probeer alles uit de kast te halen om het publiek te verrassen. Denk bijvoorbeeld aan het plakken van herkenbare vocals op onbekende houseplaten. Zo doe ik iets anders dan de rest, maar blijft het toch werken voor het grote publiek.’ Samen met een andere Avansstudent, Arnes Begic, heeft Davey een tropical house project lopen dat D&A heet. Ondertussen hebben de studenten daarmee al zo’n tienduizend plays verzameld. ‘Ik verwacht een leuke battle, met een aantal getalenteerde jongens. Ik ga er in ieder geval een feestje van maken, waarbij het dak eraf gaat!’

djburndown-max
Naam:
Mark Vermeulen
Opleiding: eerstejaarsstudent Integrale Veiligheidskunde Den Bosch
DJ: DJ Burndown

‘Ik weet nog niet wat ik moet verwachten van de Battle, maar ik vind het geweldig dat studenten de kans krijgen om mee te doen aan de wedstrijd.’ Momenteel draait de student vooral op huisfeestjes. Hij heeft even een pauze van het produceren van muziek. Mark: ‘Aankomende zomer ga ik weer beginnen. Ik wil mij vooral focussen op electronic dance music. Ik hoop dat ik er mijn beroep van kan maken, maar die kans is niet voor iedereen weggelegd. Mocht dat niet lukken dan blijft het natuurlijk gewoon een vette hobby. Het combineren met mijn studie gaat ook makkelijk. Ik draai bijna nooit doordeweeks waardoor ik niet in de knoop kom met mijn studie.’

jayjehnson-max
Naam:
 Job Jansen 
Opleiding: eerstejaarsstudent Elektrotechniek
DJ: Jay Jehnson

Job: ‘Zelf maak ik geen muziek, maar zou daar wel graag iets mee willen doen. Ik vind het erg leuk om tegen andere dj’s te strijden en uiteindelijk beoordeeld te worden op de set die ik daar zal draaien. Ik vind dat het Intro Festival een evenement is waar iedere student minimaal één keer geweest moet zijn, omdat het gewoon super is. Daarnaast is het geweldig dat dit soort evenementen voor studenten worden georganiseerd.’ Uiteindelijk heeft Job als doel om op meer grote evenementen en feesten muziek te draaien.

De battle in Den Bosch vindt plaats op 26 mei in Café Zomers&Zomers, op 28 mei strijden de Bredase dj’s in café Proost. Entree is beide keren gratis. 

Volledige line-up Den Bosch:
Buren van de Brandweer
Jay Jehnson
DJ Burndown
Ruben Skilba
DJ Bandedpig

Volledige line-up Breda:
Beunjorno
DAVI Music
DJ Proquente
Strandbal
Dj-Greystook

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?