Kalender

Mis je een feest of activiteit op de kalender? Klik dan op knop ‘aanmeldformulier’  

maart 2018

2018-03-15 13:00

AE&I Bedrijvendag

De academie AE&I organiseert donderdag 15 maart 2018 in samenwerking met studentenvereniging Maximus en studenten van de studie Werktuigbouwkunde een bedrijvendag. Een perfecte mogelijkheid om je netwerk op te bouwen en leuke gesprekken te voeren met bedrijven. Wellicht houd je er een stageplek, bijbaan of afstudeerplek aan over! We hebben dan ook speciaal ruimte vrij gemaakt in je rooster.

PROGRAMMA
13.00u – 15.30 uur: speed-meet, een op een met het bedrijf
Locatie: benedenverdieping Xplora, Avans Hogeschoollaan

Tijdens deze dag kun je in gesprek gaan met bedrijven en vrijblijvend rondlopen. Een speed-meet geeft je de kans écht een relatie op te bouwen of informatie in te winnen. Deelnamen aan de bedrijvendag raden we dan ook sterk aan. Aanmelden kan nog via de volgende link: http://www.subscriptor.nl/AEI/SpeedMeet/

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus lees je in over het bedrijf voordat je de speed-meet ingaat. De volledige benedenverdieping van Xplora en ruim 70 bedrijven staan tot jouw beschikking.

Locatie
Xplora, Hogeschoollaan
Breda
Bekijk website »

april 2018

2018-04-04 19:00

Bootcamp try-out

Bootcamp is de naam van een spierversterkende trainingsmethode die uitgevoerd wordt in team verband onder de begeleiding van een instructeur. Het doel ervan is om kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Tijdens veel oefeningen wordt gebruik gemaakt van eigen lichaamsgewicht en ‘trainingsmateriaal’ dat in de omgeving te vinden is. Daarnaast is bootcamp ook nog eens gezellig omdat je veel oefeningen samen doet en door elkaar aan te moedigen zorg je ervoor dat jullie samen het meeste uit jullie training halen.

Datum: Woensdag 4 april
Start: 19:00
Locatie: Buiten (verzamelpunt: BRESS receptie)
Kosten: Gratis (niet leden ook o.v.v. een gratis dagpas die af te halen is bij de receptie)

Stuur een e-mail naar info@bress.nl om je aan te melden.

Locatie
BRESS Sportcenter
Nieuwe Inslag 99
4817 GN
Bekijk website »
2018-04-08 16:00

Vue Den Bosch Het Grote Openingsfeest

Op zondag 8 april is in Vue Den Bosch Het Grote Openingsfeest om de nieuwe bioscoop te onthullen. Tim Haars, bekend van o.a. Van God Los, Ron Goossens, Low Budget Stuntman en uiteraard New Kids, verzorgt de opening. Het Grote Openingsfeest is gratis toegankelijk voor de eerste 300 Bosschenaren die zich op 8 april vanaf 16:00 uur voor de bioscoop verzamelen. Naast een feestelijke opening met gezellige borrel én muziek die verzorgd wordt door Lindo Duvall, worden ook voor de eerste keer films in de nieuwe bioscoop vertoond aan de aanwezigen.

Locatie
Jan Heinsstraat 4b
Den Bosch
5211 TD
Bekijk website »
2018-04-09 18:30

The Road Symposium

De Academic Business Club (ABC) organiseert sinds 2007 jaarlijks
hét symposium over ondernemerschap genaamd The Road.

Ieder jaar bieden we een afwisselend, interessant en inspirerend programma voor zowel studenten, student-ondernemers als andere geïnteresseerden met passie voor ondernemerschap. Het symposium is een kans voor mensen die graag meer te weten willen komen over wat ondernemerschap is en wat het inhoudt in de praktijk.

Sprekers:
Pieter Zwart – oprichter Coolblue
Merijn Everaarts – bedenker Dopper
Elske Doets – directeur Jan Doets America Tours

Locatie
Theaters Tilburg
Bekijk website »
2018-04-09 12:30

Biobased Battle

WHAT IS THE BIOBASED BATTLE?
In the Biobased Battle you work together in a group with students from Avans and
the University of Vicosa in Brazil to solve a global environmental issue. Tutors in Brazil
and The Netherlands in combination with workshops will help guide you in the right
direction. At the end of the week you give a group pitch about you solution. The best
pitch wins!

WHAT IS THIS EDITION ABOUT?
At this moment, many plastics (packaging, bottles) end up in the environment and
cause a lot of environmental issues. Other plastics end up on landfills or are burned,
also not the best environmental solution. We want you to come with a sustainable
solution for plastics looking at different aspects such as production, retail, consumers,
disposal, finances and logistics.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2018-04-11 20:30

Hockey try-out

Heb jij altijd al willen leren hockeyen dan is dit je kans! Beginnende hockeyers zijn natuurlijk altijd welkom tijdens een training maar tijdens de try-out ligt de nadruk nóg meer op het leren van de basis technieken/vaardigheden en wordt er van de training een extra feestje gemaakt! 😉

Bij BRESS spelen we het gehele jaar door hockey en op dit moment wordt er buiten op HV Push veld 6 gespeeld. Er zijn materialen aanwezig om te lenen maar mocht je zelf al een stick (geleend) hebben dan mag je deze natuurlijk gewoon gebruiken.

Datum: Woensdag 11 april
Start: 20:30 uur
Locatie: Push veld 6 (verzamelpunt: BRESS receptie)
Kosten: Gratis (ook voor niet-leden o.v.v. een dagpas die gratis af te halen is bij de receptie)

Stuur een e-mail naar info@bress.nl om je aan te melden.

Locatie
BRESS Sportcenter
Nieuwe Inslag 99
4817 GN
Bekijk website »
2018-04-12 19:30

Dodgeball Tournament

Wie kent de Amerikaanse sport comedy film Dodgeball: A True Underdog Story met Vince Vaughn en Ben Stiller niet? Donderdagavond, 12 april, is onze sporthal ‘the place to be’ voor iedereen die graag een keer aan een dodgeball toernooi wil meedoen!

Voor iedereen die deze film niet kent: Dodgeball is een spel waarbij spelers van twee teams ballen naar elkaar toegooien terwijl zij hun best doen zelf niet geraakt te worden. Het doel is alle spelers van de tegenstander af te gooien.

Datum: Donderdag 12 april
Start: 19:30 uur
Locatie: BRESS Sportcenter, sporthal
Kosten: € 2,- (consumptie inbegrepen en ook niet-leden zijn welkom!)

Meld je aan via onze webshop: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bress/a-50879533/producten/dodgeball-toernooi/

Locatie
BRESS Sportcenter
Nieuwe Inslag 99
4817 GN
Bekijk website »
2018-04-15 10:30

Ecstatic SunDance

Ecstatic SunDance is een wat compactere Ecstatic Dance ingericht op de zondagochtend en vooral leuk als je de dag goed wil starten. Ecstatic Dance is een vrije dans op blote voeten. Je beweegt zoals jij dat graag wil. Dans alleen of met anderen op een betoverende muzikale reis langs een diversiteit van genres, waarbij de elektronische beats en wereldritmes je een verdiepend gevoel geven. Workout én meditatie ineen.

Na de vorige succesvolle editie “A Touch of Africa” staat de volgende gepland op zondagochtend 15 april met het thema “A Passage to India”. Klik voor meer informatie en een sfeervideo op de link naar onze website.

Locatie: BRESS Sportcenter, Dance
Datum: Zondag 15 april
Tijd: 10:30 – 12:30 uur
Organisatie: Ecstatic Dance Breda
Kosten: Gratis voor BRESS-leden o.v.v. een incheck bonnetje, anders € 10,- (cash)

Aanmelden is niet nodig, zorg er wel voor dat je op tijd bent want de deur sluit om 10:30 uur.

Locatie
BRESS Sportcenter
Nieuwe Inslag 99
4817 GN
Bekijk website »
2018-04-17 16:00

Brainstorm, Bier & Bitterballen

Achter de schermen is de organisatie van het HBO Intro Festival Den Bosch al een tijdje druk bezig om een toffe Battles of the DJ’s op 24 mei en een geweldig HBO Intro Festival op 6 september te organiseren. En daar hebben we JOU voor nodig!

Graag horen we jouw mening over onze plannen voor de line-up. En horen we van jou wat jij met je vereniging of organisatie wil doen op de HANG OUT (om bijvoorbeeld leden te werven, of juist een speciale VIP plek te maken voor al bestaande leden, ga zo maar door). Ook zijn we druk bezig met sponsorwerving om alle mooie plannen ook daadwerkelijk te kunnen betalen. Goede ideeën daarover zijn meer dan welkom. Genoeg door te nemen, dus tijd voor BRAINSTORM, BIER & BITTERBALLEN!

Kom dinsdag 17 april vanaf 16:00u naar onze BBB in het lokaal OB302 van Avans aan de onderwijsboulevard. Meld je vooraf even aan via hbointro@avans.nl.

Locatie
Onderwijsboulevard 215
's-Hertogenbosch
5223 DE
2018-04-19 09:30

Congres van de Digitale Communicatie

19 april is het zo ver… Na een succesvolle eerste editie is het over een aantal weken weer tijd voor het Congres van de Digitale Communicatie. Een dag vol inspirerende sprekers en workshops waar je helemaal op de hoogte wordt gebracht van de trends, ontwikkelingen en strategieën van de voorlopers in de digitale communicatie. Niet alleen studenten, maar alle geïnteresseerden uit het vakgebied zijn welkom.

Het Congres van de Digitale Communicatie zal plaatsvinden in Breda en wordt georganiseerd door studenten en docenten van Social Media Club Avans. Er worden onder andere onderwerpen aangesneden als storytelling, social influencing, contentstategieën en webcare.

Locatie
Avans
Breda
Bekijk website »
2018-04-19 19:30

Tafeltennis toernooi

Steek je hand in de lucht als je vroeger wel eens hebt getafeltennist tijdens je vakantie! Heuujjj! Waarschijnlijk heeft iedereen wel ooit een keer in zijn of haar leven deze leuke sport beoefend en aangezien ons tafeltennistoernooi 2 spelersniveaus (beginner en gevorderd) heeft, kan iedereen meedoen!

Datum: Donderdag 19 april
Start: 19:30 uur
Locatie: BRESS Sportcenter, Centre Court
Kosten: € 2,- (consumptie inbegrepen en ook niet-leden mogen deelnemen)

Meld je aan via onze webshop: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bress/a-51972121/producten/tafeltennistoernooi/

Locatie
BRESS Sportcenter
Nieuwe Inslag 99
4817 GN
Bekijk website »
2018-04-19 21:30

De Wolf van Den Bosch

S.v. Animoso gaat een spelletje spelen in De Saeck! Bij ons beursspel is de bierprijs afhankelijk van de bierconsumptie. Bestel op het juiste moment en betaal minder dan 50 cent voor je biertje… De entree is gratis!

Locatie
De Saeck
Torenstraat 12
Den Bosch
Bekijk website »
2018-04-23 18:30

Bredase Beach Games

Kan jij ook niet wachten om lekker actief bezig te zijn in het zonnetje met een heerlijk muziekje op de achtergrond? Wij ook niet! Daarom gaan wij samen met onze sportpartners Studententennis Breda en Breda Beach de Bredase Beach Games organiseren.

De Bredase Beach Games is een GRATIS en open toernooi zodat iedereen kan meedoen, zowel studenten als niet-studenten, BRESS-leden en niet-BRESS leden. Het vindt plaats op maandag 23 april (aanvang: 18:30 uur) op de velden van Breda Beach (Wolfslaardreef 105).

De twee sporten waaraan kan worden deelgenomen zijn Beach Tennis en Beach Volleybal. Bij beide sporten bestaan de teams uit 2 spelers en zijn er leuke prijzen te winnen. De hoogst geplaatste studententeams krijgen de eer om Breda te vertegenwoordigen tijdens het NSK (Nederlands Studenten Kampioenschap). Een unieke ervaring!

Hoe meld ik mijn team aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl en vermeld daarin het volgende:
– Aan welke sport jullie gaan deelnemen
– Jullie teamnaam
– Allebei jullie namen
– 06-nummer
– Jullie teamindeling (zie de mogelijkheden hieronder)
– Of jullie student zijn of niet

Welke teamindeling is er mogelijk?
Ter attentie: Bij beide sporten bestaat een team uit 2 spelers.

– Beach Tennis: Heer-heer, dame-dame en heer-dame
Alle teams kunnen elkaar dus tegenkomen in het toernooi
– Beach Volleybal: Heer-heer en dame-dame

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Locatie
Wolfslaardreef 105
Breda
4834 SN
Bekijk website »
2018-04-24 20:00

Pubquiz: The Orange Edition

De volgende editie van onze altijd populaire pubquiz staat in het teken van ORANJE! Wat weten jij en je vrienden over deze kleur, de Oranje-familie en heerlijke sinaasappelen? Deze, en nog een heleboel andere oranje gekleurde onderwerpen gaan er voorbij komen dus trek je leukste oranje Koningsdag outfit aan en ga de strijd aan met andere teams!

Datum: Dinsdag 24 april
Start: 20:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Centre Court
Kosten: Gratis

Meld jouw team (3 tot 7 personen)aan door een e-mail te sturen naar info@bress.nl met daarin jullie teamnaam en het aantal teamleden. Niet-leden zijn ook welkom!

Locatie
BRESS Sportcenter
Nieuwe Inslag 99
4817 GN
Bekijk website »
2018-04-25 12:30

Symposium More Than Refugees

Een groep jonge Syrische en Eritrese mannen en vrouwen in Den Bosch laten zien hoe zij jonge lotgenoten helpen de weg te vinden naar een nieuwe toekomst.

Locatie
Bij Katrien, Triniteitstraat 19
Den Bosch
2018-04-25 19:30

Avans Open College: Levenseindezorg bij dementie

Ruim 270.000 mensen in Nederland leven met de diagnose ‘dementie’. Een veelvoud daarvan heeft een dierbare met dementie in zijn of haar leven. Bij het Avans Open College in ’s-Hertogenbosch op woensdag 25 april geeft lector Michael Echteld van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde zijn visie op zorg voor mensen met dementie. Hedzer Schotsman, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg en zoon van een moeder met dementie, vertelt zijn persoonlijke verhaal. Samen met het publiek praten Michael en Hedzer over het leven en de wensen van patiënten met dementie en hun naasten. Deze editie van het Open College vond eerder plaats in Breda.
Gratis aanmelden voor het Avans Open College: https://fd7.formdesk.com/omnismart/opencollege250418

Locatie
Onderwijsboulevard 215
's-Hertogenbosch
5223 DE
Bekijk website »
2018-04-26 21:00

Koningsnacht

Op donderdag 26 april kleurt Sociëteit het Forum oranje! Deze avond zal ouderwets in het teken staan van Prins Pils. Voor slechts €1,70 tik je de biertjes weg ter ere van Koning Willem-Alexanders 51ste verjaardag. Daag je vrienden uit en benoem jezelf deze avond tot Koning Pintenman. Trek je meest konings outfit aan en kom bakken rammen in het Forum. Geen trek in bier? Neem een Gin for the King en proost met ons mee!

– ALGEMENE INFORMATIE –
Datum: 26 april 2018
Locatie: Sociëteit het Forum, Havermarkt 12
Deuren open: 21.00 uur
Dresscode: Oranje

Locatie
Havermarkt 12
Breda
4811WG
Bekijk website »

mei 2018

2018-05-03 19:00

Nerf Gun Event

Wie wordt er niet enthousiast van de gedachte van een nerf gun strijd waarin je pijltjes moet ontwijken zoals in die ene scene van The Matrix?! Leef deze fantasieën uit op donderdag 3 mei tijdens het Nerf Gun Event dat we organiseren samen met Studentenvereniging Virgo Breda.

Wij regelen de munitie en nerf blasters (wij hebben 30 blasters). Je mag ook je eigen blaster meenemen zolang deze niet is opgevoerd.

Datum: Donderdag 3 mei
Start: 19:00
Locatie: BRESS Sporthal
Kosten: Gratis
Neem neem: Sportkleding en indoor schoenen

Stuur een e-mail naar info@bress.nl of meld je aan bij de onze receptie. Niet-leden mogen ook deelnemen. Laat ons even weten of je je eigen blaster meeneemt of dat je er een wilt lenen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-05-07 17:00

Bikini Bootcamp

Doe mee aan onze Bikini Bootcamp en werk 3 weken lang op een leuke manier aan jouw bikini body!

Tijdens de Bikini Bootcamp van 7 t/m 27 mei is ons reguliere rooster uitgebreid met extra groepslessen, trainingen en activiteiten. Door deel te nemen aan het programma verdien je punten waarmee je een goody bag en andere leuke prijzen kunt winnen tijdens de slotavond op maandag 28 mei, o.a. een CITYTRIP naar de ZON als hoofdprijs. Blok deze avond vanaf 20:00 uur gelijk af in je agenda!

Onze Bikini Bootcamp is alleen voor dames en gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je dan aan via onze website of bezoek onze receptie. Vergeet je niet dan óók nog aan te melden voor de Bikini Bootcamp!

Let op: Vol = vol!

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-05-08 21:54

Masterclass Business Modelling - Suzuki Motoren

Jij pitcht in juni jouw marketing- en salesplanning met een concreet implementatieplan voor Suzuki motoren. Dat is het resultaat van het marktonderzoek naar hun klanten waar je samen met andere studenten aan werkt. Spreekt dit je aan?
Meld je aan voor de Masterclass Business Modelling van het Avans Ondernemerscentrum. De masterclass start op dinsdagavond 8 mei en duurt 8 weken.

Jij wilt je cv aanvullen met een opdracht voor Suzuki motoren en bent op zoek naar extra uitdaging naast je opleiding. Denk mee over onderwerpen buiten jouw vakgebied en leer van andere studenten door te werken in multidisciplinaire teams. Je hebt rechtstreeks contact met de opdrachtgever en werkt op verschillende locaties. Bovendien leer je hoe je business modellen toepast.
Na actieve deelname aan deze masterclass maak je zichtbaar het verschil bij een presentatie en sollicitatie. Na afloop ontvang je een aanbeveling op je LinkedIn-profiel.

De opdrachtgever
Suzuki is een grote multinational die in 1909 in Japan is opgericht. Het bedrijf staat vooral bekend om de productie van auto’s en motoren. NIMAG B.V.is al sinds 1966 de importeur van Suzuki motoren in Nederland. Dit bedrijf is de schakel tussen fabrikant Suzuki Motor Corporation en de Nederlandse dealerorganisatie. Hier heb jij direct contact mee tijdens de masterclass.

Aanmelden
Meld je voor vrijdag 27 april aan voor de masterclass via aoc.avans.nl. Hier vindt je ook meer achtergrondinformatie en praktische zaken over de masterclass. Er is plaats voor maximaal 25 studenten. Voor vragen mail je naar ondernemerscentrum@avans.nl.

2018-05-09 20:00

Wijnproeverij

“The best wines are the ones we drink with friends!”

Met trots willen wij jullie laten weten dat Jan de Wijnman, Wijnmeester Nederlands Wijngilde, de wijnproeverij gaat verzorgen. Hij gaat jullie alles vertellen over de wijnen die jullie gaan proeven. Naast de wijnen verzorgen wij ook wat heerlijke hapjes.

Let op: Je dient 18+ te zijn om deel te mogen nemen aan deze activiteit dus neem je ID-kaart mee.

Datum: Woensdag 9 mei
Tijd: 20:00 – 22:30
Locatie: BRESS Sportcenter, Centre Court
Kosten BRESS-leden: € 15,-
Kosten niet-BRESS leden: € 17,50

Ticket url: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bress/a-49459104/producten/wijnproeverij-18/

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-05-15 16:00

Brainstorm, Bier & Bitterballen

Achter de schermen zijn we al een tijdje druk bezig met alle voorbereidingen voor DONDERDAG 30 AUGUSTUS, de Stadsdag met aansluitend het HBO Intro Festival. En daar hebben we JOU voor nodig!

Dinsdag 15 mei organiseren we een BBB (Brainstorm, Bier en Bitterballen) om jullie mee te nemen in de plannen en met jullie willen we deze plannen nog toffer maken. Waarom? Omdat deze stadsdag voor en door studenten is. En omdat we alle aankomende studenten een perfecte start willen geven in onze studentenstad Breda.

Graag horen we jouw mening over onze plannen voor bijvoorbeeld de activiteiten op de Stadsdag (Avans programma), over de ideeën van de line-up op het HBO Intro Festival. En vooral horen we van jou wat jij met je vereniging/organisatie zelf wil doen op deze dag. Dit kan bijvoorbeeld een activiteit zijn, of een presentatie op de HANG OUT (de plek op het HBO Intro Festival om bijvoorbeeld leden te werven, of juist een speciale VIP plek te maken voor al bestaande leden, ga zo maar door). Alle goede ideeën daarover zijn meer dan welkom. En last but not least: Help ons vooral met publiciteit rondom de Stadsdag en het Festival.

Vraag voor de studentenverenigingen! Denk vast na of jouw vereniging zich wil presenteren op het HBO Intro Festival en hoe jullie dit voor je zien. Wat voor activiteiten zou je willen doen en welke spullen heb je hier voor nodig.

Genoeg door te nemen, dus tijd voor BRAINSTORM, BIER & BITTERBALLEN!

Hoe laat? 16.00 uur met aansluitend (ongeveer om 17.15 uur):Bier en Bitterballen
Waar? Avans Hogeschoollaan 1, lokaal HA411​
Aanmelden? Ja, even mailtje sturen naar hbointro@avans.nl

Tot de 15e!

Locatie
Hogeschoollaan 1
Breda
2018-05-15 19:00

Latin in one Night

Tijdens Latin in one Night verandert BRESS in een waar dansparadijs! Zwoele salsa nummers en hete Latin beats knallen deze avond uit onze speakers. Ben je zelf geen ervaren danser? Geen probleem! De dansers van ZoukMotion kijken ernaar uit om jou wat Salsa en Zouk moves te leren. Dus nodig gezellig je vriendinnen en vrienden uit (niet-leden zijn ook welkom) en kom lekker dansen en sjansen tijdens Latin in one Night!

Datum: Dinsdag 15 mei
Tijd: 19:00 – 20:30 of… later! 😉
Locatie: BRESS Sportcenter, Centre Court
Kosten: Gratis
Registratie leden: bress.baanreserveren.nl
Registratie niet-leden: Graag melden bij aankomst bij de receptie

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-05-17 21:00

Love To The Max(imus): Temptation Island

In opvolging van vorig jaar met een ijskoude Valentijnseditie, is de hitte ons naar het hoofd gestegen. Tijd voor een zwoele zomeravond met knapperende haardvuren en ijskoude biertjes. Maximus presenteert: Love To The MAX(imus): Temptation Island.

Zonder romance geen zomer, dus stoppen we het liefdesprogramma in een nieuw jasje en zorgen we samen voor een match. Iedereen krijgt bij binnenkomst een bandje, die de status van jouw liefdesleven aangeeft:

– Kies je voor rood, dan heb jij jouw liefde al gevonden en ga je samen voor de romantische verleiding.
– Kies je geel, dan weet je het niet meer zo goed. Die ene date van toen, of knallende ruzie met je lief. Er is nog hoop!
– Kies je groen, dan ben jij zo vrij als een vogeltje en durf jij alle verleiding aan. Ga voor goud tijdens Love To The MAX(imus)!

Flirten mag, dus kun je via ons message board je beste pick up lines oefenen. Iedereen krijgt zijn eigen nummer, zodat je gemakkelijk de ander een berichtje kunt sturen. Je kunt hem of haar natuurlijk ook verleiden met een heerlijke Gin Tonic of love shot aan de bar.

?ALGEMENE INFORMATIE?
Datum: donderdag 17 mei
Deuren open: 21.00 uur
Toegang: Gratis
Locatie: Sociëteit het Forum

Locatie
Havermarkt 12
Breda
4811WG
Bekijk website »
2018-05-17 19:30

Apenkooi: Ladies Only

Who rule the world? GIRLS! En daarom is deze Apenkooi editie ladies! Deze keer dus geen zwetende mannen die je voorbij rennen ? Heuuujj!

Deze activiteit is alleen voor dames en je hoeft geen BRESS-lid te zijn om deel te mogen nemen (graag wel even melden bij onze receptie bij aankomst).

Datum: Donderdag 17 mei
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: BRESS Sportcenter, Sporthal
Kosten: € 2,- (inclusief consumptie)
Neem mee: Sportkleding en indoor schoenen

Ticket url: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bress/a-51590802/producten/apenkooi-ladies-only/

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-05-24 20:30

The Battle of the DJ's

Ook dit jaar organiseert het HBO Intro Festival weer de Battle of the DJ’s. Hierbij maken beginnende DJ’s kans op een plek op de mainstage van het HBO Intro Festival Den Bosch. En dat voor maar liefst een publiek van 4.000 studenten!! Ben of ken jij een DJ die studeert aan het HBO in Breda of Den Bosch, dan kun je deze kans niet laten schieten!!

Schrijf je dus nu in!
Inschrijven kan via onze website: hbointro.nl/denbosch/battles. Je kunt je inschrijven t/m 3 mei, dus schrijf je in voordat het te laat is! Voor meer informatie en updates over de battle zie de Facebookpagina van HBO Intro Festival of ga naar onze website.

Bijzijn = Meemaken!
Wat is een DJ zonder publiek? Join the battle! Kom kijken en feest mee tijdens The Battle of the DJ’s onder het genot van lekkere drankjes en gezellige mensen!

STEM MEE!
Jij hebt ook een stem in het bepalen van de winnaar van de battle! Naast het oordeel van de jury, mag het hele publiek stemmen op zijn favoriete DJ. Al deze stemmen worden samengevoegd met het oordeel van de jury en daarmee wordt de winnaar bepaald.

