Terug naar overzicht

Minister Bussemaker op AKV St.Joost: ‘afkijken mag’

minister bussemaker

Het was de hele ochtend onzeker of ze zou komen, maar woensdagmiddag om half 3 stapte Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, dan toch op het podium van de Akademie Voor Kunst en Vormgeving|St.Joost in Breda. Zij was aanwezig bij de achtste editie van de General Assembly.

Tijdens de General Assembly komen Centres of Expertise en Centra voor innovatief vakmanschap samen om de laatste kennis op het gebied van innovatie met elkaar te delen. In deze centra staat het contact tussen scholen en het (regionale) bedrijfsleven centraal.

Snelle reactie
“Cruciaal”, noemt Bussemaker de samenwerking tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs. “Het onderwijs moet snel reageren op technische vernieuwingen. Daarbij zijn regionale samenwerkingen erg belangrijk.”

De minister heeft ook nog nieuws voor de bijeengekomen Centres of Expertise. “Ik heb net toestemming gekregen om komend jaar nog eens 16 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de Centres. Het is belangrijk dat studenten vanuit het beroep leren, dat maakt ze enthousiast.”

Afkijken mag
Ze geeft haar toeschouwers ook nog een tip mee. “Normaal mag dit niet in het onderwijs, maar kijk bij elkaar af. Leer van elkaar door jullie kennis met elkaar te delen.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?