Foute tekst op 855 Avansdiploma’s

  afstuderen-diplomauitreiking-max (1)Op 855 Avansdiploma’s uitgegeven tussen 15 december 2015 en 10 juli 2016 staat een foute tekst. Afgestudeerden met een van deze diploma’s zijn woensdag ingelicht. Zij kunnen een nieuw getuigschrift ophalen.

  Het gaat om diploma’s van de Academie voor Bouw en Infra, de Academie voor Industrie & Informatica, de Academie voor Engineering en ICT, de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu en de Academie voor Gezondheidszorg.

  Rechtsgeldig
  De uitgegeven diploma’s zijn rechtsgeldig maar er staat een verkeerde tekst op. Op de getuigschriften van de technische opleidingen met de graad Bachelor of Science staat nu dat de student ‘tevens gerechtigd is tot het voeren van de titel baccalaureus, afgekort tot bc’. Dat moet zijn dat de student ‘tevens gerechtigd is tot het voeren van de titel ingenieur, afgekort tot ing’.

  De fout is ontstaan na een wetswijziging omtrent titulatuur.

  Ruilactie
  Avans zegt de betreffende studenten op de hoogte te hebben gesteld over hoe zij hun nieuwe getuigschrift met diploma-supplement kunnen ophalen. Het is de bedoeling dat de student zich legitimeert en de eerder uitgereikte exemplaren meeneemt om die om te ruilen tegen een nieuw exemplaar.

  Meer artikelen over

                    

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.