Terug naar overzicht

Meer dan 175.000 views voor bij AKV|St. Joost gemaakte videoclip

Meer dan 175.000 views op YouTube in één dag en lovende reacties van over de hele wereld. De nieuwe videoclip van de Nijmeegse band De Staat wordt enthousiast ontvangen. De clip is opgenomen in een studio van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost in Breda en gemaakt door Studio Smack, oud-studenten van de Bredase kunstopleiding.

‘We hadden wel verwacht dat het wat stof zou doen opwaaien maar niet zoveel’, zegt Thom Snels van Studio Smack op Omroep Brabant. Samen met Torre Florim, de zanger van De Staat, bedachten hij en zijn collega’s het idee voor de videoclip.

Rituele dans
In het filmpje speelt Torre een rol als witch doctor die de mannen in zijn omgeving opzweept in een soort rituele dans. Ruim negen maanden werkten de animators aan de clip.

De figuranten in de clip zijn afgeleid van de bewegingen die Snels maakte met een motion capture-pak aan. ‘Wat je ziet, zijn vijftien Thommetjes die weer eindeloos gekopieerd zijn. Ze hebben alleen wel een iets strakker lichaam.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?