Locatie
Boschveldweg 473
's-Hertogenbosch
5211 VD
Bekijk website »
2018-05-25 19:00

Squash toernooi

Ons altijd goed bezochte en gezellige vrijdagavond squash toernooi komt er weer aan! Dus heb jij wel zin om de strijd aan te gaan met andere squashers? Geef je dan snel op want vol is vol. Zoals altijd zijn er weer 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) zodat iedereen kan meedoen!

Datum: Vrijdag 25 mei
Tijd: 19:00 – 23:00 (eerste wedstrijd: 19:30)
Locatie: BRESS Sportcenter, Squashbanen
Kosten: € 7,50 (voldoen bij aankomst)
Neem mee: Sportkleding en indoor schoenen (geen zwarte zolen)

Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-05-28 08:00

Deelraadverkiezingen

Wil je meepraten en meebeslissen over wat er in jouw academie gebeurt?

Stel je dan uiterlijk 9 mei kandidaat voor de academie- of dienstraad waar je werkzaam bent of studeert. Om je kandidaat te stellen en voor meer info, kun je terecht op studentinfo.

Je kunt altijd mailen of bellen met bureau medezeggenschapszaken. Hanneke Nolta, 06-41141888 of Joyce van der Linden 088-5257546 of bmz@avans.nl

2018-05-31 15:30

Futurefields#3 Urban living

FutureFields #3 vindt plaats op 31 mei bij Avans Hogeschool in Breda. Het thema is Urban living.

De wereld is constant in beweging. Avans Hogeschool weet dit als geen ander. Via het platform FutureFields maakt Avans de verbinding tussen het werkveld en de opleidingen Commerciële Economie en Small Business. Door samen kennis, ideeën en ervaringen uit te wisselen, zijn we samen voorbereid op de wereld van morgen.

Het thema Urban living is een doorkijk naar de toekomst. Hoe gaan we om met verstedelijking, zowel wereldwijd als ook in Breda. Futurefields daagt je uit om mee te werken aan toekomstonderzoek naar dit onomkeerbare proces van verstedelijking. Samen met studenten en docenten willen ze een antwoord kunnen geven op de ‘must-do’s’ om de regio leefbaar te houden. Subthema’s als active-aging, smart cities en smart data zullen langs komen. Na afloop van de presentaties is er een paneldiscussie .

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »

juni 2018

2018-06-05 21:54

Student Startup Awards Brabant 2018

Heb jij een geweldig business idee of een startende onderneming die zich in de beginfase bevind en wil jij strijden tegen andere startende ondernemers? Doe dan mee aan de Student Startup Awards Brabant 2018.

Inhoud
De Student Start-up Awards Brabant is een samenwerking tussen NHTV, Avans, Fontys en Tilburg Universiteit. Zij zijn op zoek naar ondernemers die net begonnen zijn met hun onderneming of die nog bezig zijn met het vormgeven van hun business plan. Denk jij dat jouw onderneming of idee potentie heeft om te winnen en daarmee de titel van ‘Best Startup’, ‘Best Idea’ of ‘Best Social/Sustainable Initiative’ te verdienen, meld je dan nu aan voor de Student Start-up Awards.

Je kunt meedoen in de volgende categorieën en de daarmee de volgende prijzen winnen:

Best Startup (Black Belt) – € 250,-
Best Startup (Brown Belt) – € 250,-
Best Social/Sustainable Initiative – € 250,-
Best Idea – € 250,-
Public choice – Dinner Cheque for € 100,-

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of om je direct aan te melden, ga naar: http://www.studentstartupaward.nl//

Locatie
Breda
Bekijk website »
2018-06-08 16:00

De aftrap met La Trappe

Het is tijd om de vrijdagmiddagborrel dan echt op de kaart te gaan zetten. Want geef toe, na een week hard werken en/of studeren heb je wel wat ontspanning verdiend! Studentenvereniging Maximus organiseert daarom iedere 2e vrijdag van de maand een vrijmibo in Sociëteit het Forum, waarbij iedere editie een speciaal drankje in de spotlight wordt gezet. Vrijdag 8 juni starten we met ‘De aftrap met La Trappe’. Vier uur bieruur rijmt niet voor niets, daarom bieden we verschillende La Trappe biertjes aan voor maar €2,- gedurende de borrel. Nodig je vrienden en collega’s uit om samen met ons te proosten op het weekend!

ALGEMENE INFORMATIE
Datum: 8 juni 2018
Tijd: vanaf 16.00 uur
Locatie: Sociëteit het Forum

Locatie
Havermarkt 12
Breda
4811WG
Bekijk website »
2018-06-08 14:00

NAIS avnd chill - Eindexpositie

Op vrijdag 8 juni is de 5de editie van de eindexpositie van Avans Innovative Studio: NAIS and chill. De studenten presenteren hun beste concepten, prototypes en oplossingen voor de vraagstukken van hun opdrachtgevers. De eindexpositie vindt plaats in de serre van de Hogeschoollaan in Breda tussen 14.00-17.00 uur. U kunt op ieder moment aansluiten.

Locatie
Serre B, Hogeschoollaan
Breda
Bekijk website »

augustus 2018

2018-08-30 17:00

HBO Intro Festival Breda

Het grootste studentenfeest voor alle eerstejaars in Breda met oa Puinhoop Kollektiv, Rave van Fortuin en Childsplay.

Locatie
Breepark
Breda
Bekijk website »

september 2018

2018-09-04 20:00

Cantus T.S.V. Plato

Ben jij benieuwd naar hoe een cantus er aan toegaat in de studentenwereld?
T.S.V. Plato organiseert op dinsdag 4 september voor heel studerend Tilburg YES WE CANtus! Voor slechts €12.50 ben je de gehele cantus voorzien van bier. Schrijf je snel in met je medestudenten via de volgende link: https://tinyurl.com/inschrijvingencantus zodat je verzekerd bent van een fantastische avond. Let op: vol is vol!

Locatie
Schouwburgring 200
Tilburg
5038 TM
Bekijk website »
2018-09-05 19:30

Avans Open College: #MeToo

Avans Open College: De grenzen van #MeToo verkennen
Het waaide ruim een half jaar geleden plots over vanuit Hollywood: de #MeToo-discussie. Een beweging die via social media seksueel grensoverschrijdend gedrag aan de kaak stelt. Het nam in die 6 maanden een vlucht en sijpelde door naar allerhande beroepsgroepen en sectoren. De vraag dringt zich op of we eigenlijk wel weten wat seksueel toelaatbaar is en wat grensoverschrijdend. Lector Janine Janssen van het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties gaat bij het Avans Open College in ‘s-Hertogenbosch op woensdag 5 september dieper in op afhankelijkheidsrelaties. Peter Leusink, seksuoloog en ambassadeur van White Ribbon, ontkracht twee mythes die samenhangen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Samen met het publiek verkennen Janine en Peter de grenzen van #MeToo. Het Open College over dit onderwerp vond eerder plaats in Breda.

Aanmelden kan via: https://fd7.formdesk.com/omnismart/opencollege050918
Meer info: https://www.avans.nl/over-avans/nieuws-en-pers/nieuwsberichten/detail/2018/08/avans-open-college-de-grenzen-van-metoo-verkennen-den-bosch

Locatie
Onderwijsboulevard 215
's-Hertogenbosch
5223 DE
Bekijk website »
2018-09-06 17:00

HBO Intro Festival Den Bosch

Het grootste studentenfeest voor alle eerstejaars in Den Bosch met oa De Lievelingsdj’s van je Zusje, Jop Cox en Puinhoop Kollektiv.

Locatie
Residentieplein (tegenover Avans)
Den Bosch
Bekijk website »
2018-09-06 21:00

Playboyparty

Ooit gehoord van de legendarische Playboyparty? Ieder jaar sluit T.S.V. Plato de Open Tijd af met de Playboyparty als laatste moment om je in te schrijven als introlid. Alle stoute outfits worden uit de kast getrokken, dus kom onze strippers bewonderen of waag zelf een dansje in de kooi!

Locatie
Schouwburgring 200
Tilburg
5038 TM
Bekijk website »
2018-09-13 13:00

Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland

Een festival met de inhoud van een heel groot congres, maar de sfeer van een muziekfestival. Dat is Het Grootste Kennisfestival van Zuid-Nederland dat plaatsvindt op donderdag 13 september op het Klavers-Jansen-terrein in Breda. Tijdens dit festival ga je op zoek naar nieuwe en werkende vormen van innoveren, organiseren, besturen, samenwerken en ondernemen. Onderdeel van het festival is de Pop-up University van Avans en NHTV. Verschillende onderzoekers en studenten leveren een bijdrage.

Het thema van de dag is innovatief organiseren. Iedereen ziet enorme veranderingen op zich af komen. Hoe ga je daar goed mee om? Hoe innoveer je echt? Waar kun je morgen mee aan de slag? Tijdens het festival staat het delen van kennis centraal. Rondom het thema vinden sessies met sprekers plaats. Ook is er ruimte voor muziek, theater, lekker eten en drinken.

Locatie
Klavers Jansen
Breda
Bekijk website »
2018-09-17 17:00

Masterclass Business Modelling - Suzuki Motoren

Jij pitcht in juni jouw marketing- en salesplanning met een concreet implementatieplan voor Suzuki motoren. Dat is het resultaat van het marktonderzoek naar hun klanten waar je samen met andere studenten aan werkt. Spreekt dit je aan?
Meld je aan voor de Masterclass Business Modelling van het Avans Ondernemerscentrum. De masterclass start op maandagavond 17 september en duurt 12 weken.

Jij wilt je cv aanvullen met een opdracht voor Suzuki motoren en bent op zoek naar extra uitdaging naast je opleiding. Denk mee over onderwerpen buiten jouw vakgebied en leer van andere studenten door te werken in multidisciplinaire teams. Je hebt rechtstreeks contact met de opdrachtgever en werkt op verschillende locaties. Bovendien leer je hoe je business modellen toepast.
Na actieve deelname aan deze masterclass maak je zichtbaar het verschil bij een presentatie en sollicitatie. Na afloop ontvang je een aanbeveling op je LinkedIn-profiel.

De opdrachtgever
Suzuki is een grote multinational die in 1909 in Japan is opgericht. Het bedrijf staat vooral bekend om de productie van auto’s en motoren. NIMAG B.V.is al sinds 1966 de importeur van Suzuki motoren in Nederland. Dit bedrijf is de schakel tussen fabrikant Suzuki Motor Corporation en de Nederlandse dealerorganisatie. Hier heb jij direct contact mee tijdens de masterclass.

Aanmelden
Meld je aan voor de masterclass via aoc.avans.nl. Hier vindt je ook meer achtergrondinformatie en praktische zaken over de masterclass. Er is plaats voor maximaal 25 studenten. Voor vragen mail je naar ondernemerscentrum@avans.nl.

2018-09-19 19:30

Avans Academielezing: de onderzoekende beroepsprofessional

Onderzoek naar het handelen van professionals heeft een ander doel dan academisch onderzoek. Ann Van der Auweraert belicht of dat betekent dat er ook andere kwaliteiten en vaardigheden nodig zijn om dit onderzoek te doen.

In het beroepsonderwijs is sinds een aantal jaren aandacht voor de integratie van onderzoek. Onderzoek wordt immers gezien als een instrument om een “beroepsleven” lang te blijven leren en ontwikkelen.

Dat vermogen is nodig in de steeds sneller veranderende samenleving waar beroepen van vandaag morgen niet meer bestaan. Het onderzoekend vermogen ontwikkelen van studenten is dus een vrij nieuwe opdracht voor het beroepsonderwijs.

Kwaliteiten en vaardigheden

Onderzoek naar het handelen van professionals dient een ander doel dan diepgravend academisch onderzoek. Het vereist flexibelere onderzoekmethodieken. Maar vereist het ook andere kwaliteiten? Andere vaardigheden? Ann Van der Auweraert gaat tijdens de Academielezing in op deze vragen.

Over de spreker

Ann Van der Auweraert is onderzoeker en senior beleidsadviseur Onderzoek in Onderwijs bij het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) van Avans Hogeschool.

Ann doet onderzoek en geeft advies aan academies en lectoraten over onderzoeksmethodologie en kwaliteit van onderzoek in het hbo. Daarbij richt ze zich specifiek op de docentprofessionalisering op deze terreinen. Ook is ze extern kenniskringlid van het lectoraat Praktijkgericht Onderzoek van de Hogeschool Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Inloop om 19.00 uur met koffie en thee. Start lezing om 19.30 uur, einde om 20.30 uur.

Avans Academielezing

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis toegankelijk.

Locatie
Avans
Breda
Bekijk website »
2018-09-27 17:00

Free welcome barbecue for all new international students!

Avans University of Applied Sciences welcomes its new international students with a free barbecue at BRESS Breda on September 27th at 5 pm. The first edition of the Avans Inte-Great International BBQ is meant for all international students that want to meet up with their fellow international students across all Avans study programmes. Connect with new people over a shared passion, hobby or common ground while enjoying music, a free barbecue and good company.

Locatie
Bress, Nieuwe Inslag 99
Breda
Bekijk website »
2018-09-28 19:00

Squash toernooi

De fanatieke squashers hebben er even op moeten wachten maar ein-de-lijk is er weer een vrijdagavond squash toernooi. Zoals altijd zijn er weer 3 spelerscategorieën (beginners, half-gevorderd en gevorderd) dus iedereen kan meedoen (ook niet-BRESS leden!). Geef je snel op want de aanmeldingen gaan altijd hard en vol = vol!

Datum: Vrijdag 28 september
Kick-off: 19:00 (start eerste wedstrijd: 19:30)
Locatie: BRESS Sportcenter, Squashbanen
Kosten: € 7,50 (voldoen bij aankomst)
Neem mee: Sportkleding en indoor schoenen (geen zwarte zolen)

Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »

oktober 2018

2018-10-05 10:00

Vesting Hack

Met trots nodigen wij studenten uit om deel te nemen aan de eerste echte sociaal maatschappelijke “hackathon” in Nederland. In twee dagen krijgen ze de kans oplossingen te bedenken voor inwoners en ondernemers, hier geld mee te winnen en het idee, als ze dat willen, zelf uit te gaan voeren! Omdat Vesting Heusden een “stad in het klein” is, is het een perfecte proeftuin. Ideeën kunnen klein worden uitgeprobeerd en wellicht straks overal in Nederland worden toegepast! De Heusdenaren zijn op zoek naar ideeën op het gebied van openbare ruimte, verkeer, bestuur en economie. Verwacht wordt dat studenten “out-of-the-box” denken, niet gehinderd door sentiment of voorkennis.

Het is GRATIS, eten en drinken (lunch, gezellige BBQ en zelfs ontbijt) wordt verzorgd (ook gratis!), het stadhuis blijft de hele nacht open,
het staat mooi op de CV en er zijn grote geldprijzen te winnen!!

Dit evenement wordt niet georganiseerd door de gemeente of door bedrijven maar is een “bottom-up” initiatief van bewoners en ondernemers.

Waar? Voormalig stadhuis Vesting Heusden
Wanneer? 5 & 6 oktober
Hoe laat? Dag 1 – Kickoff / Vrijdag, 5 oktober; 10:00 uur gaan de deuren open en om 10:30 is de officiële start

Wat valt er te verdienen?
• Juryprijs €1500
• 2x runner-up €500
• *Publieksprijs €50
*De publieksprijs zal door de inwoners van Heusden vesting worden toegekend en kan dus bovenop de Juryprijs of de runner-up prijzen komen!

Tijdens twee leuke, intensieve dagen maak je kennis met bewoners, ondernemers en studenten van allerlei richtingen.
Door samen te werken kun je van elkaar leren en leer je perspectieven kennen die je tijdens je studie niet zult krijgen!
Dit wordt door de inwoners en ondernemers gedragen en geeft je een unieke kans de vesting echt te beleven.

Waarom vesting Heusden?

Heusden heeft een uniek karakter. Het is door de mengeling van ondernemen, wonen en recreëren een mini-gemeenschap waar veel diversiteit heerst. Dit maakt vesting Heusden niet alleen uniek maar biedt ook kansen voor een vergaande vorm van “zelfbestuur”, een nieuw participatiemodel.

AANMELDEN kan op http://www.vestinghack.nl

Locatie
Stadhuis Heusden
Heusden
Bekijk website »
2018-10-05 20:00

Maandelijkse Borrel JOVD Baronie van Breda

Heb jij altijd al meer willen weten over de JOVD of heb je er nog nooit van gehoord, maar ben je wel geïnteresseerd in de politiek?
Dan is dit je kans!

Vrijdag 5 Oktober vindt de eerste maandelijkse borrel van dit bestuursjaar plaats en jij kan daarbij zijn!

Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur bij de Vesting in Breda.

Bijzijn is meemaken!

Locatie
Café de Vesting
Vismarktstraat 18
Breda
Bekijk website »
2018-10-09 17:30

Witlox-lezing: Is Blockchain een hype of de grote belofte?

Vince Meens CEO van We are BLOX over Blockchain
Website: www.weareblox.com

Locatie
Podium Bloos Speelhuislaan153
Breda
2018-10-09 19:00

Avans Open College: Succesvol leren

Door het wegvallen van de basisbeurs wordt het voor studenten steeds belangrijker om zo snel mogelijk studiesucces te boeken. Een verkeerde studiemethode leidt gemakkelijk tot studievertraging. En dat weer tot hogere studiekosten. Ook ouders en opvoeders ondervinden dus de consequenties. Het snel boeken van studiesucces krijgt dus steeds meer gewicht. En succesvol studeren bepaal je vooral door de manier waarop je zelfstandig studeert. In het allereerste Avans Open College in Tilburg op 9 oktober deelt lector Peter Verkoeijen inzichten uit de geheugenpsychologie en manieren waarop je het maximale uit zelfstudie kunt halen.

Het Open College is gratis. Aub wel van tevoren aanmelden: http://wqd.nl/yqVw

Locatie
Prof. Cobbenhagenlaan 13
Tilburg
5037 DA
Bekijk website »
2018-10-11 19:00

Strongest student of Breda

BRESS is op zoek naar de sterkste student van Breda! Tijdens 7 uitdagende onderdelen, zowel indoor als outdoor, krijgen deelnemers de kans om een persoonlijk record te vestigen en zich met elkaar te meten. Er is een dames en een heren divisie en binnen elke divisie ontvangt de top 3 een leuke prijs (maar meedoen is natuurlijk veel belangrijker dan winnen!).

Datum: Donderdag 11 oktober 2018
Start: 19:00
Locatie: BRESS Sportcenter, binnen & buiten
Kosten: Gratis

Divisies:
– Dames
– Heren

Onderdelen:
1. Flip the tire
2. The ultimate hold
3. Farmers walk
4. Pull the rope
5. Pull the van
6. Double leg jump
7. Monkey bars

Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vol = vol en aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 10 oktober 23:59 uur. Vergeet niet te vermelden aan welke divisie je wilt deelnemen.

Trouwens; je hoeft geen lid van BRESS te zijn om deel te nemen aan dit event maar je moet natuurlijk wél student zijn!

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817GN
Bekijk website »
2018-10-12 20:00

Dart toernooi

Dit dart toernooi is voor iedereen die zin heeft in een leuke avond en van darten houdt! Er zijn twee categorieën, namelijk goed en slecht.

Datum: Vrijdag 12 oktober 2018
Start: 20:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Centre Court
Kosten: € 2,50

BRESS-leden kunnen zich aanmelden via onze webshop (https://bress.virtuagym.com/webshop) tot en met donderdag 11 oktober 23:59 uur. Zij ontvangen nog van ons een e-mail met de vraag aan welke categorie ze willen deelnemen. Niet-leden kunnen zich per e-mail aanmelden naar info@bress.nl, graag gelijk doorgeven aan welke categorie je wilt deelnemen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4812TH
Bekijk website »
2018-10-14 11:00

Badminton toernooi

Tijdens ons badminton toernooi speel je 1 tegen 1 en is er geen dames of heren categorie. Je kunt dus tegen iedereen komen te staan! Verwacht geen badminton toernooi waarbij het niveau te vergelijken is met de nationale top, maar verwacht wel een middag-vullend toernooi waarbij de sfeer op en top is!

Datum: Zondag 14 oktober 2018
Start: 11:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Sporthal
Kosten: Gratis

Je kunt een racket lenen indien nodig.

Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Aanmelden is mogelijk tot en met zaterdag 13 oktober 23:59 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817GN
Bekijk website »
2018-10-16 19:00

Volleybal toernooi

Het eerste volleybal toernooi van dit schooljaar komt eraan! Met wie samen ga jij de tegenstander van het veld af smashen? Het is een open 2 tegen 2 toernooi dus ook volleyballers die geen lid zijn van BRESS mogen deelnemen.

Datum: Dinsdag 16 oktober 2018
Start: 19:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Sporthal
Kosten: Gratis

Stuur een met daarin jullie teamnaam, de naam van je teamgenoot en je telefoonnummer naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 15 oktober 23:59 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817GN
Bekijk website »
2018-10-23 19:00

Tafeltennis toernooi

Ons altijd leuke en drukbezochte tafeltennistoernooi heeft deze editie twee categorieën, namelijk goed of slecht. Binnen welke categorie val jij?

Datum: Dinsdag 23 oktober 2018
Start: 19:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Centre Court
Kosten: € 2,50

BRESS-leden kunnen zich aanmelden via onze webshop (https://bress.virtuagym.com/webshop) tot en met maandag 22 oktober 23:59 uur. Zij ontvangen nog van ons een e-mail met de vraag aan welke categorie ze willen deelnemen. Niet-leden kunnen zich per e-mail aanmelden naar info@bress.nl, graag gelijk doorgeven aan welke categorie je wilt deelnemen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817GN
Bekijk website »
2018-10-26 19:30

Halloween Movie Night

Dit jaar organiseren wij voor de eerste keer een heuse Halloween Movie Night. Wij selecteren 4 enge, griezelige en bloedstollende films waaruit jullie er 2 mogen kiezen (de meeste stemmen gelden). Voor de hele avond geldt; ONBEPERKT POPCORN!

Squashbaan 3 wordt speciaal voor deze avond omgetoverd tot een ‘chill zone’ met (sport)matten en stoelen. Maak het jezelf vooral nog gemakkelijker door een comfi-outfit aan te trekken (mag ook griezelig zijn) en neem een dekentje/kussen mee.

Datum: Vrijdag 26 oktober 2018
Ontvangst: 19:30
Start 1e film: 19:45 (gevolgd door een 15 min. pauze)
Start 2e film: Afhankelijk van 1e film
Locatie: BRESS Sportcenter, Squashbaan 3
Kosten: € 2,50 (inclusief popcorn)

BRESS-leden kunnen zich aanmelden via onze webshop tot en met donderdag 25 oktober 23:59 uur ? https://bress.virtuagym.com/webshop/.

ESN-leden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar events@esn-breda.nl.

Geen BRESS- of ESN-lid? Je bent dan nog steeds welkom! Stuur een e-mail naar info@bress.nl om je aan te melden.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817GN
Bekijk website »
2018-10-29 21:54

Avans Multidisciplinary eXperience

Ben jij derde- of vierdejaarsstudent en heb je ambitie om verder te kijken dan jouw eigen opleiding? Vind je het leuk om te werken aan echte praktijkopdrachten en zoek je meer uitdaging in je opleiding? Doe dan mee met de Avans Multidisciplinary eXperience (AMX) van 29 oktober t/m 2 november 2018.

Wat is AMX?
AMX is een multidisciplinaire projectweek waarin je met studenten van andere opleidingen werkt aan een real life, actuele casus van een bedrijf of instelling. Met jouw team werk je samen, op locatie van de opdrachtgever, aan innovatieve oplossingen voor deze casus. Je krijgt interactieve boostsessies, wordt begeleid door ervaren docentcoaches en krijgt veel ruimte voor eigen invulling en ideeën. Aan het eind van de week presenteer je met jouw team de eindresultaten aan een jury.

Meer info en aanmelden
Wil je meer weten? Neem dan contact op via amx@avans.nl. Aanmelden kan via amx.avans.nl.

november 2018

2018-11-01 21:00

The Biggest Halloween Horror Night

Halloweenfeest

Locatie
St Janstraat 3A
Breda
4811 ZK
Bekijk website »
2018-11-09 19:00

Squashtoernooi

Het vorige BRESS squashtoernooi is alweer meer dan een maand geleden en we kunnen je hierbij laten weten dat het een GROOT succes was: maar liefst 35 squashers speelden er mee! Gewoonlijk laten we maar 30 squashers toe maar gezien de hoge vraag hadden we besloten om een paar extra plekken vrij te geven. Ook deze editie verwachten we dat de aanmeldingen weer hard gaan dus meld je snel aan om zeker te zijn van je plek! Zoals altijd zijn er weer 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) dus iedereen kan meedoen (ook niet-leden).

Datum: Vrijdag 9 november 2018
Start: 19:00 uur (de eerste wedstrijd start om 19:30 uur)
Locatie: BRESS Sportcenter, squashbanen
Kosten: € 7,50 (voldoen op de avond zelf)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen en zorg ervoor dat je geschikte indoor schoenen hebt (geen zwarte zolen/vlakken) om tijdens het toernooi te dragen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-11-09 20:00

Dart Rankings #1

Gedurende het academische jaar worden er 10 ranking toernooien georganiseerd bij BRESS; 9 reguliere ranking toernooien en één finale ranking toernooi. Om aan het finale toernooi te mogen deelnemen moet je aan minimaal 4 reguliere ranking toernooien hebben deelgenomen. De ranking resultaten per toernooi worden in één overall klassement samengevoegd en kunnen worden ingezien door de deelnemers. Dit is het eerste ranking toernooi van 2018/2019.

Elke ranking toernooi (max. 20 darters) gaat van start met een loting en waarna er poules worden gemaakt van 4 of 5 personen. In het poule speelschema staat aangegeven wie wanneer moet spelen en wie er tijdens de wedstrijd verantwoordelijk is voor het bijhouden van de scores. Uiteindelijk wordt er middels het knock-out principe de winnaar bepaald.

