Kunststudenten projecteren carnavalsoptocht op Spanjaardsgat

  Onze videoprojectie animatie voor op het Spanjaardsgat is af! Binnenkort te zien in het centrum van Breda.

  Geplaatst door Yentl van der Voort op donderdag 21 januari 2016

   

  Op de oude stadsmuur Spanjaardsgat in Breda is tijdens carnaval een animatieoptocht te zien, getekend door achttien derdejaarsstudenten Animatie van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost.

  De studenten werden benaderd door de gemeente Breda met de vraag of ze een animatie konden maken voor de kale muren in de binnenstad. Yentl van der Voort, één van de animatoren: ‘De gemeente had al een duidelijk beeld van wat ze wilde. Het moest een parade worden met een knipoog naar carnaval, maar liever niet met clowns en piraten. We mochten onze eigen karakters creëren.’

  Eigen animaties
  Eerst onderzochten de animatoren de technische kant. Hoe snel moesten de animaties bewegen om in een optocht te lopen? Yentl: ‘Daarna ging iedereen aan de slag met zijn eigen karakter. Sommigen hebben een 2D-animatie gemaakt, anderen 3D. De mijne is een groen-blauwe walvis.’ Op een maquette van het Spanjaardsgat konden de studenten het bewegende beeld alvast in het klein projecteren.

  Speelse parade
  Daarna was de taak aan Yentl om alle animaties achter elkaar te monteren. ‘Ik was in het begin wel bang dat het rommelig zou worden. Uiteindelijk bleek dat alle karakters op hun eigen tempo lopen, waardoor ze elkaar soms inhalen, maar het is nu een heel speelse parade geworden. We zijn blij het resultaat.’

   

  WP_20160120_002.mp4Test op de maquette van het Spanjaardsgat in Breda.

  Geplaatst door Yentl van der Voort op woensdag 20 januari 2016

  De animatie zelf bewonderen? De parade is sinds donderdag tot aan het einde van de carnavalsperiode te zien op het Spanjaardsgat vanaf het moment dat het donker wordt.

  MEER ARTIKELEN OVER

           

  DEEL DIT ARTIKEL

  REAGEER OP DIT ARTIKEL

  * Verplicht veld

  REACTIES

  Er zijn nog geen reacties.

  TRENDING OP SOCIAL
  Volg voor het laatste nieuws @PuntAvans

  Volg Punt.