Terug naar overzicht

Heeft Avansstudent Het Beste Idee van Nederland?

Charlotte Timmerman, vierdejaarsstudent Small Business & Retail Management (SBRM) in Breda, doet mee aan het programma Het Beste Idee van Nederland. Winnen was echter niet de reden waarom zij zichzelf opgaf.

‘Natuurlijk vind ik mijn idee goed en hoop ik te winnen, maar door mee te doen wil ik mezelf vooral ontwikkelen’, vertelt Charlotte. ‘Het doel is zien in hoeverre ik in mijn eentje een product op de markt kan brengen. Daarnaast wil ik de competenties die ik tijdens mijn studie heb ontwikkeld, laten beoordelen door een vakjury van professionals.’

Nu heeft de SBRM-student nog maar weinig moeite met het presenteren, maar dat was vroeger anders. ‘Ik had faalangst waardoor ik erg zenuwachtig werd als ik moest presenteren. Daarnaast was ik het verlegen meisje van de klas. Begin dit jaar besloot ik om opener te worden. Ik wil dat bereiken door onder andere deel te nemen aan Het Beste Idee van Nederland.’ Charlotte is al goed op weg. Ze voelt zich nu meer op haar gemak en is minder zenuwachtig tijdens presentaties.

Geheim
Op 11 september heeft Charlotte haar idee laten zien aan de jury van het programma. Wat ze heeft bedacht is nog geheim. ‘Door mee te doen aan het programma, is Het Beste Idee van Nederland als het ware eigenaar van het idee geworden. Daarom mag ik niks vertellen tot de uitzending op televisie is geweest.’

Charlotte is heel blij met haar beslissing om mee te doen aan Het Beste Idee van Nederland. ‘Ik heb niks te verliezen, want ik kan van deze ervaring alleen maar beter worden. De feedback die ik tijdens het programma krijg, kan ik gebruiken om verdere stappen te zetten in het ondernemerschap. Ik ben heel gelukkig met wat ik tot nu toe bereikt heb.’

Het nieuwe seizoen van Het Beste Idee van Nederland is vanaf zaterdag 17 oktober om 20.30 uur te zien op SBS6.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?