Terug naar overzicht

Soos weg bij Avans, laatste feestje deze zaterdag

Nog één keer bier drinken, zingen, zoenen en slap ouwehoeren in de soos van Virgo. Dat kan op zaterdag 16 mei tijdens een afscheidsfeest voor alle (oud-)leden van de Bredase studentenvereniging. Daarna is het echt over en uit voor de ontmoetingsplek aan de Lovensdijkstraat.

Virgo Back in Time is de logische naam voor het afscheidsfeest op de Lovensdijkstraat in Breda. Genodigden wordt gevraagd hun oude shirt van de intro- of bardienst uit de kast te trekken. Een groot deel van het terrein voor de soos is overdekt om plaats te kunnen bieden aan zoveel mogelijk leden. Naast diverse eetkraampjes wordt er een stadsstrand aangelegd.

Verbouwing
In verband met de verbouwing van de Avansgebouwen aan de Lovensdijkstraat moet de studentenvereniging op zoek naar een nieuwe locatie. ‘Eigenlijk zouden we hier een nieuwe plek krijgen’, zegt Virgolid Nick van Eekelen in een eerder artikel van Punt. ‘Maar vanwege het budget kon dat niet doorgaan. Daarna is er nog gesproken over renovatie van de huidige soos, maar nu blijkt dat de chemicaliënopslag daar moet komen. Uit gesprekken met het College van Bestuur merk je dat ze geen soos meer willen op terrein van Avans.’

‘Voor studieverenigingen hebben we een werkruimte binnen de Avansgebouwen’, stelt bestuursvoorzitter Paul Rüpp in hetzelfde artikel. ‘Studentenverenigingen hebben een ander karakter, je moet je afvragen of dat past in een schoolgebouw. Daar komt ook nog het veiligheidsaspect bij. Je gebouw is kwetsbaar als er na sluiting nog activiteiten plaastvinden in de soos. In andere studentensteden zie je ook dat verenigingen een eigen pand in het centrum hebben. We zijn nu aan het meedenken voor een plek voor Virgo buiten de hogeschool.’

Nieuwe soos
Die nieuwe locatie is nog niet gevonden zo meldt Virgo-voorzitter Priscilla Kuijt. De bedoeling is dat de nieuwe soos per september open kan gaan.

virgo-soos-eindfeest

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?