Terug naar overzicht

Avansdocent vraagt om hulp voor familie Nepal

Ze trouwde met een Nepalees, heeft twee half Nepalese kinderen en ze komt er regelmatig. Desiree America, docent aan de Academie voor Marketing en Business Management (AMBM), zit in zak en as door de heftige natuurramp in Nepal. ‘Van sommige vrienden heb ik nog niets gehoord.’

Zaterdag trof een zware aardbeving Nepal. Naast de volledige verwoesting van het land, wordt er voor tienduizend doden gevreesd. Desiree bezocht haar schoonfamilie regelmatig. De familie woont op drieduizend meter hoogte in het dorpje Taji Gaun, in het gebied Lamjung, dat midden in het gebied van het epicentrum ligt. ‘Ik voel me daar thuis en ik heb zelfs de taal leren spreken, om met mijn schoonouders te communiceren.’

Foto's Facebook Desiree America

‘Nog niets gehoord’
De docent heeft een huisje in Lamjung, dat zwaar getroffen is. ‘Alles is kapot. Wij wonen er op het moment niet, maar veel directe familie is wel getroffen. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hen, maar van sommige vrienden heb ik nog niets gehoord. Dat is verschrikkelijk.’

Ook haar kinderen (21 en 18 jaar) zijn ontdaan. ‘Ze hebben een sterke band met hun familie. Mijn dochter is na het VWO naar Nepal gegaan en heeft daar zes maanden gewoond om haar roots te leren kennen. Ze heeft toen haar familie ook regelmatig bezocht. Mijn zoon heeft dezelfde plannen. Ze zijn erg bezorgd over iedereen en willen helpen waar kan.’

Foto's Facebook Desiree America

‘De situatie verergert’
In het dorp van Desirees familie stortte honderdzestig huizen in. ‘Het regenseizoen komt er aan en dan wordt de situatie alleen maar erger. Iedereen zit buiten, het is zo armoedig. Er moet hulp komen.’ Giro 555 is al geopend, maar de docent wil eerst spullen inzamelen voor haar eigen dorp. ‘De algemene hulp richt zich waarschijnlijk eerst op Kathmandu om zich vervolgens uit te breiden, maar ik wil eerst mijn dorp en de directe omgeving helpen.’

Samen met haar familie in Nepal en familie uit Australië wil Desiree hulp gaan bieden aan het dorp van haar familie. Haar nichtje is arts in Kathmandu en gaat samen met een reddingsteam met medicijnen, dekens en hulpgoederen naar Taji Gaun.

Foto's Facebook Desiree America

Eigen inzamelingsactie
Daarom roept de docent zoveel mogelijk studenten en medewerkers van Avans op om haar te helpen. ‘Studenten die een facebookpagina kunnen opzetten of posters kunnen maken. Medewerkers die met collectebussen willen rondgaan of willen helpen om bussen neer te zetten om slaapzakken, tenten, dekens en zaklampen in te doneren. Alles kan.’

Ook hoopt ze iemand te vinden met connecties met luchtvaartmaatschappijen. ‘Het zou mooi zijn als we voor zo min mogelijk geld vliegtuigen kunnen regelen die naar Nepal vertrekken. Zo kan al het geld dat we inzamelen écht gebruikt worden om de mensen te helpen.’

Foto's Facebook Desiree America

Op 8 mei wil Desiree een speciale tekenmiddag bij Avans organiseren. ‘Je betaalt dan twaalf euro en met z’n allen werken we aan een grote mandala. Hopelijk zamelen we zo ook al een aardig bedrag in.’

Desiree helpen om de actie op touw te zetten?
Mailen kan naar: det.america@avans.nl of bel naar: 0653176979
Wil je een bijdrage geven aan de hulp voor Nepal? Dat kan op:
NL43TRIO0198490364 t.a.v. D.E.T. America, onder vermelding: Hulp Nepal.

Punt. Of had jij nog wat?

Pieter Verheij

Goed werk Desiree en sterkte allemaal. Heb 15,00 euro overgemaakt.

2015-05-01 19:45:01

Lidy Groen

Goed initiatief, ik zoek me rot op internet naar verzemelpunten waar spullen kunnen worden afgegeven, maar kan niks vinden...Is er in Breda of omgeving al een inzamelpunt misschien? Ik heb geen geld of tijd om een andere bijdrage te kunnen leveren, L

2015-04-30 13:03:22

Maria Kennis

Een mooi initiatief, ik hoop op ruimhartige reacties! Zelf net bijgedragen aan een actie die de zoon van mijn collega ASH is gestart, die nu toevallig in Nepal is, ongedeerd! 'Willem en Kris helpen Nepal' als geneeskundestudenten! Combinatie??

2015-04-30 10:53:49

Meer lezen?