Omdat de planeet draait, hebben jullie dit jaar niet 6 maar 7 weken zomervakantie

  De volgende zomervakantie duurt voor studenten eenmalig zeven in plaats van zes weken. Het College van Bestuur heeft dit besluit genomen zodat de start van het nieuwe collegejaar in de week van 1 september valt. Om allerlei redenen een tactischer besluit dan een week eerder starten.

  “Omdat de aarde en zon met een periodiciteit draaien die niet deelbaar is door zeven, zijn er een keer in de zeven jaar dagen over”, licht Diederik Zijderveld, vicevoorzitter van het College van Bestuur (CvB) toe tijdens de vergadering van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR).

  Als Avans wel zes weken zomervakantie zou hanteren, valt de start van het nieuwe collegejaar in de week van 24 augustus. “We zien minder nadelen van starten in de week van 1 september. Onder andere vanwege de reisproducten die dan bijvoorbeeld ingaan.”

  De zomervakantie van 2021 duurt wel weer zes weken.

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Het jaarrooster zegt toch echt 6 weken… Het begin is op 6-7-2020 en het eind van de vakantie is 17-8-2020 (week 0)

  • Is het nu al 1 april?