Terug naar overzicht

Recensie: Je hebt wél iets te verbergen

je hebt wel iets te verbergen - coverDat je Google en Facebook niet op hun blauwe ogen moet geloven als het gaat om wat ze doen met alle data die ze dankzij jou verzamelen, is inmiddels bekend. Toch val je van de ene verbazing in de andere als je in Je hebt wél iets te verbergen leest over de digitale sporen die we werkelijk achterlaten.

Journalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis van De Correspondent geven praktijkvoorbeelden van datafraude, onderzoeken informatiestromen bij de overheid en hacken openbare wifi met een apparaat van 100 euro. Ze stellen de vraag of privacy belangrijker is dan gebruikersgemak en kijken vooruit naar een toekomst waarin bedrijven en overheid op basis van data besluiten nemen die iedereen raken.

Wat kun jij doen?
Je hebt wél iets te verbergen roept ook de vraag op wat consumenten kunnen doen om zich te beschermen. Na het lezen van dit boek ga je anders om met apps op je smartphone en zoeken op Google, zelfs als je veel weet over het onderwerp. Iets verbergen, hoe klein ook, wordt steeds lastiger.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?