Terug naar overzicht

Extra werkplekken en leslokalen in Tilburg

Het gaat goed met de Avansopleidingen in Tilburg, het aantal studenten blijft toenemen. Maar daardoor wordt het gebouw toch echt te klein. Een oplossing lijkt gevonden te zijn. Avans wil een deel van het voormalige PAT-gebouw aan de Sportweg in Tilburg huren.

De hogeschool is aan het onderhandelen over de huur van het kantoorpand gelegen schuin tegenover het grasveld van Avans. In het pand zouden drie tot vijf leslokalen komen en veel studentenwerkplekken, zo vertelt Arnaud Opdam van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Diensten. ‘Het was het afgelopen jaar al krap in het gebouw en dat zal in de toekomst ook nog even zo blijven, vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar extra ruimte.’

Noodlokalen niet ideaal
Avans heeft overwogen om noodlokalen neer te zetten op het grasveld naast het gebouw aan de Cobbenhagenlaan. ‘Wil je dat doen, dan moet je wel een vergunning aanvragen bij de gemeente. Bovendien zijn noodlokalen niet ideaal. Ze klinken snel hol, in de winter is het te koud en in de zomer te warm. Voor een periode van vijf jaar noodlokalen neerzetten is ook nog eens duurder dan het huren van een kantoorpand. In Den Bosch hebben we er wel voor moeten kiezen omdat de benodigde ruimte gewoon niet leegstond. In Tilburg kunnen we het anders oplossen.’

Het is niet de bedoeling dat er voor miljoenen geïnvesteerd wordt in het kantoorpand. ‘We gaan met de drie academies in Tilburg kijken hoe we de ruimtes efficiënt kunnen gebruiken met minimale middelen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?