Terug naar overzicht

Benefiet kunstmarkt levert ruim 22 duizend euro op voor Oekraïne

De benefiet kunstmarkt van St. Joost School of Art & Design van donderdag heeft ruim 11 duizend euro opgeleverd. Omdat Avans Hogeschool het bedrag verdubbelt, is de totale donatie 22.148 euro. Dat geld gaat naar slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De organisatie spreekt van een geslaagd evenement.

Moe, maar voldaan vertelt Emre Vander Heijden, een van de vijf organisatoren, op vrijdagochtend hoe ze terugblikt op de kunstmarkt waar geld werd opgehaald voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. ‘’Het voelt nog een beetje onwerkelijk en moet nog bezinken’’, zegt ze. ‘’Het ging echt ontzettend goed. Er hing een gevoel van saamhorigheid, een goede sfeer en bezoekers vonden het mooi. We zijn heel blij dat we als studenten iets konden bijdragen.’’

Gul
De teller van de kunstmarkt staat op iets meer dan elfduizend euro. Een gewenst bedrag hadden Emre en haar studiegenoten niet in hun hoofd, maar dat ze dít bedrag zouden ophalen? ‘’Dat is echt aan de hoge kant. De bezoekers die iets kochten zijn erg gul geweest. Heel bijzonder’’, aldus de derdejaarsstudent Photography, Film & The Digital die het evenement samen met vier studiegenoten in een paar weken opzette.

De kunstmarkt bij St.Joost School of Art & Design

Verdubbeld
Avans heeft het uiteindelijke bedrag verdubbeld. Philippe Raets, voorzitter van het College van Bestuur laat in een reactie van de academie weten: ‘’Binnen Avans Hogeschool zien we verschillende acties en initiatieven van medewerkers en studenten die een helpende hand bieden aan eenieder die getroffen is door het conflict in Oekraïne. Dit ondersteunen we van harte. We zullen als College van Bestuur het opgehaalde bedrag van de Kunstmarkt verdubbelen en doneren.’’

Twee doelen
Kopers konden hun geld doneren aan twee goede doelen; het Rode Kruis en aan een kleiner doel: een bevriende student die nauw contact heeft met mensen in Oekraïne en daar zelf naartoe gaat om spullen te brengen. Emre: “Waar we ook blij mee zijn is dat er ook flink is gedoneerd aan het kleinere goede doel, naast het Rode Kruis.’’

Hoeveel bezoekers het evenement aan de Bredase kustlocatie trok is niet bekend. Er was geen kaartverkoop en ook aan de deur werd niet geteld. ‘’Maar het waren er in ieder geval veel, en lang niet alleen familieleden van de deelnemende studenten. Er waren ook veel mensen van buitenaf. Dat maakt het nóg mooier.’’


Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?