Terug naar overzicht

Avans op zoek naar nieuw bestuurslid, Marja Kamsma keert niet terug

marjakamsmaCVB-maxHet College van Bestuur van Avans heeft de wervingsprocedure gestart voor een nieuw lid van het bestuur van de hogeschool. Dat is gedaan in overleg met Marja Kamsma die niet meer zal terugkeren als bestuurslid.

Begin januari werden bij Marja Kamsma diverse tumoren geconstateerd. Zij wil geen behandeling ondergaan en kiest ervoor zo lang mogelijk de kwaliteit van haar leven vast te houden. Kamsma was sinds 2005 lid van het College van Bestuur van Avans en sinds 2013 vice-voorzitter.

Vanaf nieuw studiejaar
‘Het is niet langer verantwoord de positie van Marja open te laten. Het is duidelijk dat zij niet terugkeert bij Avans. Dus we moeten nu een nieuw bestuurslid gaan werven’, zegt bestuursvoorzitter Paul Rüpp. Een concept-profielschets en procedurevoorstel zijn gisteren voorgelegd aan de Avans Medezeggenschapsraad. De intentie is om aan de start van het nieuwe studiejaar weer met een driekoppig bestuur te werken.

Voordeel bij driekoppig bestuur 
‘We hebben het met onder meer de Raad van Toezicht wel over gehad of je niet verder kunt als tweekoppig bestuur. Maar daar kiezen we niet voor. Met zijn drieën moet je wel fysiek aan tafel zitten om te vergaderen en snelle een-tweetjes voorkom je ook. Avans heeft echt voordeel bij een driekoppig bestuur’, zegt Rüpp.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?