Terug naar overzicht

Universiteit Leiden bewaakt vanwege dreiging schietpartij

Vanwege de dreiging van een schietpartij bewaakt de politie alle gebouwen van de Universiteit Leiden. De colleges gaan vooralsnog gewoon door.

Volgens een woordvoerder van de Universiteit Leiden werd gisteren een bedreiging gezien op een website, waarna er contact is gezocht met de politie. Die bewaakt uit voorzorg alle gebouwen van de instellingen, zowel in Leiden als in Den Haag. Hoe lang dat nog gaat duren, is niet bekend. Colleges gaan gewoon door.

Op Twitter gaat een screenshot rond van de website 4chan, waarin iemand dreigt om 10.05 het vuur te openen op een gebouw van de Universiteit Leiden. De universiteit bevestigt dat dit inderdaad de dreiging is waar het om gaat.

Dierenactivisten
Het is niet de eerste keer dat een onderwijsinstelling wordt bedreigd. Dierenactivisten zaten in 2009 achter een bommelding aan de Universiteit Wageningen en in 2013 werd de hogeschool Leiden tweemaal ontruimd vanwege een bommelding. In de zomer besloot de Universiteit Maastricht te stoppen met dierproeven met honden omdat onderzoekers bedreigingen ontvingen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?