Net-afgestudeerde Avans omgekomen in Parijs

  MarieLauschTwitter-maxOnder de slachtoffers van de terroristische aanval in Parijs van afgelopen vrijdag is een oud-Avansstudent: Marie Lausch. Zij is afgelopen zomer afgestudeerd bij de Avans School of International Studies (ASIS).

  De Franse Marie Lausch is vrijdagavond omgekomen bij de aanval op concertzaal Bataclan. Ze was daar samen met haar vriend Mathias en andere vrienden om te vieren dat ze vijf jaar bij elkaar waren. Ook haar vriend is omgekomen.

  MarieLausch-max

  Verdriet
  Docenten van ASIS zijn gisteren op de hoogte gebracht van haar overlijden. Vanochtend zijn ze bij elkaar gekomen om hun verdriet te delen. ‘Van sommige studenten hoor je de naam en zie je er meteen een gezicht bij. Marie was zo’n student’, zegt een van de docenten.

  Herdenking
  ASIS-studenten houden vanavond om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst op de Grote Markt in Breda. Later in de week zal een tweede bijeenkomst volgen omdat een grote groep studenten van de academie nu op excursie in Krakow is. De academie heeft een In memoriam geschreven.

  Click for English.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Veel sterkte gewenst aan de familie, vrienden en andere betrokkenen. Het is vreselijk wat er is gebeurd in Parijs. Dit verdient niemand.