Datum: Vrijdag 9 november 2018
Start: 20:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Centre Court
Kosten: € 5,- (voldoen op de avond zelf)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Niet-leden mogen ook deelnemen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-11-12 19:30

Apenkooi

Apenkooi (tikkertje zonder de vloer te raken) is het zowel beroemde als beruchte spel dat je vroeger altijd tijdens de gymles op de basisschool wilde spelen. Nu kun je het opnieuw spelen, maar dan bij BRESS! Kom mee rennen, springen, klimmen en klauteren.

Datum: Maandag 12 november 2018
Tijd: 19:30 – 22:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Sporthal
Kosten: € 2,50 (vooraf voldoen)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
BRESS-leden kunnen zich aanmelden via onze webshop tot en met zondag 11 november 23:59 uur of bij de receptie. Geen lid maar wil je wel meedoen? Geen probleem: je kunt je dan bij onze receptie aanmelden.

Let op: Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol = vol. Je inschrijving is pas definitief nadat we je betaling hebben ontvangen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-11-13 17:30

Witlox-lezing: Muticulturele diversiteit, best of both worlds

Rachid Berragiy, partner BeHr Groep over multiculturele diversiteit
Website: www.behrgroep.nl

Locatie
Podium Bloos Speelhuislaan153
Breda
2018-11-18 11:00

Ecstatic Dance

Stel je eens voor… je breidt je fitness regime, yoga of mindfulness uit met een dans workout waarbij je helemaal jezelf kan zijn én dansen zoals jij dat wil. Je leest het goed, geen verplichte pasjes of choreografie. Je enige leidraad is de live dj, die je meeneemt op een muzikale reis door verschillende genres en beats per minute. Droom jij van de ultieme vrijheid om met plezier aan je body & mind te werken? Dan is dit echt iets voor jou!

Datum: Zondag 18 november 2018
Tijd: 11:00 – 13:15
Locatie: BRESS Sportcenter, Dance Studio 1
Kosten: Gratis voor BRESS-leden o.v.v. een incheck bonnetje, niet-leden betalen een bijdrage van € 12,-

Bezoek www.ecstaticdancebreda.nl voor meer informatie en richtlijnen.

Ik ben BRESS-lid en ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
– Ga naar bress.baanreserveren.nl
– Selecteer ‘Sports @ BRESS’ en zoek de datum van deze Ecstatic Dance activiteit op in het kalenderveld (18 november 2018)
– Klik op ‘Ecstatic Dance’
– Vul jouw naam in en reserveer

Ik ben geen BRESS-lid maar wil wel meedoen! – Hoe meld ik mij aan?
– Aanmelden is niet noodzakelijk maar wanneer je verzekerd wilt zijn van een plek dan kun je een ticket reserveren via http://eepurl.com/dKeNUk. De bijdrage van € 12,00 kun je contant (graag gepast) voldoen op de dag zelf.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2018-11-21 20:30

De Bredase Biercantus in De Avenue

Voor een echt feestje, moet je op 21 november in De Avenue zijn.

Bier, vrienden, professionele begeleiding en nog meer bier. Het idee van een biercantus draait om saamhorigheid, broederschap en intoxicatie. Omdat deze idealen breed geïnterpreteerd kunnen worden, hebben wij het simpel voor jullie gehouden.

De Avenue presenteert samen met Studentenvereniging Maximus en Sv Xenia dé Bredase Biercantus. Onder begeleiding van een heuse cantusband zal er op woensdag 21 november, rijkelijk bier en stemgeluid vloeien. Een reden om niét te komen is er vrijwel niet.

Ome Duo komt binnenkort weer langs én het is woensdagavond. Je mag aan de slag met een team van 5 of 10 personen en kunt voor een schamele bijdrage van 11 euro de hele avond gezelligheid verwachten. De inloop zal beginnen om 20:30 en om 21:00 zal het festijn beginnen. Tijdens het evenement zijn er kannen bier te koop voor 10 euro per stuk.

Wanneer de eerste editie een succes is, zal de Biercantus een terugkomend concept worden, dit hebben we dus zelf in de hand!

Alle informatie nog even op een rijtje:
Wat: Bredase Biercantus
Waar: De Avenue
Wanneer: woensdag 21 november, 20:30-23:30 uur
(afterparty tot 02:00 uur)
Voor wie: Iedereen (18+)
Waar koop ik kaarten: https://de-avenue.stager.nl/web/tickets/263590

Locatie
waterstraat 5
Breda
4811 WZ
Bekijk website »
2018-11-22 12:00

Lancering Expertisecentrum Kind, Ouder en Detentie

Wat weten we over de relatie kind en gedetineerde ouder?
Wat leren we van de nieuwe Europese aanbevelingen?
Wat doe je als professional?

Een ouder in de gevangenis heeft een enorme impact op het leven van een kind. Kinderen en jongeren met een ouder in detentie willen informatie, goede ondersteuning en zorg op maat. Ook de gedetineerde ouder en zijn sociaal netwerk hebben hier behoefte aan. Bovendien ligt bij professionals en organisaties (o.a. onderwijs, politie, justitie en zorg) een vraag naar kennis en expertise. Het Expertisecentrum K I N D is voor al deze partijen aanspreekpunt en biedt kennis, advies en training. Voor deze lancering nodigen we u van harte uit en we bieden u dit programma aan.

Programma
12.00 – 12.45 uur
Ontvangst, registratie en netwerkmoment met lunch
12.45 – 17.00 uur
Diverse sprekers waaronder:

Margrite Kalverboer, Kinderombudsman
Lucy Gampell, president van Europese organisatie ‘Children of Prisoners Europe’ (COPE), met focus op de nieuwe Europese aanbevelingen voor kinderen van gedetineerden.
Jongerenambassadeurs en andere ervaringsdeskundigen
Joni Reef, onderzoeker Universiteit Leiden over ‘Wat weten we van kinderen met een gedetineerde ouder’ en
Bart Claes, lector Avans Hogeschool, met een focus op inzichten en good practices uit wetenschap en werkveld.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard
Den Bosch
Bekijk website »
2018-11-22 12:30

Food and the City

Op 22 november vindt Food and the City van Grow Campus plaats.

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit en hoe gaan we om met voedselproductie, water en energie? Nederland kan zich als groenste wereldstad internationaal op de kaart zetten met thema’s als duurzame productie in of vlakbij de stad, circulariteit en nieuwe verbindingen tussen producent en consument. Op ‘Food and the City’ inspireren toonaangevende sprekers met nieuwe inzichten en innovatieve concepten.

Het event is bedoeld voor zowel het bedrijfsleven als voor docenten en lectoren. En voor studenten Milieukunde, Ruimtelijke Ontwikkeling, Bouwkunde, Bedrijfskunde, Business Innovation, International Business, Handel, Marketing.
Gratis voor Grow Campus partners, leden, studenten en genodigden. Overige deelnemers betalen € 27,50

Grow Campus
Grow Campus is een samenwerkingsverband tussen Avans, HAS, Gemeente Den Bosch, ZLTO, Koning Willen I College en Helicon opleidingen.

Locatie
Werkwarenhuis | Restaurant van Aken, Tramkade 22
Den Bosch
Bekijk website »
2018-11-28 21:00

Brack Vossenjacht

De dagen worden korter en de temperatuur neemt af. Om het toch nog gezellig te maken organiseert Heerendispuut Brack ook dit jaar weer de Vossenjacht!

Zoals gewend zullen we weer langs vijf kroegen afgaan en bij elke kroeg een lekker fust Heineken bier tackelen!

Locatie
Kroegentocht
Den Bosch
Bekijk website »
2018-11-29 13:30

Symposium Circulaire economie

Ter gelegenheid van het afscheid van onze gewaardeerde collega de heer dr. Jan Jurriëns, lector Sustainable Strategy and Innovation, organiseert het Avans Expertisecentrum Sustainable Business het symposium Circulaire economie, dat plaatsvindt op donderdag 29 november 2018.
Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Programma:
13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur

Welkomstwoord.
Door Nies Rijnders, manager Expertisecentrum Sustainable Business

14.05 uur

Key Note ‘Circulaire economie. Terugblik en vooruitblik. Met Jan de toekomst in?’
Door Antoine Heideveld, directeur Het Groene Brein

14.45 uur

Een terugblik op 4 jaar onderzoek
Door kenniskringleden lectoraat Sustainable Strategy and Innovation
14.55 uur

Dankwoord
Door Edwin Verlangen, voorzittend directeur ESB
15.00 uur Afscheidswoord door Jan Jurriëns
15.30 uur Receptie
17.00 uur Einde

Locatie
AKV| St. Joost, Beukenlaan 1
Breda
Bekijk website »

december 2018

2018-12-07 12:30

Symposium De Verbinding

Het lectoraat Zorg rond het Levenseinde houdt op 7 december het middagsymposium De Verbinding. Verbinding tussen onderwijs en kennis, kennis en zorg en kennis en de maatschappij staan op deze bijeenkomst centraal.

Deze middag is er een gevarieerd programma rond de thema’s palliatieve zorg, zingeving en ethiek. Onderwerpen als waardigheid, hoop, doodswensen, markering, shared decision-making en beeldvorming passeren de revue.

Tijdens de plenaire start spreken 2 vooraanstaande deskundigen op het gebied van palliatieve zorg. Hierna zijn er 2 workshoprondes. Daarin geven de docent-onderzoekers van het lectoraat een inkijk in de wereld van de palliatieve zorg en recent onderzoek. We sluiten gezamenlijk af met een theatrale wrap-up: relativerend, spottend, respectvol, grappig en ontroerend. Aansluitend is er tijdens een borrel gelegenheid tot napraten.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan
Breda
Bekijk website »
2018-12-19 19:00

Avans Academielezing: Leren vanuit ervaringen

Quantum Academy, een trainingsprogramma uit de Verenigde Staten, daagt studenten en docenten uit om de comfortzone te verlaten. Tijdens de Avans Academielezing op woensdag 19 december delen docenten en lead facilitators Athalia Haxelmans en Paul Bartels samen met studenten ervaringen over Quantum Academy.

Quantum Academy
Quantum Academy wordt in 19 landen al ruim 30 jaar georganiseerd. Avans Hogeschool heeft als eerste partij een licentie in Nederland. De methode staat voor nieuwe werkvormen, een hoge mate van interactie en het stimuleren van het verleggen van grenzen. Met als doel een excellent leven zowel binnen als buiten het klaslokaal waarbij 8 basisprincipes de fundering vormen: the Eight Keys of Excellence.

Programma
Inloop op 19 december om 19.00 uur met koffie en thee. Start lezing om 19.30 uur, einde om 21.00 uur. De volgende sprekers vullen het programma:

Athalia Haxelmans werkt sinds 2007 als docent marketing bij de Academie voor Marketing en Business Management. Naast haar docentschap is ze ook projectleider onderwijsontwikkeling voor deze opleiding. Vanuit die rol heeft ze zich verdiept in de invloed van het brein op leren en hoe je vanuit die wetenschap onderwijs maakt dat leren leuk en uitdagend maakt.
Paul Bartels is parttime docent Ondernemerschap bij de Opleiding Ondernemerschap en Retail Management. Sinds 2005 is hij fan van de magie van het brein. Hij heeft een neurotrainings- en coachingsbureau gehad, artikelen geschreven voor onder meer NVO2, congressen georganiseerd (waaronder Battle of the Brains) en voor Avans een Honours-programma samengesteld met als titel Brainpower 2.0.
Locatie
De Academielezing vindt plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis toegankelijk. De Avans Academielezingen vinden meerdere keren per jaar plaats en ze zijn voor iedereen met honger naar kennis.

Locatie
Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2018-12-20 17:00

Boekenmarkt Xplora

Van 10 tot en met 20 december verkoopt Xplora op de Onderwijsboulevard in Den Bosch en de Hogeschoollaan in Breda boeken voor maar 1 euro. De opbrengst gaat naar twee goede doelen die zich helemaal op kinderen richten: Kanjerketting en Kinderen van de Voedselbank.

De Kanjerketting is een initiatief van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en biedt morele steun aan kinderen met kanker. Kinderen van de Voedselbank zorgt voor kledingpakketten voor kinderen uit gezinnen die het financieel absoluut niet breed hebben.

De boekenmarkt vind je in Den Bosch op de 3e verdieping en in Breda op de begane grond.

Locatie
Xplora
Breda Den Bosch
Bekijk website »

januari 2019

2019-01-03 23:30

Super Bowl Party

Eén keer per jaar komt de NFL Super Bowl naar Breda and het is die ene nacht dat ons sportcenter 24 uur open is! Opnieuw organiseren wij onze legendarische Super Bowl Party. Wie heeft er zin in bier, snacks en American Football? Welk team je ook toejuicht, juich met je vrienden hier bij BRESS! It’s Game Day, Amigos!

Ik wil meedoen! – Hoe meld ik mij aan?
Je hoeft je niet aan te melden, kom gewoon langs!

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
Bekijk website »
2019-01-15 19:30

Avans Open College: Preventieakkoord: noodzaak of betutteling?

Met trots presenteerde staatssecretaris Paul Blokhuis in november het langverwachte preventieakkoord. Maatregelen tegen roken, problematisch drankgebruik en overgewicht. De meningen hierover lopen zeer uiteen. Van “Mijlpaal!” tot “Waar bemoeit de overheid zich mee?”. Lector John Dierx van het lectoraat Leven Lang in Beweging gaat bij het Avans Open College in Breda op dinsdag 15 januari dieper in op het preventieakkoord. Miriam Haagh, de Bredase wethouder Gezondheid belicht de rol van de gemeente op het gebied van gezondheidspreventie. Samen met het publiek wordt gesproken over de zin en onzin van de preventienota.

Locatie
Hogeschoollaan 1
Breda
4818 CR
Bekijk website »
2019-01-15 20:00

Latin In One Night

Ben jij na al die kerstmuziek wel toe aan iets swingenders? Kom dan tijdens Latin In One Night avond lekker dansen en sjansen op latin muziek. Ben je geen ervaren danser? Geen probleem; we starten namelijk met een salsa en zouk les zodat iedereen kan meedoen. Deze les wordt verzorgd door sportpartner ZoukMotion en zij nemen ook meer ervaren dansers mee die jou graag helpen je moves te verbeteren.

Datum: Dinsdag 15 januari
Tijd: 20:00 – 21:30
Locatie: BRESS Sportcenter, Sportbar
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Het event is gratis maar om een beetje een idee te hebben van hoeveel deelnemers we kunnen verwachten verzoeken we iedereen om zichzelf vooraf aan te melden. BRESS-leden kunnen dit doen via het reserveringssysteem http://bress.baanreserveren.nl (selecteer 15 januari in het kalenderveld, klik op ‘Latin In One Night’, vul je naam in en reserveer) en niet-leden kunnen zich aanmelden per e-mail naar info@bress.nl.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-01-16 13:00

Seminar Sociale Innovatie

Vier studenten van de minor Business Management van Avans Hogeschool organiseren op 16 januari 2019 een seminar over Sociale Innovatie. Dit seminar zal gehouden worden op de locatie van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch aan de Onderwijsboulevard.

Tijdens het seminar zullen verschillende gastsprekers een verhaal vertellen over verschillende onderwerpen van sociale innovatie. Bij sociale innovatie gaat het om nieuwe manieren van werken binnen de organisatie. Bram van Dongen zal een verhaal vertellen over hoe u medewerkers kan motiveren om innovatief te denken. De maatschappelijke uitdagingen van de toekomst en op welke manier de technologie deze kan oplossen zullen verteld worden door Marya Yaqin.
Heske Groenendaal komt spreken als directeur van Metaglas, zij staat in de lijst van TheNextWomen100.

De seminar vindt plaats van 13.00 tot 18.00 in het gebouw van Avans Hogeschool aan de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch. Aanmelden voor dit seminar kan via de website: https://seminarsocialeinno.wixsite.com/home.
Voor studenten is het evenement gratis te bezoeken, bedrijven betalen €50,-.

Locatie
Onderwijsboulevard 215
's-Hertogenbosch
5223 DE
Bekijk website »
2019-01-17 14:30

Verkenningsbijeenkomst Zelfzorg

Deze bijeenkomst heeft een aantal workshops waarbij we met directie, opleidingscommissie, onderwijscommissie, docenten en studenten in kaart gaan brengen wat zelfzorg in moet houden binnen het onderwijs en hoe daar meer aandacht aan kan worden gegeven.
Deze bijeenkomst moet dus opleveren dat dit thema concreet meer terugkomt binnen de opleiding(en), het liefste binnen het gehele onderwijs bij Avans!

Zelfzorg gaat er dus over hoe houdt ik mijzelf als professional overeind in deze prestatiegerichte maatschappij waarbij burn-outs en depressies een steeds meer voorkomend fenomeen zijn?
En hoe blijf ik daarin voor mij zelf zorgen zodat de kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft!

Locatie
Avans Hogeschoollaan 1 HA209
Breda
2019-01-19 10:00

UNICEF on Ice

UNICEF on Ice is een schaatsevenement georganiseerd door UNICEF Studententeam Breda.
Op zaterdag 19 januari 2019 staat de Kunstijsbaan Breda in teken van UNICEF en gaat er van elk verkocht toegangskaartje naar UNICEF! Ook zullen er een aantal leuke activiteiten georganiseerd worden op het binnenpleintje. Het evenement is van 10:00 tot 17:00.
Kom langs en schaats voor UNICEF!

Locatie
Kunstijsbaan Breda
Terheijdenseweg 506
4826 AB
Bekijk website »
2019-01-22 12:30

Seminar LEZEN ≠ BEGRIJPEN

Op dinsdag 22 januari 2019 vindt bij Avans Breda het seminar lezen≠begrijpen plaats. Dit seminar gaat in op de ontwikkelingen die we zien dat mensen die moeite hebben met lezen en schrijven oververtegenwoordigd zijn bij gerechtsdeurwaarders en schuldhulpverlening.

Het seminar zal bestaan uit een aantal lezingen en workshops. Daarnaast krijg je de kans om te netwerken tijdens een gezellige borrel.
Laaggeletterdheid is een actueel onderwerp waar vrijwel iedereen mee in aanraking kan komen. Het seminar is gratis en iedereen is welkom!

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan voor 15 januari 2019 aan via http://www.lezenisnietbegrijpen.nl/seminars

Locatie
Avans Hogeschool 1
Breda
4818CR
Bekijk website »
2019-01-23 11:30

Symposium Research and Development

10.30 Opbouw projectenmarkt (op begane grond AE&I Werkplaats)
11.30 Projectenmarkt & Lunch (ongeveer 120 deelnemers)
Belangstellenden: Opdrachtgevers, jongerejaars studenten, docenten
13.00 Presentaties (LA029)
13.00 Presentaties
13.00 Opening door dagvoorzitter Ricardo Abdul
13.10 Externe spreker Wouter Kuijpers, onderzoeker bij TU/e en teamcaptain TechUnited. Titel “From Robot Soccer, to Research, to Industry”
14.00 Presentatie uit de minor Vision & Robotics
14.20 Koffiebreak met projectenmarkt
14.40 Externe spreker Iwan de Waard, directeur bij ExRobotics(Titel nog onbekend)
15.30 Presentatie uit de minor Minor Research en Development
15.50 Afsluiting door dagvoorzitter
16.00 Einde presentaties
16.00 Afbouwen projectenmarkt
16.00 Afsluitende borrel
17.30 Einde

Locatie
LA 029
Breda
2019-01-23 12:30

HR-conferentie: Een leven lang leren

Wij willen u graag voorstellen aan dé nieuwe soort conferentie/vergadering. Op een proactieve en innovatieve manier gaan HR-studenten, docenten en professionals uit het werkveld met elkaar in gesprek over een prikkelend thema! Deze conferentie laat de traditionele manier van vergaderen los en zorgt ervoor dat alle deelnemers van en met elkaar kunnen leren.

Doel van de bijeenkomst
Graag nodigen we u, namens alle HRM-studenten, uit voor de interactieve eindconferentie van de opleiding HRM, om op een creatieve wijze van én met elkaar te leren. Wij garanderen u een middag waarbij u nieuwe inzichten krijgt over het verbinden van leven en leren. U ontmoet een interessante mix van ervaringsdeskundigen van jong tot oud, bent zelf baas over uw eigen ‘Learning Journey’ en gaat naar huis met een schat aan nieuwe ervaringen en contacten.

“Een genie bestaat voor 1% uit talent en 99% uit doorzettingsvermogen”
-Albert Einstein-

Waar gaat het over?
Welke invloed heeft leren op het leven van studenten, docenten en professionals en hoe kunnen
deze partijen van elkaar leren?

Wie komen er?
Docenten
Professionals
Studenten

Wat gaan we doen?
We zullen werken met een uitnodigende, productieve en verrassende methode waarbij uw participatie essentieel is en die laat zien wat voor mooie resultaten we samen tot stand kunnen brengen!

“Be prepared to be surprised”

Spreekt bovenstaande tekst u aan? Dan bent u de juiste persoon om zich via onderstaande link aan te melden voor onze conferentie!

Secundaire conferentievoorwaarden:
Gedurende de conferentie zal de hele middag koffie, thee, water en enkele versnaperingen klaar staan om u te voorzien van het benodigde ‘spraakwater’. Wij adviseren u wel voor de conferentie te lunchen zodat u de ‘honger naar kennis’ niet te letterlijk ervaart.

Voor een goede afstemming van de organisatie op het aantal deelnemers vragen wij U om U tijdig aan te melden via de inschrijfknop hiernaast.
VOL = VOL.

Locatie
“De Avenue” Waterstraat 5
Breda
Bekijk website »
2019-01-30 19:00

Academielezing: een decennium bitcoin en blockchain

Student Business Innovation Matthijs Harmsen en docent Strategy & Finance Dick Nix over bitcoin, blockchaintechnologie en toepassingen ervan.

Iets meer dan tien jaar geleden werden de eerste bitcoins gemined. Dit betekende niet alleen de geboorte van een nieuwe digitale munteenheid, maar ook het ontstaan van een nieuwe technologie: de blockchain.

Tijdens de Academielezing op woensdag 30 januari vertellen student Business Innovation Matthijs Harmsen en docent Strategy & Finance Dick Nix over de bitcoin en de blockchaintechnologie. Wat is de “blockchain” nu eigenlijk precies? Is deze technologie wel echt zo revolutionair?

Blockchain
De blockchain is de technologie achter verschillende cryptomunten als bitcoin, litecoin en ether. Inmiddels onderzoeken bedrijven als IBM en Microsoft hoe de techniek ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, bijvoorbeeld bij logistieke processen in de scheepvaart.

In de media wordt weleens gezegd dat niet bitcoin maar juist blockchain interessant is. Toch worden er ook vraagtekens bij gezet, is een blockchain bij sommige projecten wel nodig? Of zetten projecten graag het woordje ‘blockchain’ erbij om extra interessant te lijken?

Tijdens een interactieve sessie lichten Matthijs en Dick deze vragen toe en bespreken ze enkele voorbeelden van interessante toepassingen.

Over de sprekers
Matthijs Harmsen is Avansstudent bij de opleiding Business Innovation en is al sinds 2013 bezig met de bitcoin en blockchain. Hij werkte bij BTC Direct en schrijft regelmatig voor de educatieve cryptocurrency website CoinSpot.

Dick Nix is docent Strategy & Finance bij Avans Hogeschool. Binnen het lectoraat Sustainable Finance en Accounting voert hij onderzoek uit rondom de blockchaintechnologie. Daarnaast is hij business developer en financieel analist bij een incubator.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-01-31 12:00

Graffiti wedstrijd

Wie-o-wie wil onze kluisjes opvrolijken? Ze bevinden zich in de ruimte waar iedereen doorheen loopt die naar onze sporthal, dance studio, kleedkamers of toiletten moet. Veel leden zien ze dus, helaas staan ze er nu maar treurig bij.. Vandaar deze oproep aan alle graffiti artiesten. De afmetingen zijn 4.2 meter breed en 1.95 meter hoog; genoeg ruimte om lekker op los te gaan!

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur je ontwerp voor 31 januari op naar info@bress.nl. Het winnende ontwerp gaat uitgevoerd worden en wij betalen de verf en eventuele andere kosten.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »

februari 2019

2019-02-01 20:30

Jekyll & Hyde

“It generates the desires and dictates the emotions, it is capable of learning anything, even of how to control it’s own creations. Who knows what is locked up inside the brain because it has learned it is not permitted to let it out. Who knows? God’s greatest gift to man is a brain of infinite capacity.”

Jekyll & Hyde gaat over Dr. Henry Jekyll die op het punt staat medische experimenten uit te voeren om het goed en kwaad in de mens te scheiden van elkaar, waardoor de ware persoonlijkheid naar boven zou moeten komen. Hij neemt het besluit om zichzelf als proefpersoon te gebruiken met onverwachte gevolgen. Zijn duistere kant, in de vorm van Edward Hyde, neemt steeds meer controle over het lichaam. Is Henry Jekyll in staat om de strijd aan te gaan met zijn kwaadaardige, moordlustige persoonlijkheid?

Geschreven door: Leonard H. Caddy
Gebaseerd op een verhaal van: Robert L. Stevenson
Regie: Tim Schoonebeek
Regieassistent: Robin van den Eerenbeemd
Spelers: Joey Boussen, Amber van Eck, Szonja Hollos, Kristie Koehof, Tijn te Molder, Emma Munnichs, Mariano Stanich, Robin van den Eerenbeemd
Productie: Niels Adriaansen, Merel Brandt, Erik te Molder, Tijn te Molder, Marissa Saris

Deze voorstelling is Engelstalig.

