Terug naar overzicht

24 uur in de collegebanken voor 3.000 euro

De 24 uurs-lesmarathon van de opleiding Forensisch Laboratoriumonderzoek (FLO) zit erop. Studenten en medewerkers hebben met hun actie een voorlopige opbrengst van 3.000 euro opgehaald voor Serious Request. ‘Nu voel ik me redelijk goed, want de slaap is een beetje uit mijn ogen.’

Ondanks dat ze al 24 uur wakker en volop bezig zijn, wordt er nog goed opgelet tijdens het laatste college tijdens de Forensathon. Al zitten hier en daar een aantal studenten half te slapen en wordt er veel gegaapt. ‘Ik vind dat de studenten het ontzettend goed hebben volgehouden, beter dan ik had verwacht. Ze waren allemaal erg enthousiast en het is voor mij de grootste beloning dat zij het zo ontzettend leuk hebben gehad. Ik ben super trots op ze en vind dat ze het fantastisch hebben gedaan’, aldus een vermoeide Kay Michiels, FLO-docent en initiatiefnemer van de Forensathon.

Beul van Twente
Ook de FLO-studenten zelf zijn erg positief over de actie. ‘Het was erg leuk, met veel activiteiten zodat we goed wakker bleven. We hebben veel geleerd. Vooral de colleges over de Beul van Twente van Maaike van den Ham en die van het Wereld Natuur Fonds waren interessant’, vertelt derdejaarsstudent Michelle Merwin na de afloop van het laatste college. Net als Michelle is Judith van Rooij, ook derdejaarsstudent, enthousiast over het college van Maaike van den Ham over dierenmishandeling in Nederland. ‘Daarnaast waren het verstoppertje spelen en de stoelendans erg leuk. Het levende Cluedo vond ik wat minder, want dat was erg chaotisch.’

Foto: Facebook
Moe
Na opgeruimd te hebben, verplaatsen de vermoeide studenten zich naar de kantine om te wachten op de afsluiting van de Forensathon. Derdejaarsstudent Laurent de Deugd over de moeheid: ‘Nu voel ik me redelijk goed, want de slaap is een beetje uit mijn ogen. Een paar uur geleden ging het echter niet zo fantastisch en rond twee uur werd het wel zwaar. Het levend Cluedo spelen en de sportactiviteit van Bress hebben ons wakker gehouden.’

Groot Applaus
Marja Kamsma, vice-voorzitter van het College van Bestuur, mag een groot applaus van de studenten in ontvangst nemen nadat zij aankondigt dat het College van Bestuur het eindelijk eindbedrag zal verdubbelen. Dat brengt het voorlopige eindbedrag voor Serious Request 2015 op ruim 3.000 euro.

Bed
Na 24 uur op school te hebben doorgebracht, meerdere colleges te hebben bijgewoond en nog veel andere activiteiten te hebben gedaan, mochten de studenten na de bekendmaking van de fantastische opbrengst dan eindelijk hun bed gaan opzoeken.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?