Terug naar overzicht

Youp van ‘t Hek: WigWam

Youp van ‘t Hek staat midden in de nacht dronken voor zijn huis. De sleutel past niet. Je raadt het al de cabaretier staat voor het verkeerde huis; zijn oude huis welteverstaan. Daar vindt hij zijn oude wigwam, waarin hij als kind zielsgelukkig was.  

In een uitverkochte Tilburgse schouwburg presenteerde van ’t Hek afgelopen woensdag zijn nieuwe show WigWam. Tijdens de voorstelling overheerst het gevoel dat  je dit allemaal al eens eerder hebt gezien. Youp heeft gezopen, hij ergert zich aan burgerlijk gedrag er gaat iemand dood… etc. Dat gevoel wordt bevestigd als Youp het twintigjaar oude liedje ‘Meneer Alzheimer’ inzet. Waar hij in de jaren negentig nog een poging deed tot zingen, laat de cabaretier dat nu maar geheel achterwege.

Herkenbaarheid
Het soort mensen waar ‘de kleine bolle’ zo tegen tekeer gaat, is het enige publiek dat nog om hem kan lachen. Waarschijnlijk heerst er een groot gevoel van herkenbaarheid onder de babyboomers als Youp het heeft over zelfhulpboeken, de hondenuitlaatservice en uitgekeken zijn op je vrouw. De rest van de uitverkochte zaal weet Youp totaal niet te raken.

Punt. Of had jij nog wat?

Ramses

Ik behoor ook niet tot de mensen waar je het over hebt. Youp was In Tilburg in 1 woord: GEWELDIG! en dat vonden de andere 899 met mij. Alleen maar goede reacties gehoord. En een enkeling zal het niks hebben gevonden, maar wat dan nog?

2013-10-26 15:45:02

Marco

'de rest van de zaal weet youp totaal niet te raken'... Jawel hoor, ik was er 1 van en ik behoor niet tot 'het soort mensen' waar je het over hebt.

2013-10-25 15:37:38

Meer lezen?