Terug naar overzicht

Tweede album The Kik is ‘kikken’

De afgelopen jaren kon je bijna niet om The Kik heen. De band was elke maand te zien in De Wereld Draait Door, deed een gewone en een theatertour door het land, verkocht een liedje aan een grote verzekeraar en stond op de cover van Punt.

Hoogtepunten genoeg voor een band die lang gezien werd als de gimmick-act van woordkunstenaar – en niet bijster – goede zanger Dave von Raven.

Met het nieuwe album 2 maakt de band, met Avansstudent Ries Doms op drums, duidelijk dat de koek nog lang niet op is, sterker het gaat alleen maar beter smaken. De gitaren klinken net iets mooier, de arrangementen zitten beter in elkaar.

De talloze optredens hebben hun vruchten afgeworpen; The Kik klinkt nu als de strakste band van Nederland. Ook tekstueel staat 2 vol spitsvondigheden die de nummers naar een hoger niveau tillen. 2 is echt kikken!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?