Locatie
Speelhuislaan 153
Breda
4815 CD
Bekijk website »
2019-02-07 19:00

Tafeltennistoernooi

Tijdens ons tafeltennistoernooi maakt het niet uit of je vroeger de kampioen van de camping was of dat het lijkt alsof je een vervelende vlieg aan het wegjagen bent, iedereen kan meedoen dankzij onze twee categorieën; goed en slecht! De vorige editie had meer dan 30 deelnemers en wij zouden het super tof vinden als er deze keer weer zo’n mooie opkomst is. Cliché maar o-zo-waar; hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je online aanmelden via onze webshop of direct bij onze receptie. Niet-leden zijn ook welkom. Kosten bedragen € 2,50 p.p.

Let op: Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol = vol. Je inschrijving is pas definitief nadat we je betaling hebben ontvangen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-02-08 20:00

Dart Rankings #3

Een gezellige avond darten, dat is waar het om draait tijdens onze Dart Rankings toernooien! Gedurende het academische jaar worden er 10 rankings toernooien georganiseerd; 9 reguliere rankings toernooien en één finale rankings toernooi. Om aan het finale toernooi te mogen deelnemen moet je aan minimaal 4 reguliere ranking toernooien hebben deelgenomen. Je kunt op elk moment in onze dart rankings competitie instromen, ook als je slechts aan 1 toernooi wilt deelnemen.

Elk rankings toernooi (max. 20 darters) gaat van start met een loting en waarna er poules worden gemaakt van 4 of 5 personen. In het poule speelschema staat aangegeven wie wanneer moet spelen en wie er tijdens de wedstrijd verantwoordelijk is voor het bijhouden van de scores. Uiteindelijk wordt er middels het knock-out principe de winnaar bepaald.

De ranking resultaten per toernooi worden in één overall klassement samengevoegd en kunnen worden ingezien door de deelnemers. Dit is het derde rankings toernooi van 2018/2019. Wie wordt dit jaar onze dart kampioen?

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. De kosten bedragen € 5,- en dit bedrag mag voldaan worden op de avond zelf. Het wordt gebruikt voor leuke prijzen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-02-12 14:30

Denk mee over Hogeschoollaan rookvrij

De Avanslocatie Hogeschoollaan in Breda wordt vanaf 15 april 2019 volledig rookvrij. Samen met studenten en medewerkers kijken we hoe we dit het beste kunnen vormgeven. Met als doel: een gezonde werk- en leeromgeving bij Avans.

Een terrein zonder rookoverlast en zonder peuken op de grond is wat we voor ogen hebben. We hopen rokers te verleiden om te stoppen of minderen met roken en willen hen daar zo goed mogelijk bij helpen.

Kom naar een brainstormsessie
Om te horen waar medewerkers en studenten behoefte aan hebben en welke ideeën of vragen er zijn, organiseren we 2 brainstormsessies. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen.
De brainstormsessies zijn op:

Dinsdag 12 februari in HA407 van 14.30 tot 16.30 uur.
Donderdag 14 februari in HD206 van 14.30 tot 16.30 uur.
Het zijn inloopsessies waarbij je kunt meedenken over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld:

Welke hulp heb je als roker nodig?
We vragen aan rokers welke vorm van hulp ze nodig om te stoppen of minderen met roken. Zo bieden we straks ‘stoppen met roken’-trainingen aanbieden. Ook delen we nicotinepleisters en -kauwgom uit. Maar mogelijk kan Avans nog meer doen om te helpen.

Hoe voorkomen we rookoverlast buiten ons terrein?
Rokers die blijven roken, zoeken straks een nieuwe rookplek buiten ons terrein. Hoe voorkomen we dat rookoverlast zich verplaatst naar onze omgeving? We zijn benieuwd naar jullie ideeën.

Dus heb je tips, ideeën of vragen? Kom dan op 12 of 14 februari naar één van de brainstormsessies.

Locatie
Avans Hogeschoollaan 1 HA407
Breda
2019-02-14 14:30

Denk mee over Hogeschoollaan rookvrij

De Avanslocatie Hogeschoollaan in Breda wordt vanaf 15 april 2019 volledig rookvrij. Samen met studenten en medewerkers kijken we hoe we dit het beste kunnen vormgeven. Met als doel: een gezonde werk- en leeromgeving bij Avans.

Een terrein zonder rookoverlast en zonder peuken op de grond is wat we voor ogen hebben. We hopen rokers te verleiden om te stoppen of minderen met roken en willen hen daar zo goed mogelijk bij helpen.

Kom naar een brainstormsessie
Om te horen waar medewerkers en studenten behoefte aan hebben en welke ideeën of vragen er zijn, organiseren we 2 brainstormsessies. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen.
De brainstormsessies zijn op:

Dinsdag 12 februari in HA407 van 14.30 tot 16.30 uur.
Donderdag 14 februari in HD206 van 14.30 tot 16.30 uur.
Het zijn inloopsessies waarbij je kunt meedenken over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld:

Welke hulp heb je als roker nodig?
We vragen aan rokers welke vorm van hulp ze nodig om te stoppen of minderen met roken. Zo bieden we straks ‘stoppen met roken’-trainingen aanbieden. Ook delen we nicotinepleisters en -kauwgom uit. Maar mogelijk kan Avans nog meer doen om te helpen.

Hoe voorkomen we rookoverlast buiten ons terrein?
Rokers die blijven roken, zoeken straks een nieuwe rookplek buiten ons terrein. Hoe voorkomen we dat rookoverlast zich verplaatst naar onze omgeving? We zijn benieuwd naar jullie ideeën.

Dus heb je tips, ideeën of vragen? Kom dan op 12 of 14 februari naar één van de brainstormsessies.

Locatie
Avans Hogeschoollaan 1 HD206
Breda
2019-02-15 12:30

Lectorale rede: Groeispurt! Jeugd, alliantie en sociale technologie

Christa Nieuwboer, Lector Jeugd, Gezin & Samenleving, houdt haar lectorale rede. Zij introduceert hierin het lectoraatsprogramma voor de komende 5 jaar.

“Vroeg aansluiten, samen ontdekken en passende tools inzetten!” is het motto van het lectoraat, dat onderdeel is van het Expertisecentrum Caring Society.

Programma
12.30 uur: Ontvangst TEST-event
14.30 uur: Inloop lectorale rede Christa Nieuwboer
16.30 uur: Receptie en borrel

Begin met TEST
Voorafgaand aan de lectorale rede bezoekt u TEST: Tryout Event Sociaal & Technologie. Tijdens dit event probeert u diensten en producten uit die professionals in het sociale domein hebben ontwikkeld. Geef bijvoorbeeld feedback op online opvoedinformatie. Maak kennis met `Bram’, de digitale hulp bij Samen beslissen over jeugdhulp. En werk samen: help ‘Obi’ om op gewicht te blijven.

Gezond opgroeien en opvoeden
De rol van professionals verschuift van ‘zeggen hoe’ naar ‘vragen wat nodig is om’ gezond op te groeien en op te voeden. Ze sluiten aan bij de leefwereld van jeugd en ouders, lokaal en digitaal. Zij werken flexibel samen, over disciplines en organisatiegrenzen heen. Ze zijn creatief in het toepassen van technologie voor sociale doeleinden. Het lectoraat doet onderzoek naar deze beroepsontwikkeling.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-02-15 19:00

Squashtoernooi

Het volgende vrijdagavond squashtoernooi komt er weer aan! Met maar liefst 35 squashers zat ons kerst squashtoernooi weer helemaal vol. Ook deze editie verwachten we dat de aanmeldingen hard gaan dus meld je snel aan om zeker te zijn van je plek! Zoals altijd zijn er 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) zodat iedereen kan meedoen.

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen en zorg ervoor dat je geschikte indoor schoenen hebt (geen zwarte zolen/vlakken) om tijdens het toernooi te dragen. De kosten bedragen € 7,50 p.p. en dit bedrag mag voldaan worden op de avond zelf.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-02-21 19:30

Apenkooi

Na een succesvolle en gezellige editie in november is het eindelijk weer eens tijd voor een ouderwets potje Apenkooi (tikkertje zonder de vloer te raken). Apenkooi is dat zowel beroemde als beruchte spel dat je vroeger altijd tijdens de gymles op de basisschool wilde spelen. Nu kun je het opnieuw spelen, maar dan bij BRESS! Kom mee rennen, springen, klimmen en klauteren.

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je online aanmelden via www.bress-webshop.nl of direct bij onze receptie.

Let op: Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol = vol. Je inschrijving is pas definitief nadat we je betaling hebben ontvangen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-02-27 19:30

Avans Academielezing: De feiten en fabels van levensreddend handelen

EHBO is van levensbelang, maar onderzoek van het Rode Kruis laat zien dat in Nederland het aantal mensen met gedegen kennis en kunde over levensreddend handelen laag is. Slecht 3% van de Nederlandse bevolking heeft een EHBO-diploma. In vergelijking met andere Europese landen doet Nederland het slecht. Tijdens deze interactieve academielezing op 27 februari neemt dokter Bernard Leenstra de luisteraars mee naar de praktijk van alle dag. Hij geeft praktische adviezen hoe effectief handelen dagelijks levens kan redden. Ook de fabels en feiten over ‘eerste hulp’ komen aan bod. Veel mensen denken onterecht dat levensreddend handelen alleen uit reanimeren bestaat.

Programma
Inloop op 27 februari om 19.00 uur met koffie en thee. Start lezing om 19.30 uur, einde om 21.00 uur. De volgende spreker vult het programma:

Bernard Leenstra is arts-onderzoeker bij het UMC Utrecht. Bernard gelooft dat als we zorg van de toekomst toegankelijk willen houden, er meer artsen nodig zijn die naast het praktiseren van de geneeskunde ook tijd en moeite inzetten voor de nationale problemen in de zorg. Ondernemen in de zorg is noodzakelijk en nuttig zolang bij uitstek de patiënt, en niet de ondernemer, ervan profiteert.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-02-28 19:30

Pre-Carnaval Beer Pong toernooi

Start jouw carnaval goed en doe mee aan ons Pre-Carnaval Beer Pong Toernooi! Kies je teamgenoot uit en ga de strijd aan met andere teams. Toegangsprijs bestaat enkel uit het kopen van het bier (of fris) dat je nodig hebt om te spelen en per ronde dat je verder komt ontvang je meer korting. Succes met gooien! Cheers!

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
We verzoeken je vriendelijk om je vooraf aan te melden omdat we graag willen weten hoeveel teams te verwachten. Stuur een e-mail naar info@bress.nl met daarin jullie teamnaam en de naam van je teamgenoot of kom langs bij onze receptie. Niet-leden zijn ook welkom.

Let op: Deze activiteit is strikt verboden voor minderjarigen, je moet 18+ zijn! Neem je identiteitskaart mee om dit aan te tonen. Alcoholmisbruik is gevaarlijk dus drink met mate!

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »

maart 2019

2019-03-12 19:30

Avans Open College Levenseindezorg bij dementie

Ruim 270.000 mensen in Nederland leven met de diagnose ‘dementie’. Een veelvoud daarvan heeft een dierbare met dementie in zijn of haar leven. Bij het Avans Open College in Tilburg op dinsdag 12 maart geeft lector Michael Echteld van het lectoraat Zorg rond het Levenseinde zijn visie op zorg voor mensen met dementie. Hedzer Schotsman, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, vertelt zijn persoonlijke verhaal als zoon van een dementerende moeder die vorig jaar is overleden. Samen met publiek praten Michael en Hedzer over het leven en de wensen van patiënten met dementie en hun naasten. Deze editie van het Open College vond eerder plaats in Breda en ‘s-Hertogenbosch.

Aanwezigheid is gratis, aanmelden is verplicht.

Locatie
Prof. Cobbenhagenlaan 13
Tilburg
5037 DA
Bekijk website »
2019-03-13 13:30

Seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek

Hoe kunnen commissarissen hun toezicht op cultuur, gedrag en reputatie verbeteren? Wat hebben zij nodig om deze aspecten van een organisatie, die als zacht gezien worden, krachtiger op de bestuursagenda te krijgen? Die vragen staan centraal op 13 maart tijdens het seminar Voorkom Toezicht met een Dode Hoek van het lectoraat Sustainable Finance and Accounting en adviesbureau BY TRUST. Aanleiding is hun verkennend onderzoek onder commissarissen naar integratie van cultuur, gedrag en reputatie in de toezichtsroutine. Dit onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met Deloitte en is eind 2018 gepresenteerd.

Het vak van commissaris
Om het vak van commissaris mee te laten groeien met de veranderende maatschappij, zijn de afgelopen jaren verbeteringen geïntroduceerd in de vorm van scherpere profielen, hogere eisen van de externe toezichthouder en bredere richtlijnen van de governancecodes. Uit het onderzoek blijkt echter dat commissarissen ondanks deze verbeteringen worstelen met de grotere dynamiek binnen de organisaties en de manier waarop de samenleving zich mengt in discussies over cultuur, gedrag en reputaties van bedrijven. Ze signaleren dat hun vak nog niet voldoende mee-evolueert met de complexiteit van de samenleving en de organisaties. Dat lijkt door de recente berichtgeving over de opstelling van commissarissen opnieuw te worden bevestigd

Commissaris van de 21e eeuw
Tijdens het seminar presenteren Marlies de Ruyter de Wildt van BY TRUST en lector Marleen Janssen Groesbeek van Avans Hogeschool de resultaten van het onderzoek en de conclusies en aanbevelingen die zij daaraan verbonden hebben. Daarna leidt Sandra Rottenberg een gesprek tussen een panel van deskundigen en het publiek over hoe de raden van commissarissen en toezicht en de individuele leden daarvan fit for purpose kunnen zijn. Wat moeten de belangrijkste kenmerken en eigenschappen zijn van de commissaris van de 21e eeuw?

Panel
Het panel bestaat uit Annelies de Groot, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Danone Baby & Medical Nutrition, Monika Milz, lid van de RvC van de Volksbank, Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool en lid van de RvC van Eindhoven Airport en Wouter Scheepens, partner van adviesbureau Steward Redqueen en auteur van Duurzaamheid in de Boardroom.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 250
Den Bosch
Bekijk website »
2019-03-15 19:30

PJO-debat | Provinciale Staten en Waterschap 2019

Volgende maand zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen!
De JOVD Baronie van Breda organiseert weer een groot PJO-debat in Breda! Op vrijdag 15 maart gaan we over verschillende onderwerpen met verschillende PJO’s in debat in de raadszaal van Breda!

De PJO’s die meedoen zijn: JOVD Breda, ROOD Breda, DWARS, JFVD, Pink, CDJA, JD en JS!
Aansluitend is er uiteraard een borrel.

Locatie: de raadzaal van Breda!
Inloop vanaf 19.30 uur en aanvang om 20.00 uur.
Vanaf 20.30 uur gaat het debat van start!

Locatie
Stadserf 1
Breda
4811 XS
Bekijk website »
2019-03-16 20:00

The Billy Joel Experience

The Billy Joel Experience – Een wervelende ode aan Billy Joel

Billy Joel behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger “The Pianoman” maar ook swingende rockers zoals “My life”, prachtige ballads zoals “Honesty” of lekkere Rock & Roll zoals “Only the good die young”.
Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy (69) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience.

Alexander & 003
Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer.
Met een indrukwekkend cv beginnend bij meest prestigieuze pianobars en doorlopend tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Pianos, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.
Met zijn band “003” bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten.
Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Unaniem werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat?
The Billy Joel Experience! Zaterdag 16 maart 2019, Zaal Zeven Venray!

Locatie
Zaal Zeven Maasheseweg 80A
Venray
5804 AD
Bekijk website »
2019-03-19 18:30

Archery Tag

ang de Robin Hoog of Katniss Everdeen uit tijdens onze Archery Tag activiteit! Archery Tag wordt gespeeld met echte bogen maar met speciale pijlen die een gepatenteerde, zachte foampunt hebben waardoor het een 100% veilige en leuke activiteit is. Tijdens deze activiteit worden er verschillende spellen gespeeld en tijdens ieder spel kun je als team punten verdienen. Het team met de meeste punten wint! Wij verzorgen het materiaal, zorg jij voor sportieve kleding, indoor schoenen en dat je je team aanmeldt voor de deadline van maandag 11 maart?

Datum: Dinsdag 19 maart
Tijd: 18:30 – 20:30
Locatie: BRESS Sportcenter, sporthal
Costs: € 22,50 per team (5 – 8 friends)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je online aanmelden via www.bress-webshop.nl of kom langs bij onze receptie. Vergeet niet jullie teamnaam en het aantal teamleden (5 – 8 vrienden) door te geven. Aanmeldingen sluiten maandag 11 maart.

Locatie
Nieuwe Inslag
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-03-26 20:00

Pubquiz (door Team4Animation)

Hangen jij en je vrienden altijd de wijsneus uit? Kom dan jullie maar bewijzen tijdens onze pubquiz! Dit keer verzorgen wij hem niet zelf maar doet Team4Animation dit; zij zijn een professional op het gebied van animatie werk en ervaren pubquiz organisator! Dus verzamel je slimste vrienden, kies een team naam en test jullie kennis over van alles en nog wat!

Datum: Dinsdag 26 maart
Tijd: 20:00 – 22:30
Locatie: BRESS Sporcenter, sportbar
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail met daarin jullie teamnaam en het aantal teamleden (3 – 6 vrienden) naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Aanmelden is mogelijk tot en dinsdag 26 maart 12:00 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-03-27 19:00

Avans Academielezing: Maatschappelijke dienstplicht

ijdens een interactieve sessie op woensdag 27 maart bespreekt docent Integrale Veiligheidskunde Dick Bosch de voor- en nadelen van een maatschappelijke dien(st)plicht met het aanwezige publiek.

Sommige politieke partijen vinden het belangrijk dat jongeren zich ervan bewust worden dat zij naast rechten ook plichten hebben in een maatschappij. Zij stellen een maatschappelijk dienstplicht van een half jaar voor. De maatschappelijke dienstplicht houdt in dat jongeren verplicht bij het leger of bij een zorg- of vrijwilligersorganisatie werken. Het plan is ooit ontstaan om jongeren meer te betrekken bij de samenleving. Er zijn veel voor- en tegengeluiden rondom een maatschappelijke dienstplicht.

Nieuwe generatie
Als docent werkt Dick Bosch dagelijks met studenten. Dit is de nieuwe generatie die voor een groot deel de samenleving vorm zal geven. Ook studenten maken zich zorgen om de maatschappij. Dick: “Er is een afnemende samenhang. Dat vraagt om een duurzame aanpak om onze samenleving krachtig en sterk te maken.”

Afgelopen september startte er een proef met een kleine groep jongeren. Uit de gesprekken bleek dat zij de Maatschappelijke Dienstplicht nog niet zien zitten. Ze zijn bang voor studievertraging of dat ze hun betaalde (bij)banen erdoor verliezen. Tijdens de Academielezing wil Dick met het publiek onderzoeken of een eventuele maatschappelijke dien(st)plicht kan zorgen voor meer verbinding in de samenleving en of het een succesvolle manier kan zijn om meer dan ooit samen dingen te doen.

Over de spreker
Dick Bosch is oud-marinier en sinds 2010 docent bij Avans Hogeschool. Hij is initiator van de Avans Academielezingen die sinds 2011 plaatsvinden. Hij geeft colleges bij de Minor Internationale Veiligheid en Conflict Studies en doceert over leiderschap en ethiek.

Over de Academielezing
Aanmelden kan via het aanmeldformulier. De inloop op 27 maart is om 19.00 uur en begint met koffie en thee. De lezing start om 19.30 uur en eindigt om 20.30 uur.

Locatie
Avans Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »

april 2019

2019-04-03 13:00

Seminar en boekpresentatie Opbouwwerk revisited

Op woensdag 3 april presenteert auteur Mariet Paes bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch haar boek Eigenzinnig pionier, Een biografie van Piet Willems. Speciaal voor deze mooie gelegenheid organiseren Avans Hogeschool, Academie voor Sociale Studies ’s-Hertogenbosch en het lectoraat Integrale Veiligheid het seminar Opbouwwerk revisited, dat we combineren met de boekpresentatie.

Piet Willems
Van 1974 tot eind jaren tachtig werkte Piet als opbouwwerker in Den Bosch-Oost. Hij werd gezien als een icoon van het opbouwwerk. Hij streed voor mensen in kwetsbare posities en kreeg daarvoor zowel lof als kritiek. In de jaren negentig tot zijn dood in 2004 werkte Piet op stedelijk niveau. Zijn werk biedt inspiratie voor het huidige sociaal werk. De vorm is weliswaar anders, maar de thema’s van het sociaal werk zijn gebleven, zeker in het licht van de huidige decentralisatie en transities.

Mariet Paes
Mariet is oud-directeur van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg (PRVZM).

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 250
Den Bosch
Bekijk website »
2019-04-12 20:00

Dart Rankings #5

Een gezellige avond darten, dat is waar het om draait tijdens onze Dart Rankings toernooien! Gedurende het academische jaar worden er 8 rankings toernooien georganiseerd; 7 reguliere rankings toernooien en één finale rankings toernooi. Je kunt op elk moment in onze dart rankings competitie instromen, ook als je slechts aan 1 toernooi wilt deelnemen.

Datum: Vrijdag 12 april
Tijd: 20:00 – 23:00
Locatie: BRESS Sporcenter, Sportbar
Kosten: € 5,-

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Geef hierbij alsjeblieft duidelijk aan voor welke datum jij jezelf opgeeft.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-04-14 10:00

Paas squash toernooi

Squash liefhebbers mogen in hun handjes knijpen; ons paas squash toernooi duurt namelijk een hele dag én er wordt een heerlijke lunch* geserveerd. Ook deze editie verwachten we dat de aanmeldingen weer hard gaan dus meld je snel aan om zeker te zijn van je plek! Zoals altijd zijn er weer 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) dus iedereen kan meedoen.

Datum: Zondag 14 april
Tijd: 10:00 – 17:00
Locatie: BRESS Sporcenter, Squash banen
Kosten: € 17,50 (inclusief lunch, voldoen op de dag zelf)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen en zorg ervoor dat je geschikte indoor schoenen hebt (geen zwarte zolen/vlakken) om tijdens het toernooi te dragen.

* Neem alsjeblieft contact met ons op wanneer je vegetariër bent of andere dieetwensen hebt.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-04-16 18:30

Bredase Beach Games

De Bredase Beach Games is een gratis en open Beachtennis en Beachvolleybaltoernooi waaraan iedereen kan meedoen; zowel studenten als niet- studenten, BRESS-leden en niet BRESS-leden. Bij beide sporten zijn er leuke prijzen te winnen. De hoogstgeplaatste studententeams krijgen de eer om Breda te vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Studenten Kampioenschap 2019. Een unieke ervaring!

Welke teamindeling is er mogelijk?
– Beachtennis: Heer-heer, dame-dame en heer-dame
– Beachvolleybal: Heer-heer, dame-dame en heer-dame

Datum: Dinsdag 16 april
Tijd: 18:30 – 21:30
Locatie: Breda Beach, Wolfslaardreef 105
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Bij beide sporten wordt er in teams van 2 personen gestreden, zoek dus eerst een sportieve en gezellige teamgenoot. Wanneer dit is gelukt ontvangen wij graag een e-mail op info@bress.nl met daarin jullie namen, aan welke sport jullie gaan deelnemen, jullie teamnaam, of jullie student zijn of niet, jullie teamindeling en mobiele nummers (just in case).

Locatie
Wolfslaardreef 105
Breda
4834 SN
Bekijk website »
2019-04-16 10:00

BRESS Urban Run: The Avans Edition!

Om te vieren dat de Avans campus Hogeschoollaan in Breda vanaf maandag 15 april rookvrij is organiseren we gezamenlijk de BRESS Urban Run: The Avans Edition! Wandel of ren op dinsdag 16 april door de gebouwen van Avans Breda en BRESS samen met andere studenten en medewerkers. Samen werken we aan een gezondere levensstijl op een leuke en sportieve manier.

Je hebt de keuze uit een parcours van ongeveer 3 of 5 km. Bij de kortere route passeer je de locaties Lovensdijkstraat en Hogeschoollaan maar sla je St. Joost over. Bij je aanmelding geef je je keuze voor wandelen of rennen en de afstand aan maar mocht je tijdens de Urban Run liever toch wisselen dan is dat geen probleem. De start en de finish van beide routes is bij BRESS. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- (ongeacht de afstand) en hiervoor ontvang je je startnummer, een kopje koffie/thee bij het ontvangst, een medaille en goody bag.

De routes zijn afgezet met oranje linten en er wordt gestopt voor rode stoplichten. Tijdens de Urban Run gaat het dus niet om het behalen van een PR maar om gezelligheid en sportiviteit! Bij BRESS is er de mogelijkheid om je om te kleden, te douchen en kun je je spullen neerzetten tijdens de run.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan
Breda
Bekijk website »
2019-04-23 19:00

Sterkste student van BRESS

Na de eerste editie in oktober, gaan we nu opnieuw op zoek naar de sterkste student van BRESS! Dit is je kans om een persoonlijke record neer te zetten (of je PR van de vorige editie te verbeteren) en jezelf met anderen te meten tijdens 7 uitdagingen die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Er is een dames en een heren divisie en binnen elke divisie ontvangt de top 3 een leuke prijs.

Datum: Dinsdag 23 april
Tijd: 19:00 – 21:30
Locatie: BRESS Sportcenter, binnen & buiten
Kosten: Gratis

Ik wil meedoen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vol = vol en aanmelden is mogelijk tot en met maandag 22 april, 23:59 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-04-24 19:00

Avans Academielezing: de impact van werken met gevaarlijke stoffen

De afgelopen jaren kwamen (bedrijfs-)ongevallen met gevaarlijke stoffen steeds vaker in het nieuws. Zoals in Tilburg waar ruim 800 mensen in aanraking kwamen met het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6. Of de Dutchbat-militairen die in februari aangifte deden vanwege het onbeschermd verblijven op een terrein met schadelijke stoffen. Tijdens de Avans Academielezing op woensdag 24 april vertellen docent Peter Bakker en arbeidshygiënist Tamara Onos over de risico’s van gevaarlijke stoffen. Ze spreken niet alleen over de risico’s van de stoffen zelf, maar ook over de impact die berichtgeving heeft op de omgeving en de publieke opinie.

