Terug naar overzicht

Virgosoos weg bij Avans?

Slecht nieuws voor Bredase studenten die graag na hun colleges even binnen lopen bij Virgo voor een biertje. De studentenvereniging moet op zoek naar een nieuwe locatie voor de soos. Buiten het Avansterrein.

De soos van Virgo is een begrip op de Lovensdijkstraat. Overdag en ’s avonds lopen Avansstudenten er binnen voor een kop koffie of glas bier. Je kunt er napraten over gemaakte tentamens, kaarten of een van de themafeesten bijwonen. En dat allemaal onder het schoolgebouw!

Verbouwing
In verband met de verbouwing van de Avansgebouwen aan de Lovensdijkstraat moet de studentenvereniging op zoek naar een nieuwe locatie. ‘Eigenlijk zouden we hier een nieuwe plek krijgen’, zegt Virgolid Nick van Eekelen. ‘Maar vanwege het budget kon dat niet doorgaan. Daarna is er nog gesproken over renovatie van de huidige soos, maar nu blijkt dat de chemicaliënopslag daar moet komen. Uit gesprekken met het College van Bestuur merk je dat ze geen soos meer willen op terrein van Avans. Ergens wel begrijpelijk natuurlijk.’

‘Studentenverenigingen hebben een ander karakter, je moet je afvragen of dat past in een schoolgebouw’

‘Voor studieverenigingen hebben we een werkruimte binnen de Avansgebouwen’, stelt bestuursvoorzitter Paul Rüpp. ‘Studentenverenigingen hebben een ander karakter, je moet je afvragen of dat past in een schoolgebouw. Daar komt ook nog het veiligheidsaspect bij. Je gebouw is kwetsbaar als er na sluiting nog activiteiten plaastvinden in de soos. In andere studentensteden zie je ook dat verenigingen een eigen pand in het centrum hebben. We zijn nu aan het meedenken naar een plek voor Virgo buiten de hogeschool.’

Sociale functie

Rüpp is zich ervan bewust dat de soos voor veel studenten een belangrijke sociale functie heeft. ‘In Den Bosch hebben we het Grand Café dat zo’n gat opvult. In Breda ligt dat anders, het Grand Café heeft daar een andere uitstraling. Daar moeten we dus goed naar kijken.’

virgo-soos-620

‘We willen echt een clubhuis, niet het zoveelste café in de stad’

Virgo is al aan het rondkijken in Breda voor een geschikte locatie. ‘Het liefst zitten we op maximaal tien minuten afstand van de hogeschool’, zegt Nick. ‘We willen echt een clubhuis, niet het zoveelste café in de stad. Avans denkt mee en ook de gemeente is erbij betrokken.’

Enquête
De studentenvereniging heeft een enquête uitgezet onder Avansmedewerkers, leden en oud-leden om hun mening te polsen over de aanstaande verhuizing. De resultaten hiervan worden verwacht na de zomervakantie.

Naar alle waarschijnlijkheid moet Virgo in de zomer van 2015 de huidige soos verlaten. Input, ideeën, opmerkingen en vragen aan Virgo zijn zeker welkom. Stuur een mailtje naar verhuizing@sv-virgo.nl.

Punt. Of had jij nog wat?

Virgo aldytzad

Ik ben het met Han eens, ze zorgen voor een goede uitstraling met open dagen en met het introkamp ben ik als nieuwe student goed wijsgemaakt in Breda.

2014-09-10 14:56:54

Han

Ik vind dat Avans zijn eigen hier echt laat kennen, zoveel dat Virgo voor Avans doet.! (open dagen, introductie dagen, intro kamp) De lovensdijkstraat gaat zo maar een saaie bedoeling worden. De soos hoort bij 61 en 63!

2014-09-10 12:01:30

Meer lezen?