Terug naar overzicht

Avansmedewerkers klikken op als Valentijnsactie vermomde phishingtest

Wat leuk! Een Valentijnsactie georganiseerd door Avans. Bij een deel van de docenten en andere medewerkers moet dat gisteren de eerste reactie zijn geweest, toen ze de inbox van hun mail openden. Helaas, dromen zijn bedrog, het was een test van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst.

De mail beloofde een mail te sturen met daarin een persoonlijke Valentijnsboodschap. Dat in de mail wordt gesproken over privacy en vertrouwelijkheid moet bij de betere lezer een aantal bellen hebben doen rinkelen. Ook de afzender avans-valentijn.nl viel natuurlijk op.

Een aardig deel van de medewerkers heeft zijn gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd. Daarvan hebben er ook veel vervolgens ook de Valentijnsapp gestart, waarmee je in een echte situatie schadelijke software had kunnen binnenhalen. 

Deze actie is wel echt!
Op het Instagramaccount van Avans loopt momenteel ook een valentijnsactie. Dat is geen spam!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?