Terug naar overzicht

Trainwreck: keiharde grappen over seks en drank

Amy Schumer is een van de meest populaire Amerikaanse stand-up comedians van dit moment. Ze heeft maling aan zichzelf en maakt keiharde grappen over seks, drank en haar eigen leven. Trainwreck, haar debuut op het grote scherm, is een meer dan verfrissende romantische comedy geworden.

Het verhaal van Trainwreck is best voorspelbaar. Vrouw ontmoet man, ze worden verliefd en er komen problemen. De film, geschreven door Schumer zelf en geregisseerd door Judd Apatow (The 40-Year Old Virgin, Knocked Up) is gelukkig niet de zoveelste Bridget Jones-kloon geworden.

Geniale sketches
Vanaf het begin vliegen de geniale sketches je om de oren. De vele, vaak geïmproviseerde grappen zijn naast grof en rauw ook gewoon erg sterk. Naast veel lachen, is er ook ruimte voor serieus acteerwerk en worden de rollen van de zieke vader van Amy en haar zus goed ingevuld.

Amy Schumer is hot in Amerika en bekende mensen willen graag met haar samenwerken. Basketballer Lebron James heeft een belangrijke rol, maar ook Daniel Radcliffe (aka Harry Potter) heeft een klein rolletje in de film.

Trainwreck is een verfrissende romantische komedie met harde humor en daarom leuk voor zowel vrouw als man. Vanaf vandaag overal in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?