Terug naar overzicht

Prestigieuze prijs voor Famous Deaths van CMD

Famous Deaths, de installatie waarin je de laatste momenten voor de dood van beroemdheden ruikt, heeft een internationale kunstprijs gewonnen. Famous Deaths is een project van docenten en studenten van de Bredase opleiding Communication & Multimedia Design (CMD).

Het project won de ‘Sadakihci Award for Experimental Scent’. Deze prijs is bedoeld voor artistieke en experimentele toepassingen van geur buiten de parfumindustrie. De prijsuitreiking vondt op 17 april plaats bij het Goethe instituut in Los Angeles.

Beloning voor hard werken
Mede-ontwerper van Famous Deaths en docent bij CMD, Marcel van Brakel, noemt de reis naar Amerika een geweldige ervaring en de award een mooie beloning voor het harde werken. ‘Het is al te gek dat je werk überhaupt in het buitenland wordt gezien, laat staan dat dit wordt beloond door een instituut dat een autoriteit is op het gebied van geur’, zegt hij tegen BredaVandaag.

Volgens de docent moesten ook Amerikanen even wennen aan het idee om het overlijden van mensen te ruiken. ‘Eerst hoor je veel gegiechel en vinden mensen het freaky. Zodra je dan wat meer vertelt worden de meesten toch enthousiast.’

Meer over Famous Deaths lees je ook in Punt 4 van dit studiejaar:

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?