Terug naar overzicht

Thijs Lindhout geeft tips aan gelukzoekende Avansstudenten

Over hete kolen lopen, 48 uur in kleermakerszit mediteren, duizenden euro’s uitgeven aan het bezoeken van seminars: Thijs Lindhout heeft er alles aan gedaan om gelukkig te worden. Bij Avans vertelt de groepsspreker over gelukkig zijn en worden.

Zijn show genaamd de 100% Inspiratie Show is goed bezocht door zowel studenten als docenten. Maandag 2 december staat Thijs Lindhout op uitnodiging van Avans Flow in een vol atrium in Den Bosch.

Studenten hebben uiteenlopende redenen om de show bij te wonen. Zo hoopt Mara van Eijndhoven op handige tips: ‘’Ik studeer Business Innovation, daarbij moet je creatief zijn en veel ideeën bedenken. Deze inspiratieshow leek mij daarom handig voor tips.’’

Persoonlijke redenen
Iris Brouwer komt niet alleen voor haar opleiding, maar ook om persoonlijke redenen: “Ik studeer Social Work, het thema “gelukkig worden’’ sluit daar goed op aan. Daarnaast wil ik zelf gelukkig worden, want ik struggle met mijn mentale gezondheid. Ook weet ik niet of ik deze opleiding nou wel zo leuk vind, misschien kan Thijs me helpen daarachter te komen.’’

Thijs begint zijn show door zich kwetsbaar op te stellen. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal, waarin hij op meerdere momenten doodongelukkig is geweest, en op sommige juist dolgelukkig. Hij heeft meer dan 50.000 euro geïnvesteerd in het bezoeken van seminars over de hele wereld. Zo heeft hij in Indonesië over hete kolen gelopen. “Ik had me voorbereid op heel veel pijn, maar dat viel eigenlijk wel mee. Weer duizend euro naar de filistijnen’’, vertelt hij komisch. Bij een andere ‘geluksgoeroe’ in het buitenland heeft Thijs 48 uur in de lotushouding (oftewel kleermakerszit) gemediteerd. “Alle mannen weten dat wanneer je in kleermakerszit gaat zitten, je lichaam in no-time overal pijn doet. Ik raakte vooral gefrustreerd in plaats van rustig.’’

Dansen en masseren
Met zijn humor weet Thijs het publiek te boeien, ondanks het ‘zware’ onderwerp mentale gezondheid. Ook vraagt hij de aanwezige studenten en docenten actief mee te doen. Ze moeten samen dansen en elkaar masseren. Dat vindt Thijs belangrijk voor de positiviteit in de ruimte en het publiek. Het lijkt erop dat ze het leuk vinden: zowel studenten als docenten stellen vragen en als Thijs een vraag stelt geven ze enthousiast antwoord.

De middag eindigt met een korte drumles, waarbij Thijs het publiek het basisritme aanleert. Dat koppelt hij aan je levensritme, dat moet in balans zijn. Thijs bedankt het publiek voor het actieve meedoen en de zaal loopt leeg.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?