Media-aandacht
Tamara Onos vertelt tijdens de lezing wanneer een gevaarlijke stof voor een risicovolle situatie zorgt. Waarom is de manier waarop je een stof binnenkrijgt belangrijk? Wat betekent een aanvaardbaar risico voor een individu? Ze plaatst incidenten met gevaarlijke stoffen in een context en gaat in op artikelen die regelmatig en prominent in de media verschijnen.

Over de sprekers
Peter Bakker is werkzaam als docent Integrale veiligheidskunde bij Avans. Hij doceert arbeidsveiligheid en maatschappelijke veiligheid aan zijn studenten.

Tamara Onos is een arbeidshygiënist met 25 jaar ervaring. Ze geeft advies over blootstelling aan gevaarlijke stoffen aan bedrijven en brancheverenigingen. Afgelopen februari is haar eerste thriller verschenen met een plot rondom gevaarlijke stoffen.

Over de Academielezing
Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Inloop op 24 april om 19.00 uur met koffie en thee. Start lezing om 19.30 uur, einde om 20.30 uur.

Locatie
Avans Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-04-25 09:00

Avans in Blauw - De wijkagent als voorbeeldige frontlijnwerker

Het lectoraat Integrale Veiligheid van het Expertisecentrum Veiligheid organiseert een congres waarin het werk van frontlijnwerkers centraal staat. Aan de hand van voorbeelden uit de politiepraktijk bespreken we de positie en het handelen van professionals in de frontlijn. Wijkagenten laveren als geen ander tussen wat de samenleving van hen verlangt en dat wat vanuit wet- en regelgeving mogelijk is. Dat stelt hen regelmatig voor professionele en ethische dilemma’s.

Programma
Frans Heeres, landelijk portefeuillehouder voor gebiedsgebonden politie, leidt het congres in. Vervolgens gaat een panel met elkaar en de deelnemers in debat over de vraag in hoeverre het werk van de politie exemplarisch is voor het werk in andere sectoren zoals: zorg, welzijn, hulpdiensten, onderwijs en gemeentelijke diensten.

Naast Frans Heeres bestaat het panel uit:

Margo van Trappenburg, bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk aan de Universiteit voor Humanistiek en hoofddocent aan de Universiteit Utrecht
Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheidszorg en Ambulancezorg
Frank Nissen, manager Jeugdbescherming en reclassering Leger des Heils.
Tijdens het seminar presenteren onderzoekers van het lectoraat en de politie in 2 workshops de resultaten van hun onderzoek. Eén onderzoek gaat over problematiek rond diversiteit en het andere onderzoek laat zien wat het betekent om leiding te geven aan frontlijnwerkers.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 215
Den Bosch
Bekijk website »
2019-04-25 09:00

Congres van de Digitale Communicatie

Wegens groot succes organiseren studenten van Avans Hogeschool voor de derde keer het Congres van de Digitale Communicatie. Met trots maken we de keynotes bekend: Tony’s Chocolonely, LinkedIn, RUMAG en presentator en Youtuber Kaj Gorgels nemen bezoekers mee in de razendsnelle ontwikkelingen in de digitale communicatie. Het evenement vindt plaats op donderdag 25 april in Breepark, Breda.

Programma en aanmelden
Het Congres van de Digitale Communicatie 2019 bestaat uit twee dagdelen (9.00 tot 12:30 uur en 13.30 tot 17.00 uur). Per dagdeel zijn er twee keynote-sprekers en twee rondes met parallelsessies, verzorgd door digitale experts, interactie professionals en ondernemers. Zowel studenten van Avans Hogeschool Breda, als marketing en communicatieprofessionals zijn uitgenodigd zich te laten inspireren. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid collega’s in het vakgebied het hemd van het lijf te vragen. Bekijk het hele programma. Of meld je direct aan.

Gratis entree
Tickets bedragen €40,- (inclusief lunch) per dagdeel en zijn verkrijgbaar via congresvandedigitalecommunicatie.nl. Studenten van Avans Hogeschool krijgen gratis entree. Het congres vindt plaats in Breepark, Bavelseparklaan, 4817 ZX Breda

Vorig jaar
Meer dan 300 bezoekers trokken studenten van de opleidingen Communicatie, Communication & Multimedia Design en Commerciële Economie van Avans Hogeschool vorig jaar naar het congres met sprekers als Tim Hofman (#Boos), Michiel Dijkman (Samsung) en Gert-Jaap Hoekman (Nu.nl).

Locatie
Breepark, Bavelseparklaan
Breda
Bekijk website »

mei 2019

2019-05-02 19:00

Basketbaltoernooi

Tijdens ons basketbal toernooi speel je 3 tegen 3 en is er geen dames of heren categorie. Je kunt dus tegen iedereen komen te staan! Het is een open en gratis toernooi dus ook basketballers die geen lid zijn van BRESS mogen deelnemen. Cliché maar o-zo-waar; hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Ben jij er bij?

Datum: Donderdag 2 mei
Tijd: 19:00 – 22:30
Locatie: BRESS Sportcenter, sporthal
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail met daarin jullie teamnaam, de naam van je teamgenoten en je telefoonnummer naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Aanmelden is mogelijk tot en met woensdag 1 mei 23:59 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-05-10 14:30

Lectorale rede Bart Claes

Dr. Bart Claes, lector Transmuraal Herstelgericht Werken van het Expertisecentrum Veiligheid, spreekt op vrijdag 10 mei zijn lectorale rede uit. U bent hiervoor van harte uitgenodigd in de prachtige Kapel van Avans Hogeschool aan de Beukenlaan in Breda.

De re-integratie en nazorg van burgers in detentie is een belangrijke uitdaging op nationaal, maar ook op lokaal, gemeentelijk vlak. De focus van het lectoraat richt zich uitdrukkelijk op de brug binnen-buiten (transmuraal), op de aanknopingspunten tussen het gedwongen en vrijwillig kader.

Transmuraal werken houdt in dat cliënten, netwerken, vrijwilligers, professionals en organisaties fasegericht samenwerken op basis van behoeften, risico’s en krachten van de cliënt.
Herstelgericht werken betekent aandacht te hebben voor het herstel bij de gedetineerde burger (zelfherstel), herstel ten aanzien van het sociaal netwerk, het slachtoffer en de (lokale) samenleving. Wat is herstelgericht werken? Hoe maken we samen die brug tussen binnen en buiten? Hoe betrek je het sociaal netwerk, het slachtoffer en de lokale maatschappij?

Bart Claes geeft tijdens zijn lectorale rede antwoorden op deze vragen. Samen met Monique Schippers, divisiedirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen en Prof. Dr. Ivo Aertsen, hoogleraar Herstelrecht & Victimologie aan de Katholieke Universiteit Leuven worden nieuwe inzichten en reflecties aangereikt.

Locatie
AKV St Joost, Beukenlaan
Breda
Bekijk website »
2019-05-14 17:45

Bikini Bootcamp Festival

Tijdens het Bikini Bootcamp Festival draait het allemaal om het ‘summer ready’ maken van jouw lichaam door het uitproberen van verschillende (nieuwe) sporten; van Jumping Fitness tot (Acro) Yoga, van Booty Workout tot Boxfit… We bieden maar liefst 11 sporten aan en de keuze is aan jou!

Daarnaast organiseren verschillende andere partners activiteiten zoals een groepsdiscussie over voeding, een vegan eiwit shake proeverij en nog veel meer! En aangezien een festival zonder feest geen echt festival is, eindigen we met een after party in onze sportbar!

Iedereen is welkom, ook niet-leden en heren(!), dus nodig al je vrienden uit of leer nieuwe vrienden kennen tijdens dit sportieve event.

Datum: Dinsdag 14 mei
Tijd: 17:45 – 21:00 + After Party
Locatie: BRESS Sportcenter
Kosten: € 5,-

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je online aanmelden via onze www.bress-webshop.nl of kom langs bij onze receptie/bar.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-05-15 20:00

INTRO Festival: Battle of the DJ's

Hey jij daar!
Kun jij ook al niet wachten totdat het weer tijd is voor het INTRO Festival in Den Bosch? Wil jij dit jaar ook de vetste acts op het INTRO Festival? Lees dan snel verder want JIJ krijgt NU de kans om mee te beslissen wie er dit jaar aan onze line-up wordt toegevoegd! Hoe vet? Maar denk je nu, Huh, hoe kan dat nou?

Het is heel simpel: 15 mei zijn ‘The Battle of the DJ’s’, dit is een jaarlijks evenement waar opkomende DJ-talenten zichzelf gaan laten zien aan een groots publiek. Dat publiek bestaat uit je vrienden of je studentenvereniging en de achterban van onze talenten. Onder het genot van een drankje kun je je beste moves laten zien op de vetste beats van onze DJ’s. Waarom het belangrijk is dat JIJ aanwezig bent? Naast de jury, zal er ook een publieksprijs zijn, hierdoor krijg jij de kans om zelf te bepalen wie er aankomend INTRO Festival jouw favoriete plaatjes draait.

Are you ready to Battle?!

Locatie
Willem Twee Poppodium
Den Bosch
Bekijk website »
2019-05-16 12:30

Symposium Ervaringsdeskundige: de hulpverlener van de toekomst?

16 mei organiseren studenten van de opleiding Social Work van de Avans hogeschool Breda, in samenwerking met Veilig Thuis en Juzt, een symposium over ervaringsdeskundigheid.

Ben jij nieuwsgierig hoe ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaring inzetten ten behoeve van de cliënt? Wil jij weten wat de voor- en nadelen zijn van ervaringsdeskundigheid? Ben jij benieuwd hoe zij tot een succesvolle samenwerking komen met professionals? Het symposium is bedoeld voor professionals en studenten.

Dit en nog veel meer kennis en ervaring wordt gratis aangeboden in de vorm van een paneldiscussie en interactieve workshops door professionals en ervaringsdeskundigen van onder meer Carolus Coaching, GGZ Breburg, SMO Breda, ExPex en Markieza.

Dit symposium is SKJ en Registerplein geaccrediteerd en inclusief lunch en borrel.

Programma
12:30-13:00

Inloop met eten en drinken

13:00-13:20

Opening

13:20-13:40

Hoofdspreker: Björn Rommens, ex-jeugdzorgjongere

13:45-14:30

Paneldiscussie o.l.v. dagvoorzitter Caroline Mobach,

14:35-15:35

Workshopronde 1

15:40-16:40

Workshopronde 2

16:45-17:15

Afsluiting

17:15-18:00

Borrel

Magazine
Meer informatie over sprekers en workshops is te vinden in het digitale magazine.

Voor overige vragen zijn wij te bereiken via symposium.ervaringsdeskundige@gmail.com

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-05-21 17:00

BRESS Decathlon Night

Krijg 20% korting op alle Decathlon passie merken (huismerken) o.v.v. je BRESS sportkaart!

Nieuwe sportkleding is vaak al een motivatie op zich om (weer) te gaan sporten en daarom helpen wij jullie een handje op weg: exclusief voor BRESS-leden organiseren wij in samenwerking met Decathlon Breda een kortingsavond!

Datum: Dinsdag 21 mei
Tijd: 17:00 – 20:00
Locatie: Decathlon Breda, Bavelseparklaan 20

BRESS Decathlon avond – Wat moet je doen?
– Neem je BRESS sportkaart (voorzien van foto en vervaldatum) mee naar Decathlon
– Meld je bij een medewerker van Decathlon die bij één van de BRESS beach flags staat
– Schrijf je bij deze Decathlon medewerker in voor een klantenkaart van Decathlon*
– Ga lekker shoppen en ontvang 20% korting op passie merken (m.u.v. fietsen)**

Locatie
Bavelseparklaan 20
Breda
4817 ZJ
Bekijk website »
2019-05-22 19:30

Avans Academielezing: de zin en onzin van onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden

Onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden lijken een leerzame en onvergetelijke ervaring. Jongeren maken een mooie reis waar ook de lokale bevolking van profiteert. Toch klinken er in de media kritische geluiden over dergelijke reizen. Zo valt de term vrijwilligerstoerisme regelmatig. Tijdens de interactieve Academielezing op woensdag 22 mei vertellen 2 studenten en 2 docenten van Avans over hun eigen ervaringen met onderwijsreizen in Ghana en Malawi.

Vrijwilligerstoerisme
Het afgelopen jaar kwam voornamelijk weeshuistoerisme negatief in het nieuws. Maar hoe zit het met onderwijsprojecten? Mensen zijn vooral kritisch op het langetermijneffect van de projecten, maar ook de intentie van vrijwilligers roept vragen op. Gaan ze omdat ze echt een positieve bijdrage willen leveren aan het onderwijs? Of zien ze het vooral als een mooie reis of een goede toevoeging op hun cv? Tijdens de Academielezing schetsen de docenten en studenten een genuanceerd beeld van de zin en onzin van onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Ze bespreken waarom je wel of juist niet aan dit soort projecten moet deelnemen.

Over de sprekers
Suzanne Huisman is docent Nederlands aan de Pabo van Avans Hogeschool. Mayke Verhagen is bij dezelfde opleiding docent Bewegingsonderwijs en docent vande TOPClass Gedragsspecialist. In deze specialisatie bereiden studenten zich voor om te gaan werken met leerlingen met ernstige gedragsproblemen. Daarnaast zijn ze intensief betrokken bij werkplekleren en onderzoek. In 2018 deden Suzanne en Mayke mee aan het Edukansprogramma World Teacher in Ghana. Hierbij gaan docenten vanuit Nederland samen met hun collega’s in een ontwikkelingsland aan de slag om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Femke Klijsen en Alisa Villevoije zijn beiden derdejaarsstudent aan de Pabo. Daarnaast specialiseren zij zich als TOPClass-student in onderwijs voor leerlingen met een extra hulpvraag. Femke en Alisa namen deel aan World Teacher in Malawi.

Over de Academielezing

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-05-23 20:00

Wijnproeverij

Tijdens onze wijnproeverij ga je genieten van meerdere wijnen, smakelijke hapjes en de uitleg van Jan de Wijnman, Wijnmeester Nederlands Wijngilde. Op zijn eigen mooie, interessante en grappige manier vertelt hij je meer over de wijnen die je aan het proeven bent, maar ook over wijn in het algemeen.

Als het weer het toe laat (zonnig en 20+ graden) vindt de wijnproeverij buiten plaats. We zetten dan warmte paal neer maar neem voor de zekerheid wel een jasje mee.

Datum: Donderdag 23 mei (deadline dinsdag 21 mei)
Tijd: 20:00 – 22:00
Locatie: BRESS, Sportbar
Kosten: € 15,-

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 21 mei 23:59 uur via www.bress-webshop.nl en bij onze receptie/bar.

Let op: voor deze activiteit moet je 18 jaar of ouder zijn, neem daarom je ID-kaart mee.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-05-31 20:30

Theory of Relativity

Op 30 en 31 mei zal BST De Derde Akte de musical
THEORY OF RELATIVITY
ten tonele brengen!

De ‘Theory of Relativity’ is een musical van de hand van Neil Bartram (met muziek van Brian Hill). De musical doet onderzoek naar het idee dat alle mensen nauw met elkaar verbonden zijn, constateert dat onze persoonlijke reizen ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor degenen met wie in contact komen en leert ons om van ons vreemde intieme partners te maken.

Locatie
Claudius Prinsenlaan 8
Breda
4811 DK
Bekijk website »

juni 2019

2019-06-05 19:30

Avans Open College Preventieakkoord

Met trots presenteerde staatssecretaris Paul Blokhuis in november het langverwachte nationale preventieakkoord. Dit bevat maatregelen tegen roken, problematisch drankgebruik en overgewicht. De meningen hierover lopen zeer uiteen. Van “Mijlpaal!” tot “Waar bemoeit de overheid zich mee?”. Lector John Dierx van het lectoraat Leven Lang in Beweging gaat bij het Avans Open College in ‘s-Hertogenbosch op 5 juni dieper in op het preventieakkoord. Anja Koornstra, werkzaam bij GGD GHOR Nederland en betrokken bij dit akkoord, vertelt over het proces tot nu toe. Samen met het publiek wordt gesproken over de zin en onzin van het nationale preventieakkoord.

Locatie
Onderwijsboulevard 215
Den Bosch
5223 DE
Bekijk website »
2019-06-12 20:00

Opgebrand?! Een forum over prestatiedruk, stress en burn-out

Houd jij het hoofd nog koel? Of ben je opgebrand? Die vragen staan centraal in het Veritas-forum dat op woensdag 12 juni in Den Bosch plaatsvindt. Het is de eerste keer dat het Veritas-forum naar deze Avans-stad komt.
Stijgende prestatiedruk is een hot topic in Nederland, maar waar komt dat vandaan? Generatie Y en de millennials zeuren maar, wordt wel gezegd. Toch lezen we steeds meer over burn-outs onder studenten en meer psychische problemen onder jongeren. Heeft de Hollandse arbeidsethos het in die zin over zichzelf afgeroepen? Is het waar dat de samenleving onhaalbare eisen stelt? Als dat zo is, wie is hier verantwoordelijk voor? Wat kunnen wij als studenten hierin betekenen, bijvoorbeeld met het oog op onze medestudent(en)? En welke rol speelt een onderwijsinstelling hierin?
Hierover gaan we in gesprek met de sprekers, hoogleraren Willem van Rhenen (Engagement & Productivity, Nyenrode Business Universiteit) en Ad Vingerhoets (Clinical Psychology, Universiteit Tilburg) en met anderen in de zaal. We bespreken prestatiedruk en stress, waarbij we vooral inzoomen op studenten en jongeren. Daarbij gaan we ook in op hoe je persoonlijke levensovertuiging van invloed is op hoe je omgaat met werk- en prestatiedruk.
Het forum vindt plaats in De Deel in de HAS, Onderwijsboulevard 221, Den Bosch. Om 19.45 uur gaan de deuren open, het programma begint om 20.00 uur. Er is een borrel na afloop.
Meld je aan via het Facebook event.

Locatie
HAS, Onderwijsboulevard 221
Den Bosch
Bekijk website »
2019-06-13 14:00

Mens en Techniek Zomer Expo

Programma EXPO 2019
Onze derdejaars studenten M&T die voor de Minor “Ergonomisch Ontwerpen” hebben gekozen hebben samen met studenten van andere Avans opleidingen, maar ook met studenten van andere hogescholen in Nederland, de handen uit de mouwen gestoken. Zij hebben een half jaar intensief met elkaar aan diverse projecten gewerkt. Ieder vanuit zijn/haar eigen invalshoek en achtergrond. Dit vergt veel van de studenten maar het levert ze ook erg veel op.

Op de Expo zijn 4 projecten te bewonderen van het Minor-deel Design Thinking.
Onderwerpen:
• Kinderen houden van robots: Een interactieve workshop over robots en de maatschappij waar de vraag “wanneer hou je van een robot?” centraal staat! Dit project is gedaan in samenwerking met de uitvindfabriek en het Get-lab
• Positief leefklimaat: Voor dit project is een groep studenten aan de slag gegaan met een opdracht van een externe opdrachtgever, genaamd Juzt een aanbieder van specialistische jeugd- en opvoedhulp. Er is een spel ontworpen, zodat het leefklimaat binnen Juzt op een leuke en motiverende manier gemonitord kan worden voor de kinderen.
• Pocket Mindroom: De Pocket Mindroom is een product dat ontwikkeld is om het stressniveau van de gebruiker te verlagen d.m.v. de “Deep Breathing”-methode. Deze Pocket Mindroom is uitschuifbaar en uitklapbaar, waardoor je het product fijn kunt vasthouden, maar ook compact is om mee te nemen.
• Vision Escape: een experience ontworpen door studenten van de minor ‘Ergonomisch Ontwerpen’.Vision Escape is ontworpen voor patiënten van het Amphia ziekenhuis Oosterhout. Virtual Reality zal toegepast worden tijdens de operatie voor afleiding en stressverlaging.

Tevens zijn er 3 projecten die door grotere projectgroepen gedaan werden van het Minor-deel Reverse Engineering.
• Het beste wapen tegen stress: Voor dit project is er een herontwerp gemaakt van de aroma diffuser. Dit herontwerp moet de gebruiker verlichten van stress. Tijdens dit proces is er vooral de focus gelegd op stimulatie van meerdere zintuigen om een “allround”-stress-verlichtende ervaring te bereiken.
• Digitaal met Parkinson: De computermuis is ontworpen voor personen die klachten hebben van Parkinson, voornamelijk ouderen. Door deze computermuis kunnen mensen eenvoudig computeren zonder last te hebben van hun beperking.
• Take control of your life: a life saving product: Door samen met de doelgroep dit product te herontwerpen pakken we het imago van het persoonlijk alarm aan en maken we hem klaar voor de toekomst!

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
2019-06-21 19:00

Squash toernooi

Het laatste vrijdagavond squashtoernooi voor de zomervakantie komt er aan! Aangezien onze squash toernooien dit jaar razend populair zijn onder zowel leden als niet-leden, verwachten we ook dat de aanmeldingen voor deze editie hard gaan dus meld je snel aan om zeker te zijn van je plek! Zoals altijd zijn er 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) zodat iedereen kan meedoen.

Datum: Vrijdag 21 juni
Kick-off: 19:00 (eerste wedstrijd start om 19:30)
Locatie: BRESS Sportcenter, squashbanen
Kosten: € 7,50 (voldoen op de avond zelf)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen en zorg ervoor dat je geschikte indoor schoenen hebt (geen zwarte zolen/vlakken) om tijdens het toernooi te dragen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-06-26 19:30

Avans Academielezing: Ondermijnende criminaliteit in het amateurvoetbal

Amateurvoetbalclubs zijn voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoren. Deze afhankelijkheid is steeds vaker een zorgpunt. Uit onderzoek van de Taskforce Brabant Zeeland blijkt dat er bij minstens vijf Brabantse en Zeeuwse voetbalclubs vermoedens bestaan van criminele donateurs of sponsors. Vaak benaderen criminelen of mensen met een dubieuze achtergrond verenigingen die het financieel moeilijk hebben. Met als doel het witwassen van geld of het verhandelen van drugs. Ook kan de vereniging als ontmoetingsplek dienen voor criminelen.
Tijdens de Avans Academielezing op woensdag 26 juni deelt Integrale Veiligheidskunde student Thijs Kucmer samen met twee gastsprekers voorbeelden van ondermijning in het amateurvoetbal. Daarnaast geeft hij tips over het herkennen van deze vorm van criminaliteit. De eerste gastspreker is Tom de Wit. Hij werkt als veiligheidscoördinator bij Voetbalvereniging UNA Veldhoven. Daarnaast is hij werkzaam bij de Rijksrecherche, waar hij ook te maken heeft met ondermijnende criminaliteit. Tijdens de lezing deelt hij zijn ervaring over ondermijning binnen zijn eigen voetbalclub. Ook de KNVB is deze avond aanwezig. Zij vertellen over hun rol in de aanpak en kwetsbaarheid van ondermijnende criminaliteit.

Over de spreker
Thijs Kucmer is tweedejaars student Integrale Veiligheidskunde aan de Avans Hogeschool te Breda. In het tweede jaar heeft hij deelgenomen aan AVB2B (Academie voor Veiligheid en Bestuur to Business). Dit is een extracurriculair traject waar ‘high potential’ studenten Integrale Veiligheidskunde naast hun opleiding aan mee kunnen doen voor extra uitdaging, (werk)ervaring of om hun cv te versterken. Gedurende dit traject is hij bezig geweest om mensen bewuster te maken van de kwetsbaarheid voor ondermijning bij amateurvoetbalverenigingen. Dit deed hij door middel van symposia en lezingen.

Locatie
Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »

juli 2019

2019-07-01 15:00

Graduation Expo CMD Den Bosch

Communication & Multimedia Design is trots op de Graduation Expo 2019 in de Kaaihallen te ’s Hertogenbosch. 76 afstudeerders presenteren op 1 (van 15-18u) en 2 juli (van 10-12u) 2019 hun werk daar aan het publiek.

Communication & Multimedia Design (CMD) is een opleiding bij Avans Hogeschool. CMD’ers zijn ontwerpers. Ze onderzoeken, bedenken, verbeelden en maken betekenisvolle (interactieve) communicatieproducten, -diensten en -belevingen. Ze maken hierbij gebruik van verschillende onderzoeks- en ontwerpmethoden en technologieën. CMD’ers creëren waarde (ontwerpen) vanuit de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers. De gebruiker wordt actief betrokken bij het ontwerpproces.

Locatie
Kraaihallen, Tramkade 26
Den Bosch
Bekijk website »
2019-07-10 11:00

Launch 2019 - Graduation Show AKV St. Joost

Van zaterdag 6 juli tot en met woensdag 10 juli 2019 presenteert een nieuwe lichting kunstenaars en vormgevers hun eindexamenwerk tijdens de Launch Graduation Show 2019. Iedereen is van harte welkom de academie te bezoeken.

Locatie
AKV St Joost
Breda en Den Bosch
Bekijk website »

augustus 2019

2019-08-09 21:54

Olof Weekend

Het Olof weekend is de ideale gelegenheid om te proeven van het studentenleven, daarnaast leer je meteen je toekomstige medestudenten kennen. Tijdens het weekend zul je allerlei leuke activiteiten ondernemen, waaronder BBQ’en, zwemmen, een biercantus en natuurlijk pak je ’s avonds ook de leukste feesten mee. Vorig jaar gingen er zo’n 50 studenten mee op het weekend, dus twijfel niet en schrijf je in op www.olof.nl/intro ! Dit jaar zal het weekend plaatsvinden van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus

Locatie
Spoorlaan 330-332
Tilburg
5038CC
Bekijk website »
2019-08-29 17:00

INTRO Festival Den Bosch

Student? Zin in een feestje?
SAVE THE DATE: donderdag 29 augustus op het Residentieplein, Den Bosch. Be there!

