Terug naar overzicht

Coronavirus: dringende oproep Avansstudenten om terug te keren uit buitenland

Foto: Pixabay.com/PublicCo

Avans doet een dringende oproep aan studenten in het buitenland om terug te keren naar Nederland. Avans kan studenten echter niet verplichten.

Het reisadvies vanuit Buitenlandse Zaken is gewijzigd. Ieder land heeft nu minimaal het advies oranje. Dat betekent dat afreizen naar deze landen alleen mag als dit noodzakelijk is. Daar voegt Buitenlandse Zaken het advies aan toe om terug te keren als dat mogelijk is. 

Lees ook: Avansstudent in Spanje: ‘Situatie is bizar

Daarom doet Avans een dringende oproep aan al haar studenten die op dit moment voor stage of studie in het buitenland verblijven, om terug te keren naar Nederland. Studenten die tegen belemmeringen aanlopen, kunnen contact opnemen met het International Office

Avans kan studenten niet verplichten terug te keren. De hogeschool vraagt studenten om actief contact te blijven houden met het International Office. Geef aan het International Office door of je terugkeert, en zo ja, wanneer.

Verder zijn de boeken in Xplora vanaf volgende week beschikbaar voor afstudeerders. Zij kunnen zich melden via xplora@avans.nl.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?