Terug naar overzicht

Succesvol Thuis in de Wijk krijgt vervolg

Foto: facebook.com/thuisindewijk

Foto: facebook.com/thuisindewijk

Het project Thuis in de Wijk, waarbij studenten van de Academie voor Sociale Studies Breda (ASB) en de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ) Breda ingingen, krijgt een vervolg.

Tijdens het project zochten studenten en docenten samen met bewoners uit de wijk Heusdenhout, professionals en de gemeente Breda naar innovatieve manieren om samen te leren en te leven binnen de Bredase wijk.

Projecten voorzetten
Imke van Gaal, projectmanager bij Thuis in de Wijk, is blij met de behaalde resultaten en het geplande vervolg. ‘Er zijn veel projecten en initiatieven gestart in de afgelopen maanden. Daar zaten ook dingen tussen die studenten en bewoners graag willen voortzetten.’

Studenten Anne en Hannah, die jonge vluchtelingen hielpen met het opbouwen van een sociaal netwerk binnen Breda, waren nog lang niet klaar met hun initiatief. Van Gaal: ‘Zij krijgen in hun derde jaar de mogelijkheid om het project verder uit te bouwen binnen een stage bij Avans.’

Wat kan Avans nog meer betekenen?
In het nieuwe studiejaar gaan de academies Thuis in de Wijk verder uitbouwen. ‘De afgelopen zes maanden hebben studenten en docenten van alles opgezet,’ vertelt van Gaal. ‘Daar gaan we nu op verder borduren. We willen de verschillende sleutelfiguren binnen de wijk samen aan tafel krijgen. Om samen te kijken naar de behoefte, kansen en mogelijkheden in de wijk. En wat Avans hierin kan betekenen voor de bewoners in de wijk. Daarnaast willen ASB en AGZ een gezamenlijk onderwijsprogramma ontwikkelen.’

Volgens Van Gaal is de samenwerking tussen de academies goed verlopen. ‘We hebben het afgelopen jaar aan elkaar kunnen snuffelen, er is veel overlap tussen de domeinen zorg en welzijn. Het is nu belangrijk om die overlap concreet te maken in een gezamenlijk onderwijsprogramma.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?