Terug naar overzicht

Avansstudent is Leraar van het Jaar

Pas een half jaar staat ze voor de klas maar toch is Judith Maas, derdejaarsstudent aan de Pabo in Breda, afgelopen week gekozen tot Leraar van het Jaar. ‘Het is heel gek, ik val gewoon in’, zegt Judith Maas in BN|DeStem. Ze vervangt de leerkracht van groep 1/2 van de Biezenhof in Halsteren die in december met zwangerschapsverlof ging.

De door BN|DeStem georganiseerde verkiezing liep via Facebook. ‘Blijkbaar praten de kinderen thuis veel over mij, haha. Ik ben heel open naar de ouders toe als zij hun kinderen ’s ochtends afzetten, dus misschien heeft dat eraan bijgedragen. Ik ben ook door de ouders genomineerd. “Mijn” kinderen zitten natuurlijk nog niet op Facebook.’

Roeping?
Onderwijzen was niet Judith’s eerste roeping. Ze heeft namelijk eerst een toneelopleiding gevolgd. ‘Maar ik ben te lief voor de toneelwereld. Ik heb gewerkt als assistentchoreograaf in Tilburg en vond het lesgeven wel leuk. Dus ging ik deeltijd pabo studeren.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?