Locatie
Residentieplein
Den Bosch
Bekijk website »

september 2019

2019-09-05 18:00

HBO Intro Festival Breda

Eerste jaars HBO-student? Zin in een feestje?
SAVE THE DATE: donderdag 5 september gaat het dak eraf op Breepark

Locatie
Breepark
Breda
Bekijk website »
2019-09-05 20:30

Kroegentocht | JOVD Baronie van Breda

In het kader van het Augustus Offensief organiseren wij donderdag 5 september een kroegentocht door Breda. Dit is het ideale moment om ons beter te leren kennen en meer over de JOVD Baronie van Breda te weten te komen.

Onder het genot van een drankje zullen wij verschillende cafés langsgaan. Gezelligheid en bitterballen gegarandeerd!

Iedereen is van harte welkom vanaf 20.30 uur bij eetcafé Walkabout in Breda (locatie aan de Grote Markt 52) waar wij zullen starten.
Vooraf zijn wij ook aanwezig op het HBO intro festival in Breda.

Kom vooral gezellig langs en schrijf je in bij onze mooie afdeling!

Locatie
Eetcafé Walkabout
Grote Markt 52
Breda
Bekijk website »
2019-09-18 12:30

Hbo Lean Event IMPACT

Na een succesvolle bijeenkomst in Nijmegen in oktober 2018 organiseren 7 hogescholen dit jaar weer IMPACT 2019. Bij dit symposium strijden hbo-studenten om de titel het ‘beste hbo-lean-project’. Dit jaar is het event op 18 september bij Avans Hogeschool aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Avans Hogeschool, Fontys, HAN, Hanzehogeschool, HAS, NHL Stenden en Windesheim nodigen u uit.
Keynotesprekers
Naast de verkiezing van het beste verbeterproject door studenten, bestaat het programma uit 2 (Engelstalige) keynotes. Pascal Pollet, onderzoeker bij Sirris, schetst nieuwe perspectieven voor lean en gaat in op wat ontbreekt. Joriene Beks en Jeroen Daelmans gaan in hun duo-keynote in op het World Class verbeterprogramma bij Daelmans, marktleider op het gebied van stroopwafels.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard
Den Bosch
Bekijk website »
2019-09-18 19:00

Avans Academielezing: oorlog en sociale evolutie

Volgens oud-marinier, onderzoeker en gastdocent bij Avans, Dr. Ingo Piepers is een systeemcrisis binnen nu en enkele jaren onvermijdelijk. Een wereldwijd conflict is onontkoombaar. In zijn onderzoek paste hij natuurkundige theorieën toe op de wereldgeschiedenis en sociale dynamiek. In de openbare Avans Academielezing op woensdag 18 september om 19.30 uur zet hij zijn theorieën over patronen in oorlogsdynamiek uiteen. Ook zijn recente onderzoek over patronen in ‘mass shootings’ in de Verenigde Staten komt aan bod.

We moeten anders kijken naar oorlog en strategie betoogt Piepers: “De maakbaarheid van het steeds complexere internationale system waar we deel van uit maken, is veel beperkter dan we denken en willen geloven. Neem Afghanistan. De Verenigde Staten en de NAVO voeren al bijna twintig jaar oorlog tegen een tribale strijdmacht. Elk geniaal plan van al die geniale generaals hebben de afgelopen jaren echter niets anders dan schade opgeleverd. Dat kan worden verklaard met mijn theorie en onderzoek.”

Autonoom oorlogen genereren
Piepers paste concepten uit de complexiteits- en netwerkwetenschappen, en uit de thermodynamica toe op de wereldgeschiedenis en sociale dynamiek. “Tussen 1480 en 1945 waren er vier grote oorlogscycli in het proces naar eenwording van Europa. Oorlog speelde daarbij een rol als regulator. Het blijkt dat het internationale systeem waar wij onderdeel van zijn, in hoge mate autonoom oorlogen (kinetische activiteit) genereert. Wij accommoderen deze oorlogen.”

Over Ingo Piepers
Dr. Ingo Piepers (1961) is voormalig officier der mariniers. Hij promoveerde op oorlogsdynamiek en de ontwikkeling van het internationale systeem en schreef het boek Warning 2020 in 2016 en het boek On the Thermodynamics of War and social Evolution in 2019. Tegenwoordig doet hij vervolgonderzoek en Piepers is gastdocent bij Avans Hogeschool in Breda bij de minor Integrale Veiligheid en Internationale Conflicten en Security. Ook geeft hij presentaties door het hele land en is hij consultant.

Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Inloop voor koffie en thee op 18 september om 19.00 uur. Start lezing 19.30 uur. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door onze Facebookpagina te liken: https://www.facebook.com/Academielezing/

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis toegankelijk.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »

oktober 2019

2019-10-02 14:00

De Achterkant van Avans Den Bosch

In het najaar vindt er een unieke samenwerking plaats tussen Avans Hogeschool en Het Zuidelijk Toneel. Studenten en medewerkers van alle academies zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen aan De achterkant van Den Bosch.

De voorstelling vindt plaats op 2 oktober vanaf 14.00 uur in Theater aan de Parade in ‘s‑Hertogenbosch. Wil je deze voorstelling graag bijwonen, dan moet je je van tevoren aanmelden.

Aftrap van het lespakket
De matineevoorstelling is speciaal voor Avans Hogeschool gemaakt. Het gaat om een eenmalige, bijzondere aftrap van het lespakket dat onder leiding van Emile Kolthoff door het lectoraat Ondermijning wordt ontwikkeld. Dit lespakket moet studenten – en daarmee de aankomende professionals – bewust maken van de signalen en risico’s van ondermijnende criminaliteit.

Met deze voorstelling stappen we even uit de onderwijssetting en brengen op een andere, prikkelende wijze dit relevante maatschappelijk vraagstuk onder de aandacht van onze studenten en medewerkers.

Lees meer op de website van Het Zuidelijk Toneel.

Locatie
Theater aan de Parade
Den Bosch
Bekijk website »
2019-10-04 13:00

Geen dierendiscriminatie! Janine Janssen presenteert boek

Op vrijdag 4 oktober, dierendag, presenteert lector Janine Janssen haar nieuwe boek over dieren in de criminologie: ‘Waarom de criminologie mij dierbaar is. Een persoonlijk pleidooi voor non-speciësisme.’

Nu we ons steeds grotere zorgen maken om de zorgwekkende toekomst van ons leven en dat van andere soorten op aarde, kunnen we niet meer alleen aan onszelf denken. Wat nodig is, is een non-speciësistische criminologie. Dat is een criminologie waarin niet de species – de soort – mens centraal staat, maar waarin aandacht is voor alle leven.

Presentatie in Den Bosch
In haar boek gaat Janine in op de ideeën en thema’s die met deze wetenschapsbeoefening te maken hebben. De presentatie van dit boek vindt plaats op vrijdagmiddag 4 oktober bij Avans in Den Bosch, Onderwijsboulevard 215, in ruimte OC006.

Aanmelden
Voor deze middag is aanmelden noodzakelijk, dat kan door een mail te sturen naar Karlijn Juncker: ka.juncker@avans.nl.

Uiteraard is het mogelijk om tijdens deze middag het boek voor 24 euro aan te schaffen, je hebt dan een korting van 25%.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard, ruimte OC006
Den Bosch
Bekijk website »
2019-10-08 14:30

DENK GROTER DEBAT MET RUMAG

RUMAG is te gast in het Fontys Denk Groter Debat bij het Theater aan de Parade. Tijdens dit debat krijg je de kans om René Watzema en oprichter/eigenaar Thijs van der Heide het hemd van het lijf te vragen! Kaarten zijn gratis, ook voor studenten en medewerkers van Avans. Meld je aan op fontys.nl/pro

Locatie
Theater aan de Parade
Parade 23
5211 KL
Bekijk website »
2019-10-23 19:00

Avans Academielezing: een dictatuur met camera’s

China bouwt in rap tempo aan een systeem om zijn burgers te observeren en te controleren in hun dagelijks doen en laten. De Chinezen hebben over het algemeen weinig bezwaar tegen het systeem, omdat het bijdraagt aan de veiligheid van het collectief. Maar wat betekent het systeem voor minderheden en andersdenkenden in het land? Hoe draagt het systeem bij aan samenlevingsopbouw? Heeft zo’n systeem invloed op Europa? Fred Bon, docent Ethiek bij de academie voor Sociale Studies, geeft over dit thema een Academielezing op woensdag 23 oktober.

Puntensysteem en data
In verschillende steden van China wordt al langere tijd geëxperimenteerd met gezichtsherkenning en andere technologieën om een zo compleet mogelijk profiel te krijgen van elke burger in het land. Grote ondernemingen zoals Alibaba en WeChat, de Chinese variant van Whatsapp, leveren bovendien enorme hoeveelheden gegevens van hun gebruikers aan de Chinese overheid, zodat het profiel steeds gedetailleerder wordt. Het gedrag van de burger bepaalt uiteindelijk door middel van een puntensysteem, het sociaal krediet genoemd, hoeveel vrijheid en privileges hij of zij krijgt of welke er juist worden afgenomen. Op die manier probeert China zijn inwoners te plooien tot modelburgers in de Chinese communistische ideologie. Het systeem moet in 2020 landelijk worden ingevoerd.

Fred Bon deed onderzoek naar het systeem van Sociaal krediet. Vanuit het perspectief van het westers-democratische ideaal houdt hij een inleiding over het gebruik van data als pressiemiddel. Na de inleiding is er tijd om met elkaar in discussie te gaan over het thema.

Over de spreker
Bon studeerde Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit en Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij is als docent-onderzoeker verbonden aan het lectoraat Digitalisering en Veiligheid van Avans Hogeschool. Bij de academie voor Sociale Studies in Breda verzorgt hij ethiekvakken en is hij studiebegeleider van studenten in alle jaren.

Locatie
Avans Hogeschoollaan
Breda
Bekijk website »
2019-10-24 14:00

De Achterkant van Avans Breda

In het najaar vindt er een unieke samenwerking plaats tussen Avans Hogeschool en Het Zuidelijk Toneel. Studenten en medewerkers van alle academies zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen aan De achterkant van Breda.

De voorstelling vindt plaats op 23 oktober vanaf 14.00 uur in het Chassé Theater in Breda. Wil je deze voorstelling graag bijwonen, dan moet je je van tevoren aanmelden.

Aftrap van het lespakket
De matineevoorstelling is speciaal voor Avans Hogeschool gemaakt. Het gaat om een eenmalige, bijzondere aftrap van het lespakket dat onder leiding van Emile Kolthoff door het lectoraat Ondermijning wordt ontwikkeld. Dit lespakket moet studenten – en daarmee de aankomende professionals – bewust maken van de signalen en risico’s van ondermijnende criminaliteit.

Met deze voorstelling stappen we even uit de onderwijssetting en brengen op een andere, prikkelende wijze dit relevante maatschappelijk vraagstuk onder de aandacht van onze studenten en medewerkers.

Lees meer op de website van Het Zuidelijk Toneel.

Locatie
Chassé Theater
Breda
Bekijk website »
2019-10-30 19:30

Avans Academielezing: Moreel leiderschap

Volgens Alex Brenninkmeijer, faculteitshoogleraar Institutionele Aspecten van de Rechtsstaat aan de Universiteit Utrecht, is de roep om moreel leiderschap actueel nu er steeds vaker sterke leiders zoals Trump, Erdogan en Poetin opkomen. In zijn boek Moreel leiderschap stelt hij dat onafhankelijke media steeds vaker gemanipuleerd worden en de democratie wordt uitgehold. “Is sterk leiderschap succesvol en is er geen alternatief dat zich baseert op waarden als eerlijkheid, oprechtheid en gematigdheid?” vraagt Brenninkmeijer zich af.
Tijdens de Academielezing op woensdag 30 oktober licht Alex Brenninkmeijer – op basis van zijn ervaringen als rechter, nationale ombudsman en lid van de Europese Rekenkamer– toe hoe moreel leiderschap als het tegenovergestelde van macht kan werken. Hij doet aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden verslag van zijn zoektocht naar de werking van moreel leiderschap.

Over de spreker
Alex Brenninkmeijer studeerde van 1971 tot 1976 aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij in het Nederlands Recht afstudeerde. Hij is lid van de Europese Rekenkamer. Daarnaast is hij faculteitshoogleraar Institutionele Aspecten van de Rechtsstaat aan de Universiteit Utrecht. Van 2005 tot 2014 was hij de Nationale Ombudsman.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-10-31 15:30

Ricciotti’s Duivelstoer

Op de vooravond van Halloween en Allerzielen gaat het Ricciotti ensemble in Ricciotti’s Duivelstoer de strijd aan met het kwaad. Op het repertoire staat ‘diabolische’ muziek van onder anderen Vivaldi, Elvis Presley en Piazzolla. Gastmusicus Lonneke van Straalen soleert vol vuur in bekend, virtuoos vioolrepertoire van Paganini en Saint-Saëns. Ook zijn drie gloednieuwe versies te horen van aloude Nederlandse kinderliedjes als onderdeel van Ricciotti’s Grote Arrangeerwedstrijd waarvan de finale op 2 november is.

Het Ricciotti ensemble laat het publiek deze tournee kennismaken met duivels goede muziek. Maar verwacht geen sinistere, zwartgallige optredens. “Dankzij het kwade straalt het goede”, verklaart artistiek leider Coen Stuit de keuze voor het thema. “In de huidige tijd lijkt het kwaad steeds meer terrein te winnen. Wereldwijd steken nationalistische gevoelens de kop op, wereldleiders lijken een moreel kompas te ontberen. Zijn deze verschijnselen echter niet iets van alle tijden? Componisten door de eeuwen heen verwerkten duivels, demonen en kwade geesten in hun muziek om uiteindelijk het goede te kunnen laten overwinnen.” De onlangs aangetreden zakelijk leider Hannah Soepenberg vult aan: “Het Ricciotti zet in de tournee deze eeuwenoude uithangborden van het kwaad centraal. Niet om het slechte te vereren, maar juist om de vrolijke boodschap uit te dragen dat we hopen dat het allemaal anders en beter kan.”

Arrangeerwedstrijd
Voor de zesde maal organiseert het Ricciotti zijn landelijke, open arrangeerwedstrijd. Hiervoor nodigde het Ricciotti Nederlandse (muziek)studenten uit een arrangement te maken voor symfonische bezetting van een bekende compositie. Gezien het thema van de Duivelstoer luidde deze editie de opdracht: arrangeer een Nederlands kinderliedje naar keuze zodanig dat het zijn onschuld verliest. De arrangeercompetitie van het Ricciotti is uniek in zijn soort: de drie finalisten horen namelijk ‘meteen’ hun inspanningen live uitgevoerd tijdens de Duivelstoer en de finaleavond op 2 november in de Amsterdamse Amstelkerk.

Van Mahler tot Meat Loaf
Op het repertoire van de Duivelstoer staat ‘diabolische’ muziek uit allerlei genres: van jazz tot pop, van klezmer tot klassiek. Zo klinkt er muziek van Mahlers Tiende symfonie, Mephistos Höllenrufe van Johann Strauss jr. en de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns. Moessorgski’s Nacht op een kale berg wordt in een speciaal disco-arrangement vertolkt. Ook speelt het Ricciotti Elvis Presleys hit Devil in disguise, de jazzstandard Old devil moon en het rockt het stevig weg in Bat out of hell van Meat Loaf. Speciaal voor deze tournee componeerde Reza Namavar het stuk Duyvelsgebroedth dat uiteraard ook veelvuldig te horen zal zijn.

Violiste Lonneke van Straalen te gast
Voor de Duivelstoer nodigde het Ricciotti ensemble als gastsolist de virtuoze violiste Lonneke van Straalen uit. Zij won o.a. de Prix Madeleine Margot en is oprichter en artistiek leider van ‘rebellencollectief’ Pynarello. Ze weet als geen ander publiek te vervoeren met haar virtuoze spel en avontuurlijke performance. Van Straalen soleert onder meer in de Rapsodie op een thema van Paganini van Rachmaninov, Piazzolla’s Romance del diablo en het opzwepende Devil Circle van de Cracow Klezmer Band.

Ricciotti ensemble
Het Ricciotti ensemble is tot alles in staat om nietsvermoedend publiek te laten kennismaken met de unieke, rijke klanken van het symfonieorkest. Daarom zoekt het Ricciotti zijn publiek zelf op in plaats van publiek te vragen naar de concertzaal te komen. Geen locatie is daarbij te gek: scholen, azc’s, buurthuizen, gevangenissen, ziekenhuizen, dorpspleinen, maar ook supermarkten, kermisattracties, koopgoten, veerboten en zelfs het vliegtuig. Tijdens Ricciotti’s Duivelstoer verzorgt het orkest een week lang concerten op verschillende locaties door heel Nederland.

Locatie
AKV St Joost Beukenlaan
Breda
Bekijk website »

november 2019

2019-11-06 21:00

Badminton toernooi

Tijdens ons badminton toernooi speel je 1 tegen 1 en is er geen dames of heren categorie. Je kunt dus tegen iedereen komen te staan! Verwacht geen badminton toernooi waarbij het niveau te vergelijken is met de nationale top, maar verwacht wel een toernooi waarbij de sfeer op en top is! Indien nodig kun je een racket lenen.

Datum: Woensdag 6 november
Tijd: 21:00 – 22:30
Locatie: BRESS Sportcenter, sporthal
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Aanmelden is mogelijk tot en met woensdag 6 november 12:00 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-11-08 19:00

Squash toernooi

Met maar liefst 36 deelnemers zat het vorige toernooi helemaal vol! De sfeer was super, de strijd heftig maar sportief; zo zien we het graag! Tijd voor het volgende vrijdagavond toernooi wat ons betreft! Ben jij erbij?

We verwachten dat de aanmeldingen voor deze editie ook hard gaan. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van je plek! Zoals altijd zijn er 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) zodat iedereen kan meedoen.

Datum: Vrijdag 8 november
Tijd: 19:00 – 23:30
Locatie: BRESS Sportcenter, squash banen 1 – 6
Kosten: € 7,50 (voldoen op de avond zelf)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen en zorg ervoor dat je geschikte indoor schoenen hebt (geen zwarte zolen/vlakken) om tijdens het toernooi te dragen.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-11-08 20:00

Dart Rankings #2

Een gezellige avond darten, dat is waar het om draait tijdens de dart rankings toernooien van onze dart competitie!

Gedurende het academische jaar worden er 8 dart rankings toernooien georganiseerd; 7 reguliere toernooien en één finale toernooi. Om aan het finale toernooi te mogen deelnemen moet je aan minimaal 3 reguliere toernooien hebben deelgenomen. Je kunt op elk moment in onze dart competitie instromen, ook als je slechts aan 1 toernooi wilt deelnemen.

Datum: Vrijdag 8 november
Tijd: 20:00 – 23:00
Locatie: BRESS Sportcenter, Sportbar
Kosten: € 5,- (voldoen op de avond zelf)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Geef hierbij alsjeblieft duidelijk aan voor welke datum jij jezelf opgeeft. Wil je vaker darten tegen andere BRESS-leden? Meld je dan aan voor onze BRESS Dart Whatsappgroep via deze link en kom in contact met andere darters.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-11-12 21:54

Ondernemersdag Breda

In samenwerking met de Business Coach Breda en Interpolis organiseert Ondernemersdagen.com een Ondernemersdag op dinsdag 12 november waar alle ondernemers uit de regio terecht kunnen voor informatie en inspiratie over het ondernemerschap.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat 82% van de bezoekers van voorgaande jaren de Ondernemersdag Breda een informatieve en zinvolle bijeenkomst vonden. Bezoekers kunnen deze avond geheel gratis bezoeken!

Keynote speaker – Influencer en businesscoach Larissa Berrenchina
Larissa Berrenchina helpt bedrijven en startups met hun business, marketing en sales. Haar bedrijf genereert sales op basis van ‘social selling, waaronder ze in dit geval content marketing en social media advertenties verstaan.
Tijdens deze Ondernemersdag in Breda gaat Larissa al deze onderwerpen uitgebreid bespreken, zodat startende ondernemers leren hoe je moeiteloos de ideale klanten aan kan trekken.

Voorprogramma
Masterclass Online Marketing voor starters
Lars, online marketeer bij Marketing Madheads, maakt mensen en bedrijven zo goed in online marketing dat ze een online marketingbureau meer nodig hebben. Zo zorgt hij er onder andere ook voor dat (startende) ondernemers nóg beter online kunnen representeren. Door middel van een stappenplan geeft hij je inzichten in een strategie die voor iedere starter te begrijpen en uit te voeren is.

Onderzoek
Uit onderzoek van voorgaande jaren blijkt dat 82% van de bezoekers de Ondernemersdag in Breda een informatieve en zinvolle bijeenkomst vinden waar ze vele bruikbare tips opgedaan hebben.
Zowel de informatiemarkt als de workshops en seminars zorgen ervoor dat er een divers aanbod aan onderwerpen voorbijkomen waar alle soorten ondernemers wat aan hebben.

Locatie
NAC Breda, Stadionsstraat 23
Breda
Bekijk website »
2019-11-12 19:00

Ping Pong toernooi

Tijdens ons ping-pong toernooi maakt het niet uit of je vroeger de kampioen van de camping was of dat het lijkt alsof je een vervelende vlieg aan het wegjagen bent, iedereen kan meedoen! Er zijn namelijk 2 spelerscategorieën; beginners en gevorderd. De vorige editie had maar liefst 26 deelnemers en wij zouden het super tof vinden als er deze keer weer zo’n mooie opkomst is. Cliché maar o-zo-waar; hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Datum: Dinsdag 12 november
Tijd: 19:00 – 21:30
Locatie: BRESS Sportcenter, sportbar
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je aanmelden per e-mail naar info@bress.nl of direct bij onze receptie. Niet-leden zijn ook welkom.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-11-13 19:30

What's in it for me? E-gamen als topsport

In november start de nieuwe programmering What’s in it for me? Deze avonden zijn bedoeld om jongeren uit te dagen om met elkaar in gesprek te gaan over thema’s waar zij zich mee bezig houden.

De eerste avond op woensdag 13 november gaat over gamen en E-sport. De jongeren gaan in gesprek met professioneel E-gamer Renzo Oemrawsingh, die op dit moment voor Vitesse uitkomt binnen de FIFA eDivisie. Renzo verdient zijn geld met gamen en heeft een topsport status rondom zijn studie. Aanmelden voor What’s in it for me? kan op de jongerenpagina van Nieuwe Veste.

Locatie
Nieuwe Veste, Molenstraat 6
Breda
Bekijk website »
2019-11-13 17:00

BRESS Decathlon avond

Krijg 20% korting op alle Decathlon passie merken (huismerken) o.v.v. je BRESS sportkaart!

Nieuwe sportkleding is vaak al een motivatie op zich om (weer) te gaan sporten en daarom helpen wij jullie een handje op weg: exclusief voor BRESS-leden organiseren wij in samenwerking met Decathlon Breda een kortingsavond!

Datum: Woensdag 13 november
Tijd: 17:00 – 20:00
Locatie: Decathlon Breda, Bavelseparklaan 20
Kosten: Gratis

BRESS Decathlon avond – Wat moet je doen?
– Neem je BRESS sportkaart (voorzien van foto en vervaldatum) mee naar Decathlon
– Meld je bij een medewerker van Decathlon die bij één van de BRESS beach flags staat
– Schrijf je bij deze Decathlon medewerker in voor een klantenkaart van Decathlon*
– Ga lekker shoppen en ontvang 20% korting op passie merken (m.u.v. fietsen, tenten, merkkleding en op reeds afgeprijsde producten)

Locatie
Bavelseparklaan 20
Breda
4817 ZJ
Bekijk website »
2019-11-14 13:30

Resilient City Event: technische innovaties voor de stad van de toekomst

U kunt kennismaken met de 5 actieve lectoraten van het Expertisecentrum Technische Innovatie in interactieve breakout-sessies: Smart Energy, Gebouwde Omgeving, Nieuwe Materialen en hun Toepassingen, Data Science & ICT en Robotisering & Sensoring. Lectoren, onderzoekers, docenten en studenten doen in deze lectoraten praktijkgericht onderzoek naar de ontwikkeling van de duurzame stad van de toekomst. De opgedane kennis wordt gedeeld en direct toegepast in de praktijk en in ons onderwijs.

Onder leiding van dagvoorzitter Siebe Bakker laten wij u tijdens dit event zien wat onze visie is en kijken we samen met u naar de toekomst. De inspirerende keynote speaker deze middag is rijksbouwmeester Floris Alkemade.

Locatie
Avans Onderwijsboulevard
Den Bosch
Bekijk website »
2019-11-15 14:30

Lectorale rede Han van Kasteren - Biobased Building Blocks & Products

Han van Kasteren, lector Biobased Building Blocks & Products, presenteert zijn visie tijdens zijn lectorale rede op vrijdag 15 november. Je bent van harte uitgenodigd!

Er liggen volop kansen voor de biobased economy. Tegelijkertijd zijn er nog veel vragen: waar komen de grondstoffen vandaan en hoe duurzaam is dit? Kunnen we zonder fossiele brandstoffen? Hoe kunnen we het gebruik van biobased plastics en biobased additieven stimuleren? Dit alles vereist veel kennis, innovatie en slim gebruik van praktijkvoorbeelden.

Locatie
AKV| St. Joost, Beukenlaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-11-15 10:00

Studium Generale 2019: Out of Order, Challenge the Order of Things

Kunst en design spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de samenleving door de “natuurlijke orde” van de dingen kritisch te bevragen. Bij de keuze van het thema “Out of Order” laten we ons inspireren door de grote designacademies van de 20ste eeuw, zoals Bauhaus (waarvan we dit jaar de honderdste verjaardag vieren) en het Black Mountain College. Veel van de afgestudeerden van deze scholen werden de meest invloedrijke kunstenaars en ontwerpers van de 20ste eeuw. Het ethos van deze academies en hun studenten ging namelijk verder dan een puur beroepsmatige benadering. De ambitie van deze grote instellingen was het opleiden van soevereine burgers, van kunstenaars en ontwerpers die konden bijdragen aan de opbouw van een democratische toekomst na de catastrofe van de Tweede Wereldoorlog.

