Terug naar overzicht

Studenten over genomineerden Docent van het Jaar 2015

Vijf genomineerden zijn er nog in de race voor de titel der titels: Avansdocent van het Jaar! Via Facebook kun je stemmen op jouw favoriet. Om je te helpen met je keuze vertellen studenten wat zij zo geweldig/fantastisch/enerverend/leerzaam vinden aan hun favoriet.

‘ABC stroomt bij haar door hart en nieren.’laradehoogd-150Lara de Hoogd
Docent Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie (AOMI) Den Bosch

 ‘Lara weet leerlingen te inspireren en motiveren op een manier zoals geen andere docent dat kan’, vertelt tweedejaarsstudent Advanced Business Creation (ABC) Sandra Fonken. ‘Ze staat altijd vol passie les te geven, geeft de leukste en origineelste opdrachten en ABC stroomt bij haar door hart en nieren.’

‘Met Lara is het altijd een feest’, vertelt ABC’er Maartje Heldoorn. ‘Buiten alle kennis en vaardigheden die ze bijbrengt, is ze ook echt een gezellig mensen-mens. Ze kan soms lekker lang uitweiden over onderwerpen die veel te interessant zijn en veel meer tijd en aandacht mogen krijgen tijdens de lessen. Ze laat je dieper en creatiever denken en ze inspireert me zeer.’

‘Bij Harold heb je het gevoel dat je alles wel 10 keer mag vragen.’HaroldTiesing-150 Harold Tiesing
Docent Academie voor Communicatie en User Experience (ACUE) Breda

‘Harold is gewoon echt een toffe docent’, aldus eerstejaarsstudent Communicatie Evi Kuunders. ‘Naast dat hij grappig en vriendelijk is, doet hij ook echt wat met de opmerkingen die je maakt. Je hebt het gevoel dat hij echt naar je luistert. Harold werkt pas een jaar bij Avans, maar ik voel me bij hem meer gewaardeerd dan bij mijn andere docenten, hij verdient het echt om verkiezing te winnen.’

Communicatiestudent Ellis Peek sluit zich daarbij aan. ‘Hij heeft veel persoonlijke aandacht voor je en leeft echt met je mee. Harold luistert naar je en begrijpt je. Hij is erg betrokken bij de klas en stelde bijvoorbeeld een leuke afsluitende barbecue voor. Hij legt de stof goed en duidelijk uit met veel ervaring vanuit het werkveld.’

‘Bij Harold heb je het gevoel dat je alles wel 10 keer mag vragen, zonder boze blikken te krijgen’, vertelt Lauren Lemmen over haar studieloopbaanbegeleider (SLB). ‘Daarnaast kun je ook erg met hem lachen. Sarcastische opmerkingen worden door hem gewaardeerd, hij lacht gewoon mee!’ 

‘Sofie heeft precies in de gaten wat je nodig hebt.’ sofievandervleuten-150Sofie van der Vleuten
Docent Academie voor Sociale Studies Den Bosch (ASH)

‘Sofie is  een docent uit duizenden’, volgens eerstejaarsstudent Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) Merethé Grispen. ‘Ze is een docent met charisma die met hart en ziel voor de klas staat en enorm enthousiast en gemotiveerd is om het beste uit haar klas te halen.’

Daphne van den Bighelaar, eerstejaarsstudent SPH waardeert Van der Vleuten haar kwaliteiten als SLB’er. ‘Ik heb een aantal gesprekken met Sofie gehad waarin ze me elke keer weer wist te motiveren om door te gaan en door te zetten. Sofie heeft precies in de gaten wat je nodig hebt, waardoor ze goede adviezen geeft. Maar ook moedigt ze je aan en geeft ze vertrouwen in je eigen handelen en presteren.’

‘Ze is er niet alleen om vrienden te maken, maar juist om de studenten iets bij te brengen.’MariseKhemissi-150 Marise Khemissi
Docent Academie voor Algemeen Financieel Management (AAFM) Breda

‘Marise is nog echt een docent die hard kan optreden wanneer studenten door de les heen praten of geen interesse tonen’, aldus Ruud Verheijde, tweedejaarstudent Human Resource Management in Breda. ‘De manier waarop Marise zich daar aan kan storen, is voor mij een kenmerk van een goede docent. Ze is er niet alleen om vrienden te maken, maar juist om de studenten iets bij te brengen.’

Haar ervaringen in het bedrijfsleven maken Khemissi tot de docent van het jaar volgens tweedejaarsstudent Karlijn van Vugt. ‘Marise zorgt ervoor dat de lessen altijd nuttig zijn en dat we betrokken raken bij de lesstof. Ze geeft praktijkgerichte voorbeelden vanuit haar ervaring in het vak en beschouwt ons als gesprekspartner. Ze ziet ons als gelijke en niet als leerlingen. Ze onderscheidt zich hierdoor van andere docenten.’

‘Het mooie aan Ronald is dat hij oprecht een goed mens is.’ ronaldven-150Ronald Venn
Docent Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie (AOMI) Den Bosch

‘Ronald is echt een topdocent!’, aldus Daphne Scheffers, eerstejaars Advanced Business Creation (ABC). ‘Het mooie aan Ronald is dat hij oprecht een goed mens is. Als hij vraagt hoe het met je gaat doet hij dat omdat hij daar benieuwd naar is en niet omdat het zo hoort. Hij zal alles wat hij kan voor je doen. Echt iemand die voor je door het vuur gaat.’

Ruud van der Linden, derdejaarsstudent ABC: ‘Ronald is iemand die zeer gepassioneerd is over zijn vakgebied. De brede kennis die Ronald heeft, draagt hij met veel enthousiasme over aan studenten.’

Leonie Koppes, eerstejaarsstudent ABC, prijst de interesse van Venn. ‘Ronald heeft altijd tijd voor je als je vragen hebt. Hij is erg behulpzaam en de beste studieloopbaanbegeleider die er bestaat. Ook geeft hij je het vertrouwen dat je dingen kan bereiken. Als je motivatie en investering combineert, kun je tot hele mooie resultaten komen waar je trots op mag zijn.’

Stemmen!
Je kunt nog stemmen tot en met vrijdag 19 juni 17.00 uur via onderstaand Facebook-formulier.

stemmen

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?