Terug naar overzicht

Recept: gnocchi in tomatensaus met groenten

Gnocchi in tomatensaus met groenten

Gnokkie, Knosjie of Knoggie? De juiste uitspraak is Njok-kie. Hoe moeilijk het is om het gerecht uit te spreken, zo makkelijk is het om te maken. Deze lekkere maaltijd heb je namelijk in een handomdraai op tafel!

Gnocchi in tomatensaus met groenten
Voor 2 personen, bereidingstijd 20 minuten

Dit heb je nodig
150 gram (vega) gehakt
200 gram wortel
200 gram courgette
anderhalve el Italiaanse kruiden
halve el paprikapoeder
400 gram gezeefde tomaten
400 gram gnocchi
20 gram (vegan) Parmezaanse kaas
handje pijnboompitten en verse basilicum

Zo maak je het
1. Verhit olie in een pan en rul hierin het gehakt samen met peper, zout en de helft van de Italiaanse kruiden.
2. Snijd de wortel en courgette in blokjes van 1×1 cm en voeg toe aan het gehakt. Doe er ook de rest van de Italiaanse kruiden en paprikapoeder bij.
2. Voeg na 5 minuten de gezeefde tomaten toe en laat pruttelen op laag vuur.
3. Bereid de gnocchi volgens de verpakking of maak ze vers en doe ze bij de saus.
4. Serveer met Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitten.

Enjoy!


Wie is Sanne?
Recepten die gezond zijn, makkelijk om te maken én er fancy uitzien. Oud-Avansstudent Sanne van Lierop bedenkt ze helemaal zelf en publiceert ze op haar Instagrampagina @sannevanlierop en op foodbysann.com. Regelmatig deelt Punt een van haar recepten. Benieuwd wie Sanne is? Ze stelt zich hier voor.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?