Vandaag, nu het Antropoceen zich voor onze ogen ontvouwt, dringen we er bij kunst- en ontwerpstudenten op aan om hun verantwoordelijkheid te pakken voor de opbouw van een wenselijke toekomst.

Het kritisch uitdagen van datgene wat zich als de natuurlijke orde der dingen voordoet, vereist een grondig begrip van de wereld. Zowel van het materiële als van het subjectieve, aangezien zaken als gevoelens, smaken, voorkeuren of meningen ook een kritische rol spelen in deze wereld.
Kunstenaars en ontwerpers die een positieve invloed willen uitoefenen op de wereld van vandaag moeten in staat zijn deze twee op een zinvolle manier te combineren. Dit vereist artistieke, wetenschappelijke, politieke en technologische kennis.

Het programma van het Studium Generale 2019 biedt een verzameling sprekers en workshopleiders die de orde van de dingen kritisch uitdagen.

Locatie
AKV| St. Joost, Parallelweg 21-23
Den Bosch
Bekijk website »
2019-11-19 09:30

Symposium Laat je (niets) wijsmaken!

Het lectoraat Brein en Leren van Avans Hogeschool organiseert onder de titel ‘Laat je (niets) wijsmaken!’ een symposium voor onderwijsprofessionals over kritisch leren denken in het hbo. Het symposium wordt gehouden op Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 in ‘s-Hertogenbosch.

Programma
De keynotes van prof. dr. Jan Elen en prof. dr. Tamara van Gog belichten de meest recente ontwikkelingen en onderzoeksresultaten over kritisch denken in het hoger onderwijs.

Daarnaast kun je als bezoeker kiezen uit verschillende workshops, bijvoorbeeld over curriculumontwikkeling, instructie of assessment van kritisch denken. Er is gelegenheid tot netwerken en tijdens het symposium wordt ook het online platform van Kritisch leren denken gelanceerd.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 215
Den Bosch
Bekijk website »
2019-11-19 19:45

Film: Risk, het leven van een klokkenluider

Het leven van een klokkenluider

Op dinsdag 19 november krijgen we een inkijkje in het dramatische leven van Julian Assange. In de Nieuwe Vorst vertonen we het portret ‘Risk’ van ‘de klokkenluider der klokkenluiders’. Deze film is onderdeel van het 25-jarig bestaan van TILT (The Tilburg Institute for Law, Technology, and Society). Na afloop van de film praten we na met Esther Keymolen van de UVT.

Documentaire ‘Risk’
Documentairemaker Laura Poitras portretteert WikiLeaks-oprichter Julian Assange, en toont hoe de onthulling van duizenden documenten zijn leven op z’n kop zet. De strijd om de waarheid boven tafel te krijgen gaat door, ondanks dat Assange zich jarenlang schuil moet houden in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen.

Hacking the Electorate
In samenwerking met Tilt25 organiseert Pop Up Cinema iedere maand een filmavond op een andere locatie, rondom maatschappelijke thema’s. Het thema van november is ‘Hacking the Electorate’. Wat voor invloed kunnen technieken zoals ‘Micro-targeting’ hebben op het democratische proces en de maatschappij in z’n geheel?

Locatie
Theater De Nieuwe Vorst
Tilburg
Bekijk website »
2019-11-19 19:30

Talks & Drinks - Stickytalks

De eerste Talks & Drinks van het nieuwe bestuur. Dat nu (by the way) volledig bestaat uit vrouwen, YEAH GIRLPOWER! Onze eerste Talks & Drinks hebben wij de naam ”Stickytalks” gegeven. Waarom stickytalks? Wij gaan tijdens deze avond door middel van interessante en humoristische sprekers toelichten hoe jij het beste kan blijven plakken op de markt! Een spreekster (Irene Zijp – groei expert) zal toelichten hoe jij je passie moet vertalen in woorden in een businessplan. In het vervolg zal Arthur Kaziow (strategie expert) van het innovatiebureau ”HATCH”, een verhaal vertellen over hoe je het beste online kan blijven plakken. De laatste spreker zal Ralph Bethlem, eigenaar van Studance zijn. Hij zal een inspirerend verhaal vertellen over hoe jij het beste ”offline” blijft plakken! De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel waarbij de studenten nog met elkaar kunnen ”socialisen” en uiteraard vragen kunnen stellen aan de sprekers. Het uitbreiden van je netwerk blijft een belangrijk punt en dit soort evenementen helpen zeker om daar een boost aan te geven.

Locatie
Tramkade 29
's-Hertogenbosch
5211 VB
Bekijk website »
2019-11-20 19:00

Avans Open College XL Succesvol leren

In september laaide de roep om terugkeer van de basisbeurs op. Maar minister Van Engelshoven lijkt nog niet van plan het leenstelsel af te schaffen. Dus blijft het voor studenten belangrijk om studiesucces te boeken. En succesvol studeren bepaal je vooral door de manier waarop je zelfstandig studeert.
Lector Peter Verkoeijen legt je tijdens het Open College uit hoe je het maximale uit zelfstudie haalt.

Beste leerstrategieën
Onderzoek onder eerstejaars van Avans laat zien dat studenten vaak niet de effectiefste leerstrategie gebruiken. Peter Verkoeijen legt uit hoe dat komt. Hij vertelt over leerstrategieën waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is aangetoond.
Aan de hand van korte experimenten met het publiek demonstreert Peter belangrijke eigenschappen van het menselijk geheugen. Hij geeft aan welke leerstrategieën je het beste kunt gebruiken tijdens zelfstudie. Denk aan presentaties voorbereiden, teksten bestuderen of leren voor een toets.

Open College XL via livestream
Eerdere edities van het Open College ‘Succesvol leren’ trokken al grote aantallen bezoekers. Om die reden willen we het voor nog meer mensen mogelijk maken het college te volgen. Het is mooi om onze kennis via een livestream voor duizenden mensen tegelijkertijd toegankelijk te maken. De livestream is te volgen via MyMedia van Avans.
Toch nodigen we geïnteresseerden uit om fysiek aanwezig te zijn; na afloop is er een borrel waar je je persoonlijke vragen nog aan Peter kunt stellen en met andere bezoekers in gesprek kunt gaan.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-11-20 09:30

Avans World Café: 'Is Nederland Millennial proof'

Praat mee: Welke voorwaarden stellen millennials aan een toekomstbestendig vestigingsbeleid voor Nederland? Daarover praten student(-ondernemers) en bedrijven met elkaar tijdens het World Café op woensdag 20 november van 09h30-13h00 bij Avans aan de Hogeschoollaan in Breda. Aanwezig zijn en meepraten? Dat kan!

Erbij zijn is de moeite waard, want een aantal gerenommeerde deskundigen op dit gebied schuift aan:

Christian Heerings (commercial director Greenport Venlo)
Marcel Deryckere (regiomanager VNO-NCW)
Marit Maij (managing director CNV International en voormalig Tweede Kamerlid)
Sjoerd Hardeman (senior econoom Rabobank Nederland)
Yvonne Kanters (directeur Avans School of International Studies).

Zij praten in een panelgesprek over het millennial proof vestigingsbeleid en daarna in de bekende open en levendige discussiesfeer van het World Café. Spreekt het Nederlandse vestigingsbeleid voldoende bedrijven aan voor de komende generaties? Dat is één van de kernvragen.

Het World Café wordt georganiseerd door het Avans Ondernemerscentrum in samenwerking met het Expertise Centre Sustainable Business – International Business van Avans. Aanleiding van deze editie van het World Café is de Global Entrepeneurship Week.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
2019-11-23 10:00

COC Onderwijsdag op Avans Breda

Iedereen mag zichzelf zijn bij Avans. Maar hoe ga je om met diversiteit in de klas? Het COC Tilburg-Breda en Avans Hogeschool organiseren op 23 november een dag vol presentaties en workshops rond seksuele en genderdiversiteit in de klas. Interessant voor iedereen die affiniteit heeft met voorlichting, onderwijs en LHBTI+-thema’s.

Ervaringen
Peter van Maaren (auteur van Mijn meester is een homo) vertelt over zijn ervaringen met culturele, religieuze en seksuele diversiteit. Daarnaast zijn er o.m. workshops en presentaties van Colored Qollective (voor ‘queer people of color’), Stichting School & Veiligheid en kennisinstituut voor sociale vraagstukken Movisie.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »

december 2019

2019-12-02 15:30

Thijs Lindhout 100% Inspiratieshow

Toch niet weer zo’n zelfhulp goeroe? Nee hoor! Bij de 100% Inspiratie Show geen zweverig gedoe en geen tsjakkaa roepen… maar een verrassende middag waarin je ontdekt hoe je nog gelukkiger kunt worden.

Wat zou je kunnen doen om nog meer te genieten van het leven? Iedereen is op zoek naar geluk en succes. Hier zijn veel boeken over geschreven en worden veel seminars over gegeven. Allemaal waardevol, maar altijd zo serieus. Kan het wat leuker misschien? De 100% Inspiratie Show is het antwoord. Thijs Lindhout neemt je mee langs zijn intense zoektocht naar geluk en succes. Hij stelt zichzelf kwetsbaar op, vertelt hilarische anekdotes en neemt je mee langs zijn beste inzichten tot nu toe. Is het leven nu maakbaar of niet? Zijn er simpele tips om meer te genieten en minder te stressen? Wat is het nr. 1 ding dat gelukkig maakt? En als dit niet het realiseren van je dromen is, wat is het dan wel? Antwoorden op deze vragen ontdek je tijdens de show.

Over Thijs

Host en oprichter van de 100% Inspiratie Podcast: nr.1 zakelijke podcast van Nederland
100.000 maandelijkse luisteraars
150+ Bn’ers, peak-performers en geluk experts geïnterviewd (o.a. André Kuipers, Pieter van den Hoogenband, Rico Verhoeven & Guido Weijers)
Tourt door de Nederlandse theaters met de 100% Inspiratie Show
Thijs Lindhout is de meeste gevraagde spreker over geluk en succes. Hij doet al 10 jaar onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in het leven en op het werk. Waar vele andere inspiratie sprekers hun inzichten vooral uit boeken en onderzoeken halen, is Thijs de praktijk ingedoken. Zo heeft hij tientallen seminars over de hele wereld gevolgd. En heeft hij 120+ geluk experts en ‘peak performers’ geïnterviewd. Van topsporters, BN’ers en miljonairs tot spiritueel leiders. Door zijn onderscheidende aanpak komt Thijs met nieuwe en verrassende inzichten.

Tijdens zijn show benadert hij de thema’s geluk en succes vanuit verschillende invalshoeken. Hij deelt van elke invalshoek de beste inzichten en vertaalt dit naar concrete tips. Hierdoor kun je na zijn show direct aan de slag. Dit creëert hij door veel interactie met het publiek aan te gaan en indrukwekkende verhalen te delen. Qua inhoud onderscheidt Thijs zich door zijn benadering vanuit de praktijk. Qua vorm onderscheidt hij zich door de hoge mate van entertainment. Reken op hilarische anekdotes, verrassende interactie en zelfs een muzikaal intermezzo.

Locatie
Avans Onderwijsboulevard
Den Bosch
Bekijk website »
2019-12-04 19:00

Avans Academielezing: Leiderschap in crisisomstandigheden

Generaal-majoor buiten dienst Patrick Cammaert legt in deze Academielezing uit waarom leiders in crisisomstandigheden soms wegkijken en wat de gevolgen daarvan zijn.

Cammaert maakte in zijn indrukwekkende carrière vaak mee dat het militair en civiel leiderschap niet thuisgaf wanneer de burgerbevolking bescherming van de Verenigde Naties juist hard nodig had. Aan de hand van voorbeelden laat hij op 4 december zien waarom machthebbers soms geen actie ondernemen om hun mandaat van de VN-Veiligheidsraad uit te voeren.

De generaal-majoor b.d. spreekt als gastdocent bij de Avans minor Integrale Veiligheid en Internationale Conflicten en Security.

Over de spreker
Patrick Cammaert kwam in 1968 in militaire dienst en vervulde diverse functies bij het Korps Mariniers en de Verenigde Naties. Hij was in 1992 en ’93 troepencommandant bij de VN-vredesmacht in Cambodja en in 2000 in Ethiopië/Eritrea. Tussen 2003 en 2005 was hij militair adviseur van Kofi Annan bij de VN in New York. Gedurende de VN-missie in Congo in 2005-2007 was hij divisiecommandant. In 2007 ging hij uit actieve militaire dienst.

Daarna zette hij zich in bij UNWOMEN in voor de bestrijding van seksueel geweld. Hij leidde in 2016 voor de secretaris-generaal van de VN een onderzoek naar extreem geweld in Gaza en seksueel geweld in Zuid-Soedan. Zijn laatste functie was als hoofd van de VN-missie in Hodeidah, Jemen als assistant secretary general.

Recent verscheen het boek ‘Kijk niet weg’ van Esther Bootsma. Daarin neemt ze de lezer mee naar een aantal momenten in Cammaerts carrière waarop leiderschap een cruciale rol speelde.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-12-10 15:00

Green Office Christmas Special

Op 10 december is het zover, op deze dag vindt het GreenOffice Christmas Special evenement plaats. Op deze dag willen wij in informele sferen bij elkaar komen om het te hebben over het verduurzamen van jouw studentenleven in kleine stapjes. Dit gaan wij doen in de vorm van een minimarkt onder het genot van een borrel. Op de minimarkt zullen bedrijven staan die duurzame producten verkopen. Op de agenda staat ook een gastspreker die ons gaat verrijken met leuke tips and tricks om jouw leven bewuster en duurzamer te leven. Kom je ook langs?

Meld je vrijblijvend aan via QR-code op de posters te vinden in de gangen of de link in de bio van onze Social Mediapagina’s.

Locatie
Avans, lokaal OC006
Den Bosch
Bekijk website »
2019-12-11 19:00

BRESSTIVAL - Here we GLOW again

Na een succesvol evenement met maar liefst 185 deelnemers, is BRESSTIVAL terug! Georganiseerd door studenten van Breda University of Applied Sciences die jou een avond gevuld met sport, eten & plezier! Dus nodig al je vrienden uit of leer nieuwe mensen kennen en met z’n allen zorgen we voor een gezellige sfeer op die koude en donkere decemberavond bij BRESS – Here we GLOW again!

Programma
19:00 – 20:00 Loop binnen en pimp jouw GRATIS shirt
20:00 – 23:15 Neon sporten
23:30 – 02:00 Neon afterparty met live DJ

Neon sporten bestaan uit:
1) Apenkooi
2) Volleybal
3) Yoga groepslessen

Naast deze sportactiviteiten zijn er ook nog toffe extra activiteiten zoals neon twister, beer pong en is er een kampvuur met snacks.

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je online aanmelden via onze webshop of kom langs bij onze receptie. Registreer je als individu of als team van max. 5 personen. Wanneer je je als individu aanmeldt dan zorgt team BRESSTIVAL ervoor dat je in een top team geplaatst wordt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg BRESSTIVAL op Facebook.

Locatie
BRESS Sportcenter, Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-12-11 19:30

Avans Academielezing: Burn-out en preventie

Het aantal burn-outs in Nederland is sinds 2012 verdubbeld. Uit de ‘Nationale Werkdruk & Zacht Werken Monitor’ blijkt dat 45% van alle Nederlanders een burn-out heeft of heeft gehad. Tijdens de Academielezing op woensdag 11 december vertellen docent Steven van der Minne, psychologe Elsbeth Kuysters en HR-businesspartner Marjolijn Somers over het voorkomen van een burn-out. Praktijk en korte theoretische uitlegmomenten wisselen elkaar af.

Persoonlijke drijfveren
Vanuit Avans Health Services, de Arbo- en gezondheidsdienst van Avans Hogeschool, zal Elsbeth Kuysters aanschuiven met informatie en voorbeelden uit de praktijk. Opmerkelijk is dat ongeveer de helft van het aantal mensen dat haar spreekuur bezoekt haar om preventieve redenen weet te vinden, waardoor eerder effectieve maatregelen genomen worden die sneller tot herstel leiden of langdurige uitval voorkomen. Vanuit Dienst Personeel en Organisatie van Avans zal Marjolein Somers een toelichting geven over het bespreekbaar maken van werkdruk en werkgeluk.
Tijdens deze interactieve lezing gaan de deelnemers aan de slag met het in kaart brengen van hun persoonlijke drijfveren, de belemmeringen die zij ervaren en hoe ze die vervolgens aan kunnen pakken. Deze korte en intensieve sessie is bedoeld om mensen preventief alert te maken op een dreigende burn-out bij henzelf en hun directe omgeving.
Over de sprekers
Steven van der Minne is docent bij de opleiding Integrale Veiligheid. Hij startte het onderzoek waar de lezing op gebaseerd is in 2018 na een eerder onderzoek van zijn dochter Charlotte aan de Hogeschool Gent. De lopende vervolg- en verdiepingsonderzoeken staan onder supervisie van dr. Sandra Doeze Jager-van Vliet en de door haar geleide Avans-kennishub ‘People & Sustainability’.
Elsbeth Kuysters werkt als bedrijfspsychologe voor Avans. Daarnaast is zij zelfstandig coach en trainer.
Marjolein Somers werkt als HR-businesspartner en begeleidt hierbij management en medewerkers van Avans bij strategische en tactische HR-vraagstukken zoals het inrichten van de organisatiestructuur, teamontwikkeling en beleidsontwikkeling.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2019-12-12 20:00

Film: Everyday Rebellion

Protesteren kan je leren! Op 12 december krijgen we een masterclass vreedzaam en creatief protest met de vertoning van de documentaire ‘Everyday Rebellion’. Een ode aan de creativiteit van geweldloos protest en burgerlijke ongehoorzaamheid. Een film om ons te inspireren de troosteloze sluier van de vele misstanden in de wereld op te lichten!

Everyday Rebellion
Geweldloos verzet tegen regimes is effectiever dan gewelddadig verzet. Dat is een van de (wetenschappelijk onderbouwde) conclusies die aan de basis staan van deze caleidoscopische blik op alternatieve en creatieve vormen van verzet in de wereld: van ondergrondse culturele activiteiten in Iran tot topless provocaties van Femen in de Oekraïne en de Occupy-beweging in de Verenigde Staten.

Na afloop van de film praten we na met Rick van de Pol van Extinction Rebellion. Door vreedzame, creatieve en disruptieve acties probeert Extinction Rebellion de gevolgen van de klimaat- en ecologische crisis te stoppen.

Locatie
Club Smederij, Burgemeester Brokxlaan 8-82
Tilburg
Bekijk website »
2019-12-16 17:30

College over betekeniseconomie met de Vegetarische Slager

Niet zo veel mogelijk geld binnenharken, maar zo veel mogelijk bijdragen aan de maatschappij. Daar draait het om in de betekeniseconomie. Tijdens het purposecollege op maandag 16 december bij Avans in Breda vertellen betekeniseconomiegoeroe Kees Klom en Vegetarische Slager Jaap Korteweg je er meer over.

Overall gaat het goed in Brabant, maar niet overal. Aan de ene kant hebben we een sterke economie, waarbinnen steeds nieuwe innovaties worden bedacht. Aan de andere kant zijn er genoeg dingen om ons zorgen over te maken. De groeiende kloof tussen hoge en lage inkomens bijvoorbeeld. De groei van duurzame energie die stagneert. De dalende biodiversiteit. En er is nog altijd een groep Brabanders die moeite hebben om zichzelf te redden.

Betekenisvol ondernemen
Gelukkig kunnen we onze sterke economie inzetten om de zorgen over maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dat is de uitdaging waar we op dit moment voor staan in Brabant. En de beweging van de betekeniseconomie gaat die uitdaging aan. Ondernemers en bedrijven die betekenisvol ondernemen laten zien dat het wél kan. Ze draaien een rendabele onderneming én ze creëren maatschappelijke waarde. Ze runnen hun bedrijf gewetensvol en ontwikkelen oplossingen op het snijvlak van publieke en private taken.

Sprekers
Tijdens dit purposecollege komen Kees Klomp een Jaap Korteweg aan het woord. Kees Klomp is founding partner van het THRIVE Instituut. Dit instituut ontwikkelt innovatieve trajecten om niet alleen bedrijven te laten floreren, maar ook de samenleving. Kees Klomp is dé aanjager van de betekeniseconomie in Nederland. Hij schreef drie boeken, waarvan er 2 helemaal over de betekeniseconomie gaan.

Jaap Korteweg is oprichter van De Vegetarische Slager. Jaap is boerenzoon, maar besloot vegetariër te worden nadat hij de varkenspest en de gekkekoeienziekte van dichtbij meemaakte. Hij ging op zoek naar vleesvervangers, zodat dieren gespaard konden worden. Daaruit ontstond De Vegetarische Slager. Met zijn vleesvervangers wil hij mensen ertoe aanzetten om één of meerdere dagen per week voor een vleesvervanger te kiezen. Zijn doel? De grootste Slager ter wereld worden.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1, HA418
Breda
Bekijk website »
2019-12-18 21:00

S.V. Socialize Silver and Gold Gala

Een eindejaars-gala voor de Academie Sociale studes Breda; georganiseerd door studievereniging Socialize. Graag nodigen wij alle studenten van de ASB uit om geheel in black tie stijl mee te komen feesten, je hoeft geen lid van de vereniging te zijn! Ook alle docenten van de ASB zijn van harte welkom om mee te feesten.

Locatie
Walkabout café - Havermarkt 25
Breda
4811WG
Bekijk website »
2019-12-18 19:00

ChalkTalk: van taboe naar verandering

ChalkTalk #5 staat helemaal in het teken van ‘van Taboe naar Verandering’.

Het is tijd voor het meest inspirerende, bruisende en meest snelgroeiende kennisfestival van Breda. Dit is waar onderwijs samenkomt met CHANGEMAKERS. We gebruiken de kracht van ideeën om het te hebben over de grote uitdagingen van deze tijd.

Een taboe is een impliciet verbod op iets (meestal tegen een uiting of gedrag) op basis van een cultureel gevoel dat het buitengewoon weerzinwekkend of misschien te heilig is voor gewone mensen. Dergelijke verboden zijn aanwezig in vrijwel alle samenlevingen. Op een vergelijkende basis lijken taboes, bijvoorbeeld met betrekking tot voedingsmiddelen, helemaal geen zin te hebben, omdat wat volgens de gewoonte of religie ongeschikt voor een groep kan worden verklaard, volkomen aanvaardbaar kan zijn voor een andere.

Anderen kunnen beargumenteren dat een taboe een belangrijke functie heeft binnen de maatschappij. De functie van het onzichtbaar maken van sommige onderdelen van de maatschappij. Gevoelens van schaamte of angst mogen op die manier een plek hebben, in plaats van dat alles opengebroken hoeft te worden.

Thema’s die we zullen bespreken zijn onder anderen:

> De brute of juist subtiele onderdrukking van vrouwen, homoseksuelen, allochtonen, en praktisch gezien alle dwarsdenkers van de maatschappij;
> De ingrijpende consequenties van klimaatverandering en de opwarming van de aarde.
> De verantwoordelijkheid die Nederland draagt voor de Nederlandse historie, verborgen oorlogen en vergeten kolonisatie.
> Het verbergen van de identiteit omwille van een tegendraadse lifestyle, ten opzichte van culturele normen en waarden.
> De schoonheid van een taboe, omdat het dingen verhult die niet per se in het daglicht tentoon hoeven worden gesteld.

Wat kun je verwachten van het festival? Goede LIVE muziek, een vintage sale, een foodtruck, een expositie, 5 sprekers met een inspirerende talk, en vele activiteiten.

Locatie
Electron, Belcrumweg 19
Breda
Bekijk website »
2019-12-19 08:45

Jaarcongres Expertisecentrum Veiligheid: Uit de comfortzone

Het congres van het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool op donderdag 19 december 2019, staat dit jaar in het teken van het thema ‘Uit de comfortzone’ professioneel handelen in een snel veranderend krachtenspel.

Locaties
Na ontvangst en een inleiding bij Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch staat een serie excursies op het programma. Op verschillende locaties worden werkbezoeken georganiseerd met als doel de gasten kennis te laten maken met verschillende, niet alledaagse, praktijken. De nadruk ligt op de positie en het handelen van de professional.

Betekenisvol handelen
We gaan in de middag met name in op de vraag wat het voor de professional betekent om in een moeilijke context betekenisvol te handelen. Aansluitend vertellen alumni in hoeverre het onderwijs hen heeft voorbereid op hun huidige werk.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard
Den Bosch
Bekijk website »

januari 2020

2020-01-01 21:54

UNLEASH YOUR INNER BEAST

De feestdagen zijn weer voorbij en de goede voornemens staan voor de deur. Begin je jaar goed en Unleash Your Inner Beast!

Speciaal daarvoor nu bij BRESS: Word lid in januari en sport een jaar voor maar €90! Dat is een hele maand gratis!

Wil je meer weten of direct gebruik maken van deze actie? Ga naar www.bress.nl of kom even bij ons langs.

*Deze actie loopt tot 1 februari 2020 en geldt alleen voor jaarkaarten.

Locatie
BRESS Bredase Studentensport - Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2020-01-22 13:00

Symposium Continu Verbeteren

Het lectoraat Improving Business en de minor Continu Verbeteren van Avans Hogeschool verzorgen op woensdag 22 januari 2020 het symposium Continu Verbeteren bij Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch.

