Terug naar overzicht

Avans heeft weinig vertrouwen in Oranje

Het gaat vrijdag bijna maar over één ding: voetbal. De studentenflat op de Onderwijsboulevard in Den Bosch is deze week al geheel in Oranje-stijl versierd en studenten en medewerkers hebben hun mooiste oranje outfit uit de kast getrokken voor de wedstrijd van Nederland tegen Spanje. Desondanks hebben er maar weinig vertrouwen in Oranje. 

 

 ‘De Belgen maken meer kans’

DaanMatulessya

Daan Matulessya, tweedejaarsstudent Bouwkunde in Tilburg

‘Natuurlijk ben ik op het WK voor Nederland, maar eerlijk gezegd geef ik ze weinig kans om ver te komen dit toernooi. Het elftal is lang niet zo goed als vier jaar geleden. De groepsfase komen ze misschien nog wel door, maar daarna moeten ze waarschijnlijk tegen Brazilië. Die hebben alleen al op de reservebank meer kwaliteit dan wat Nederland op het veld heeft staan. Wat dat betreft geef ik de Belgen meer kans. Als Nederland wordt uitgeschakeld ben ik voor België.’

 

‘Spanjaarden zijn bang voor ons’

JohnHuiskes

John Huiskes, tweedejaarsstudent Informatica in Den Bosch

‘Ik heb goede hoop. We winnen van Spanje met 2-1. Veel mensen zijn minder hoopvol omdat we zoveel jonge spelers hebben. Datzelfde geldt ook voor Spanje. De Spanjaarden zijn ook bang voor ons. Dat is niet voor niets. Ik denk dat Duitsland of Rusland wereldkampioen worden. Ik hoop natuurlijk niet op de Duitsers maar ze hebben wel een sterk team.’

 

‘Achterin erg zwak’

Charles

Charles Gripes, medewerker Canon copyshop Den Bosch

‘De rust halen we nog wel met 0-0 maar ik denk dat Spanje wint met 0-3. Achterin is Nederland erg zwak. Ik mis spelers als Rekik en Bruma, die had Van Gaal zeker mee moeten nemen. Ik denk wel dat Nederland door de poulefase heen komt. Als ze een goede bui hebben, winnen ze.’

 

‘Van Gaal is een pannenkoek’

Mark

Mark van Lith, barman Grand Café Den Bosch

‘Het wordt 2-0 voor Spanje. Ik hoop wel dat ze doorgaan naar de finales maar ik denk het niet.  Misschien is het wel een beetje leedvermaak. Die Van Gaal is ook zo’n pannenkoek. Ik denk dat Duitsland het erg goed gaat doen. Ze hebben een hartstikke sympathiek team. Vanavond wordt m’n zwager 40. Hij heeft een groot scherm en er komen een mannetje of honderd, dus dat wordt beregezellig.’

Groot scherm bij Totus
In de Tilburgse soos van Totus zijn alle wedstrijden van Oranje te zien op een groot scherm. Vrijdagavond is iedereen welkom vanaf 20 uur, de andere wedstrijden in de groepsfase zal er eerst gezamenlijk worden gegeten.

Punt. Of had jij nog wat?

Johan

Toernooi is nu al geslaagd ....... met dank aan "the flying Dutchman" .......... laat die cloggies maar schuiven. PS houd de Fransozen in de gaten.

2014-06-16 02:07:37

Xawee

Lijkt erop dat we niet meer mis hadden kunnen zijn. 5-1 voor Nederland maakt het gewoon een vernedering op het hoogste niveau voor Spanje.

2014-06-14 03:00:21

Roel de Vries

1-5!!! Spanjaarden afgedroogd! Avans, hebben jullie er weer zin in?!

2014-06-14 00:17:18

Meer lezen?