Studenten van de minor Continu Verbeteren zijn 5 weken lang fulltime bij een bedrijf aan de slag gegaan met ieder 2 verbeterprojecten. In posterpresentaties vertellen ze over hun projecten. Met welke problemen zijn ze aan de slag gegaan? Hoe hebben ze die problemen opgelost? En wat hebben ze zelf van de projecten geleerd? Studenten die met deze minor hun Lean Six Sigma Greenbelt hebben behaald, ontvangen het certificaat aan het einde van het symposium.

Spiral Dynamics
Na de posterpresentaties nemen managementadviseur Patrick ’t Hart van Perficio en onderzoeksdocent Jonathan Pieters van Avans Hogeschool u mee in de wereld van de Spiral Dynamics. Het is een model dat vaak wordt ingezet bij verandermanagement. Het beschrijft de bewustzijnsontwikkeling van personen of van een collectief, zoals een bedrijf. Zit een groep in het laagste niveau van bewustzijn, dan zijn ze er vooral op gericht om als groep te overleven. In het hoogste niveau stimuleren en inspireren de groepsleden elkaar om samen tot mooiere en betere resultaten te komen. Patrick ’t Hart en Jonathan Pieters stellen u de vraag: passen uw organisatiewaarden bij de continu verbeterende organisatie van de toekomst?

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 215
Den Bosch
Bekijk website »
2020-01-22 19:00

Avans Academielezing: kansen voor de biobased economy

De wereld vraagt steeds vaker om duurzame oplossingen. Er liggen volop kansen voor de biobased economy. In een biobased economy wordt organisch afval en restmateriaal (her)gebruikt in plaats van fossiele brandstof. Tegelijkertijd zijn er nog veel vragen: waar komen de grondstoffen vandaan en hoe duurzaam is dit? Kunnen we zonder fossiele brandstoffen? Hoe kunnen we het gebruik van biobased plastics en biobased additieven stimuleren? Dit alles vereist veel kennis, innovatie en slim gebruik van praktijkvoorbeelden. Han van Kasteren, lector Biobased Building Blocks & Products, deelt zijn visie op deze vragen tijdens de academielezing op woensdag 22 januari.

Biomassa en bewustwording
In een biobased economy worden kolen, olie en gas vervangen door biomassa. Maar is er wel genoeg biomassa beschikbaar om dit te bereiken? “Er komt jaarlijks wereldwijd 6 gigaton aan reststromen vrij bij de voedselproductie dat nauwelijks wordt gebruikt. Om een materiaaltransitie richting biobased producten te versnellen is er niet meer biomassa nodig, maar een shift van aardolie naar gebruik van voedselreststromen,” stelt lector Han van Kasteren. “De voedselreststromen zijn ruimschoots voldoende om te voorzien in alle plastic materiaal en chemicaliën die we nu gebruiken. Het belangrijkste is wel dat we duurzaam en efficiënt omgaan met onze biomassa. We staan aan het begin van een biobased toekomst, maar dat kunnen we niet alleen. Jonge enthousiaste mensen, de politiek en de industrie zijn hard nodig om die biobased toekomst mogelijk te maken. Alles begint bij bewustwording, dan krijg je maatschappelijke druk”.

Onderzoek naar biobased materialen
Han wil zijn ervaring en netwerk inzetten om de wereld duurzamer te maken. Dat doet hij door samen met het team van het Center of Expertise Biobased Economy de mogelijkheden van biobased materialen en producten te laten zien. Aan studenten en aan de samenleving. Daarvoor werkt hij nauw samen met onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers.

Over de spreker
Han van Kasteren is lector Biobased Building Blocks & Products bij Avans Hogeschool te Breda.
Han studeerde Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Tijdens zijn carrière ontwikkelde hij zich tot een breed georiënteerd chemisch technoloog. In de afgelopen 30 jaar was hij onder andere als docent, onderzoeker en lector verbonden aan verschillende universiteiten, hogescholen en onderzoeksgroepen. Nu is hij lector Biobased Building Blocks & Products. Daarnaast is Han innovatiemanager bij de TU/e. Daar is hij ook coach en coördinator van bachelorstudenten die een honorsprogramma volgen en van het masterprogramma Sustainable Energy Select.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »
2020-01-23 20:00

Smederij Cinema - BEATS: over vriendschap en de illegale Rave scene

We beginnen het Smederij Cinema jaar goed! Deze keer een fictie film gebaseerd op ware feiten. Rave mee op de beats van BEATS. Slechts éénmalig te zien in Tilburg.

BEATS – Brian Welsh – 96 min. UK 2018 – Engels gesproken/ Engels ondertiteld.
In 1994 werd in Groot-Brittannië de ‘Criminal Justice and Public Order Act’ aangenomen, een wet die het verbood om met meer dan twintig mensen samen te komen om te luisteren naar muziek die ‘geheel of voornamelijk wordt gekenmerkt door een opeenvolging van repetitieve beats’.

Oftewel: een verbod op raves, de undergroundfeesten van de opkomende housecultuur.
In het Schotland van 1994 zetten de boezemvrienden Johnno en Spanner alles op alles om een illegale rave te bezoeken. Het moet de laatste grote uitspatting van de zomer worden, en daarmee misschien ook wel een afscheid van hun vriendschap. In prachtige zwart-witbeelden en op het opzwepende ritme van underground nineties-house toont BEATS de aanloop naar hun anarchistische feestnacht. Die intieme coming-of-age wordt slim verweven met de politieke dimensies van een subcultuur die weigert in de pas van de hokjesgeest te lopen.

Na afloop van de film praten we na met Mark van Bergen: muziekjournalist en docent electronic dance music aan Fontys Academy for Creative Industries. Founder van This Is Our House.

Volkskrant: Beats is een meeslepende coming-of-agetragikomedie en een ode aan de ravecultuur ineen ★★★★
Trouw: In de heerlijke, muzikale zwart-witfilm ‘Beats’ voel je de extase van de illegale raves ★★★★

Locatie
Club Smederij, Burgemeester Broxlaan 8-82
Tilburg
Bekijk website »
2020-01-23 10:30

Symposium Tech in Motion 2020 - Customer journey in a hightech world!

De technologische wereld staat nooit stil. Hoe moet je als bedrijf je gegevens beveiligen; wat zijn de effecten voor de consument en hoe zorg je als bedrijf dat je de nieuwe technologische ontwikkelingen toepast? Op dit soort vragen proberen wij tijdens het TECH in Motion 2020 symposium op 23 januari antwoord te geven.

Customer Journey
Dit symposium staat in het teken van de moderne Customer Journey en dan met name de SMART technologieën die hierin een belangrijke rol (gaan) spelen. Deze reis omvat alles van het idee van de klant, het (custom-made) ontwerpen, het bestellen, produceren en het leveren tot het gebruik van het daadwerkelijke product.

Voor wie?
Tijdens dit symposium kom je meer te weten over Smart Industry / Industry 4.0, Blockchain, Virtual Reality en nog veel meer. TECH in Motion 2020 is daarom met name interessant voor studenten en docenten Techniek & ICT – mbo, hbo of wo en iedereen die geïnteresseerd is in technologische ontwikkelingen.

Programma
10:30 Ontvangst & registratie
11:00 Keynote Ton Verschuren – SEW Eurodrive B.V.
12:10 Parallelsessies ronde 1
13:00 Lunch en minorenmarkt
13:45 Presentaties van de verschillende minoren
14:40 Parallelsessies ronde 2
15:30 Afsluitende borrel en netwerkmogelijkheid

Locatie
LA, Lovensdijkstraat 61
Breda
Bekijk website »

februari 2020

2020-02-01 21:54

UNLEASH YOUR INNER BEAST

Het is januari en dat betekent voor veel mensen, goede voornemens. Wij helpen je om het beest in je naar boven te halen in 2020!

Word in januari lid van BRESS en krijg 1 maand sporten gratis! Je betaalt dus nu €90 voor een heel jaar sporten!*

Meer weten of direct gebruik maken van deze actie? Ga naar www.bress.nl of kom gewoon even bij ons langs.

*Deze actie loopt tot 1 februari 2020 en geldt alleen voor jaarkaarten.

Locatie
BRESS Bredase Studentensport - Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2020-02-04 19:00

Ping-Pong Toernooi

Tijdens ons ping-pong toernooi maakt het niet uit of je vroeger de kampioen van de camping was of dat het lijkt alsof je een vervelende vlieg aan het wegjagen bent, iedereen kan meedoen! Er zijn namelijk 2 spelerscategorieën; beginners en gevorderd. De vorige editie was hartstikke gezellig dus neem je vrienden mee en laten we er een leuke avond van maken!

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Je kunt je aanmelden per e-mail naar info@bress.nl of direct bij onze receptie. Niet-leden zijn ook welkom.

Locatie
BRESS Bredase Studentensport - Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2020-02-07 14:30

Lectorale rede: van data naar bruikbare informatie

Op vrijdag 7 februari om 14:30 geeft Ander de Keijzer zijn lectorale rede Van data naar bruikbare informatie van. Ander is lector Data Science & ICT bij het Expertisecentrum Technische Innovatie.

Centrale thema is de enorme en nog steeds groeiende hoeveelheid data die beschikbaar is. Die data op zich is niet erg interessant, maar wanneer er informatie van wordt gemaakt die door de beoogde gebruiker goed wordt begrepen, dan levert die data iets op. Hiervoor moet naast vernieuwende theoretische oplossingen ook gekeken worden naar de praktische toepasbaarheid van deze oplossingen en de wijze waarop de gebruiker die aangeboden krijgt.

Locatie
AKV|St Joost, Beukenlaan
Breda
Bekijk website »
2020-02-07 19:00

Squashtoernooi

Wat ons betreft het weer tijd voor het volgende vrijdagavond toernooi! De afgelopen vrijdagavond toernooien waren een enorm succes. De sfeer was super, de strijd heftig maar sportief; zo zien we het graag! Ben jij er vrijdagavond 7 februari bij?

We verwachten dat de aanmeldingen voor deze editie ook hard gaan. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van je plek! Zoals altijd zijn er 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) zodat iedereen kan meedoen.

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen en zorg ervoor dat je geschikte indoor schoenen hebt (geen zwarte zolen/vlakken) om tijdens het toernooi te dragen.

Locatie
BRESS Bredase Studentensport - Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2020-02-11 19:30

Talks & Drinks - Moneytalks

Eigenaardig is er voor studenten die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap of al ondernemend zijn. Wij bieden als platform de mogelijkheid om voor deze studenten samen te komen. Wij vinden het belangrijk dat studenten leren van sprekers die ervaring hebben op een bepaald gebied (moneys) en leren netwerken met een biertje in hun hand! We zijn non-profit dus onze evenementen zijn gratis te betreden! Eigenaardig is erg laagdrempelig en dat maakt het zo toegankelijk voor studenten. Deze moneytalks editie is voor iedere student relevant en vooral heel interessant! De sprekers worden in de loop van de tijd bekend gemaakt, hiervoor zijn de socials te checken; facebook & instagram : @eigenaardigbusinessclub.

Locatie
Tramkade 29
's-Hertogenbosch
5211 VB
Bekijk website »
2020-02-11 19:30

B66 mobiliteit

In een steeds dichter bebouwde stad wordt het vinden van oplossingen voor een goede bereikbaarheid steeds uitdagender. Moet de auto worden verbannen uit de binnenstad om ruim baan te bieden aan fietsers en een sneller ov? Kiezen we voor bereikbaarheid of andere kwaliteit van onze (schaarse) openbare ruimte? En hoe bereid je je als stad voor op de komst van de zelfrijdende auto en andere innovaties?

Op dinsdag 11 februari 2020 organiseert D66 afdeling de Baronie een B66 avond die in het teken staat van mobiliteit. Aanleiding voor deze thema-avond/mini-symposium vormt de in het najaar van 2019 besproken aanzet voor de nieuwe mobiliteitsvisie in de Bredase gemeenteraad, die in 2020 definitief zal worden vastgesteld. De mobiliteitsvisie moet het komende decennium houvast bieden voor de ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid en parkeren. Alle modaliteiten, innovaties en uitdagingen voor de gemeente Breda worden hierin betrokken. De avond start om 20.00 bij Frontaal (Liniestraat 31, 4816 BG Breda).

Voor wie? Alle Bredanaars, politieke partijen, pers, belangenorganisaties en overige geïnteresseerden

Locatie
Frontaal, Liniestraat 31
Breda
Bekijk website »
2020-02-13 15:00

Onderwijs Café Breda

Time flies! Het eerste jaar City Deal Kennis Maken is voorbij gevlogen. We hebben verbindingen gelegd, zijn samenwerkingen gestart en initiatieven zijn gedeeld. Alles in het kader van Vitaliteit, met de Vuelta die in 2020 van start gaat in de hoofdrol.

Graag nodigen we je uit om het 3e Onderwijs Café bij te wonen op donderdag 13 februari bij onze partner en gastheer BUas. Onderwijs Café 1 en 2 waren vooral gericht op kennismaken, dit jaar willen we meer kennis maken met elkaar. Waarbij we van elkaar leren en met elkaar samenwerken. We geven die middag graag het podium aan een aantal initiatieven, dat laat zien hoe zij samenwerken met anderen. En initiatieven die nog mogelijkheden tot samenwerken zien en graag de connectie met je maken. Mogen we rekenen op je aanwezigheid? Want 1 ding is duidelijk: samenwerken loont en dat doen we graag samen met jou!

Locatie
BUas - Innovation Square - Frontier Building, Mgr. Hopmansstraat 1
Breda
2020-02-18 19:30

Pre-pre-carnaval beerpong toernooi

Start jouw carnaval goed en doe mee aan ons Pre-Pre-Carnaval Beer Pong Toernooi! Kies je teamgenoot uit en ga de strijd aan met andere teams. Toegangsprijs bestaat enkel uit het kopen van het bier (of fris) dat je nodig hebt om te spelen en per ronde dat je verder komt ontvang je meer korting. Succes met gooien! Cheers!

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
We verzoeken je vriendelijk om je wel vooraf aan te melden omdat we graag willen weten hoeveel teams te verwachten. Stuur een e-mail naar info@bress.nl met daarin jullie teamnaam en de naam van je teamgenoot of kom langs bij onze receptie. Niet-leden zijn ook welkom.

Let op: Deze activiteit is strikt verboden voor minderjarigen, je moet 18+ zijn! Neem je identiteitskaart mee om dit aan te tonen. Alcoholmisbruik is gevaarlijk dus drink met mate!

Locatie
BRESS Bredase Studentensport - Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2020-02-19 19:30

Avans Academielezing: Van dokter naar huisarts, van huisarts naar robot?

De zorg staat onder druk. Steeds meer mensen doen beroep op hun huisarts, en daar zijn er ook nog te weinig van. Uit onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging blijkt dat er de komende vijf jaar een tekort aan huisartsen dreigt te ontstaan. Hoe was dit voor de vergrijzing? Wellicht was er meer tijd voor de patiënt maar betekende dat ook meer aandacht en betere zorg?

Tijdens de Academielezing op woensdag 19 februari geeft dokter Bernard Leenstra een kijkje in het leven en werk van de huisarts uit de jaren 1920 en 2020. Daarnaast doet hij een voorspelling over het werk van de huisarts (of zorgrobot) uit het jaar 2120. Wat zijn de opvallendste, grappigste en meest bijzondere verschillen? En welke kernwaarden van de huisarts blijven altijd bestaan?

Over de spreker
Bernard Leenstra is arts-onderzoeker bij het UMC Utrecht. Momenteel is hij huisarts in opleiding. Voorheen was hij assistent-chirurg bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Met zijn onderneming Schok & Pomp geeft hij EHBO-trainingen aan onder andere Avans Hogeschool.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan 1
Breda
Bekijk website »

maart 2020

2020-03-06 10:15

De Toekomst van Vrede en Vrijheid in Europa

Vrede en vrijheid willen we allemaal, maar ze zijn geen vanzelfsprekendheid, je moet er wat voor doen. Je moet weten welke bedreigingen er zijn en wat daar tegen gedaan kan worden. En het kan niet bij alleen voornemens blijven. Je zult er tegen opgewassen moeten zijn en er echt wat aan moeten doen. En wat het welvarende Nederland betreft, dat zich zo laat voorstaan op zijn waardenstelsel en zijn inspanningen ter bevordering van de internationale rechtsorde, kan dat natuurlijk niet stoppen bij zijn grenzen, en ook niet bij de grenzen van Europa.

Tijdens dit seminar wordt aandacht besteed aan kritische succesfactoren voor vredesverdragen in Europa, aan het leerstuk van de Responsibility to Protect, de bedreigingen van vrede en veiligheid, aan de noodzaak van een samenhangende Europese veiligheidsstrategie en de waarden en andere kernelementen die daaraan ten grondslag (zouden moeten) liggen. We sluiten af met een forumdiscussie over de vraag of, en zo ja hoe deze onderwerpen deel uit moeten maken van onze opleidingen.

Programma
Inloop is vanaf 9.15 uur. Het seminar wordt om 10.15 uur geopend door onze voorzitter Henk Emmens en Dirk Brengelmann, de Duitse ambassadeur in Nederland
Dagvoorzitter is Wim Klinkert, hoogleraar Militaire Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar Moderne Militaire Geschiedenis aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de NLDA
Tot de sprekers behoren onder andere:
Pieter Cobelens, voormalig directeur van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst
Dick Zandee, Senior Research Fellow and Head of the Security Unit of the Research department van Clingendael
Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling
Martin Espenhorst, historicus en bestuurslid van Stichting Terug naar Westerbork
Voorafgaande aan de forumdiscussie verzorgt Manon Huiberts, studente aan de HvA, een inleiding waarbij zij ingaat op een door haar ontworpen lespakket
Het Veteraneninstituut verzorgt een dilemmatraining
We sluiten om 17.30 uur af met een netwerkborrel

Toegang is gratis voor studenten

Locatie
Kasteelplein 10
Breda
Bekijk website »
2020-03-12 12:00

Avans Entrepreneurship Day

Op 12 maart vindt de eerste Avans Entrepreneurship Day plaats.
Een dag waarop ondernemerschap, kennis delen en kennismaken centraal staan. Het evenement is in de eerste plaats bedoeld voor (toekomstige) studentondernemers, maar andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Meld je nu aan.
De middag bestaat uit een gevarieerd programma met interessante keynote sprekers, verdiepende break out sessies en volop gelegenheid tot netwerken.
Datum : 12 maart 2020
Tijd : 12 – 18 uur
Locatie : Avans Hogeschool (Atrium), Onderwijsboulevard 215, Den Bosch

Programma:
12:00 : Kennis- en netwerkmarkt voor (toekomstige) studentondernemers, bedrijven en organisaties uit de regio
13:30 : Mieke van Deursen, CEO Shoeby
Mieke neemt je mee in haar loopbaan en deelt de hoogte- en dieptepunten van het modebedrijf Shoeby dat van een kleine kledingwinkel van 70 m2 in Den Bosch in 35 jaar uitgroeide tot een succesvolle keten van 225 modezaken en een webshop.
14:00 : Mathijs Duurling, CEO Frisse Blikken
83% van alle studenten heeft de ambitie om ooit zelf te ondernemen, slechts 1% grijpt na hun studie daadwerkelijk de kans. Frisse Blikken wil dit percentage verhogen door een springplank naar ondernemerschap te bieden. Het bedrijf heeft een uniek businessconcept ontwikkeld, waarbij jonge ondernemers worden ingezet bij grote organisaties.
14: 30 : Break-out sessies (hiervoor is aanmelding verplicht!)
In twee rondes kun je kiezen uit interactieve sessies over diverse onderwerpen.
Ronde 1:
• Sessie Financiering door Tony de Bree
• Sessie Conversieoptimalisatie door Stefan van Ballegooie
Ronde 2:
• Sessie Entrepreneurial teambuilding: [Spreker volgt]
• Sessie Conceptontwikkeling: [Spreker volgt]
16:00 : Finale Top 25 Avans Ondernemer van het Jaar
Teun Verschuren werd vorig jaar verkozen tot de allereerste Avans Studentondernemer van het Jaar. Op 12 maart maken we zijn opvolger bekend.
17:00 : Afsluitende borrel.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 215
Den Bosch
Bekijk website »
2020-03-21 13:00

Nationale Postzegeltentoonstelling: Herwonnen Vrijheid- 75jaar bevrijding van Nederland

Voortbordurend op het succes van de MULTILATERALE HERTOGPOST 2017 wordt ter gelegenheid van het 90 jarig jubileum van de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging van donderdag 19 t/m zaterdag 21 maart 2020 een grote Nationale Postzegeltentoon-stelling georganiseerd in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Hoofdthema is ‘Herwonnen Vrijheid’. Dit omvat de bezetting en significante gebeurtenissen tijdens WO II, die postaal breed worden geïllustreerd, zoals de holocaust, de omgang met krijgsgevangenen, internering, de gedwongen tewerkstelling in Duitsland, de postcensuur, de rol van het Rode Kruis en uiteraard de bevrijding van de Duitse onderdrukking die 75 jaar geleden op 5 mei 1945 plaatsvond en in het hele land wordt gevierd. Ook wat volgde op de afsluiting van deze donkere en vaak turbulente periode wordt niet vergeten. Bijzondere gast is Danny Spungen van de Spungenfoundation. Hij reist de hele wereld af met zijn unieke expositie, waarmee hij jongeren tussen 15 en 25 jaar maar uiteraard ook de oudere generaties op aansprekende wijze het verhaal van de gesel van de holocaust bij brengt. Dat doet hij aan de hand van tal van objecten uit de toenmalige concentratiekampen, die veelal gewoon vrij kunnen worden beetgepakt en onderzocht. En natuurlijk maakt van zijn expositie bijzondere (post)historie ook deel uit! Een met posthistorische stukken onderbouwde canon verhaalt over de belangrijkste gebeurtenissen uit WO II. Er zal een bijzondere “Schatkamer van HERTOGPOST” aanwezig zijn met bijzondere poststukken en sublieme verzamelingen. Daarnaast zijn er op doorlopende basis uitgebreide beeldreportages te zien, een mix van historische beelden uit die tijd en daaraan gelinkte posthistorie, in verschillende hoofdstukken. In een uitgebreid cluster van gespecialiseerde kaders vinden liefhebbers van posthistorie, verzamelaars en andere geïnteresseerden natuurlijk alles terug van WO II en de bevrijding en de periode erna zoals die met name in NL, maar ook in andere landen is beleefd in al zijn postale facetten. Diverse gastsprekers verzorgen lezingen over verschillende onderwerpen uit deze indringende periode. De Vincentiusvereniging levert een bijdrage middels inbreng van speciaal aanbod van de thema’s gerichte boeken, die voor een zacht prijsje te verkrijgen zijn.

Danny Spungen wil graag in gesprek met studenten:
Voor deze bijeenkomsten met de studenten zijn twee momenten vastgelegd. 1. donderdagmiddag 19 maart 2020 van pakweg 13.00- 15.00 uur en 2. vrijdagmorgen 20 maart 2020 van 10.30- 12.30 uur.

Locatie
Brabanthallen
Den Bosch
Bekijk website »

april 2020

2020-04-02 09:00

Onderwijsdag: Avans heeft lef

Avans Hogeschool zet in op de wendbare professional. Een wendbare professional heeft het talent en de veerkracht om mee te bewegen. Duurzaam denken en doen en een leven lang ontwikkelen zijn hiervoor het fundament. Om deze wendbare professionals af te leveren, willen wij zelf het goede voorbeeld geven. Daarvoor moeten we gezamenlijk keuzes maken en daar is lef voor nodig. Lef om de benodigde omslag te maken in onderwijs en organisatie. Lef om te leren, lef om te experimenteren en lef om daarin fouten te mogen maken.

Hoe we lef tonen, staat in grote lijnen beschreven in Ambitie 2025; flexibel onderwijs, co-creatie, technologie en data en onze organisatie. Onze ambitie is een toekomstbestendig verhaal. De grote lijnen zijn helder maar het plot ligt nog open. We schrijven de komende 5 jaar het verhaal samen.

De onderwijsdag is één van die momenten dat we met elkaar het verhaal van Avans beleven. We willen de organisatie kennis laten maken met collega’s en sprekers binnen en buiten Avans die al lef tonen op bovenstaande ambitie. Ben jij of ken jij iemand die past binnen het thema ‘Avans heeft lef’? Dan zijn we op zoek naar jou! Want de Avans Onderwijsdag is een dag voor en door medewerkers.

Locatie
Congrescentrum 1931
Den Bosch
Bekijk website »
2020-04-06 12:00

GreenOffice Challenges

Locatie
Facebook GreenOffice Avans
Breda
4818
Bekijk website »
2020-04-20 18:30

The Road Symposium 2020

Wil jij luisteren naar drie top ondernemers en één gave dagvoorzitter? Kom dan op 20 april 2020 naar Theaters Tilburg voor de 14e editie van The Road Symposium!

De Academic Business Club organiseert sinds 2007 jaarlijks The Road Symposium, het grootste symposium over ondernemerschap van Zuid Nederland. The Road vindt dit jaar plaats op 20 april in Theaters Tilburg. Graag verwelkomen we jou bij de 14e editie van The Road!

Net als bij de voorgaande edities bieden we weer een afwisselend, interessant en inspirerend programma voor zowel studenten, student-ondernemers als andere geïnteresseerden met passie voor ondernemerschap.

Eerder betraden oprichters van o.a. Coolblue, Tony’s Chocolonely en BALR al het podium. Dit jaar betreden Brownies & Downies, United Wardrobe en nog één nader bekend te maken ondernemer het podium. De avond wordt geleidt door dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck, onder andere bekend als hoofdredacteur van Quote en presentator van talkshow Op1. Het belooft dus wederom een inspirerend evenement te worden! De laatste sprekers van de aankomende editie blijven nog even een verrassing.

Voor nu: SAVE THE DATE en tot ziens op 20 april! De zaal van Theaters Tilburg was de afgelopen jaren helemaal uitverkocht, dus wees er dit jaar weer snel bij!

Locatie
Louis Bouwmeesterplein 1
Tilburg
5038TN
Bekijk website »