Terug naar overzicht

Toiletten krijgen opknapbeurt

Het kleinste kamertje op de Onderwijsboulevard in Den Bosch wordt de komende maanden opgeknapt. De oude toiletten worden vervangen door Bloe toiletten.

De toiletten zijn nu al te vinden op de begane grond op de Onderwijsboulevard. De komende maanden worden de resterende 47 verouderde toiletgroepen in Den Bosch verbouwd.

Blauw goedje
Het porselein van Bloe is voorzien van grote reclameschermen en spoelt door met een blauw goedje met ‘etherische olie’ dat kalkaanslag en andere resten moet voorkomen en een ‘frisse mint-eucalyptusgeur’ afgeeft. Het afgelopen jaar werden de toiletten getest. Avans besluit vanwege de voordelen op het gebied van ‘schoonmaak, kwaliteit en beleving’ de andere wc’s om te toveren in dezelfde stijl.

De hypermoderne toiletten zijn overigens ook verbonden met internet. Daarmee wordt de gebruiksinformatie van de toiletten bijgehouden.

Vijf maanden
De verbouwing start op 18 november en zal in totaal bijna vijf maanden duren. Elke drie dagen start de renovatie aan een ander toilet. De werkzaamheden zullen per lob, van boven naar beneden, plaats vinden.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Anon

Zoveel tijd en geld steken in zo'n waardeloos project. Die "oude" wc's zagen er nog prima uit.

2013-11-19 09:02:14

x

nu de spelfouten nog uit de schermen boven de wc's... deze toilet??!!?!?!?!

2013-11-18 17:00:01

Sjaak Rommel

De schermen boven de wc's zelf kun je wel zien, daar hebben ze speciaal een spiegel voor opgehangen. Ze laten de beelden eerst normaal zien en dan in spiegelbeeld, zodat je het toch kan lezen :') Plaats s.v.p. niet nog meer van deze ondingen.

2013-11-17 21:26:53

Anoniem

De Bloe wc's maken de toilet ruimte veel te klein!! Onhandig en en bovendien onnodig dus

2013-11-17 12:51:29

Kees

Kan me niet voorstellen dat meer stroom verbruiken op enige manier beter voor het milieu kan zijn. Avans was toch duurzaam???

2013-11-16 18:02:37

Anoniem

Bo, spreek voor jezelf. Ik vind het heel fijn om achterstevoren te poepen, ik hou wel van wat afwisseling. Vind de internetverbinding ook wel fijn, ik hoop op een functie voor het automatisch versturen van een tweet + foto, ben er altijd zo trots op.

2013-11-16 17:38:52

Anoniem

Deze hypermoderne wc's werken voor geen meter. Als je erop gaat zitten trekt de wc door. Het is bijna een belediging voor de gebruiker. Zijn we tegenwoordig niet meer instaat om ZELF de wc doortetrekken?

2013-11-16 15:47:26

Anoniem

De toiletten spoelen automatisch door, maar de kranen en zeepdispensers zijn dat niet. Als die ook sensoren krijgen wordt het nog hygienischer.

2013-11-16 02:23:08

Bo ter Ham

- Spoelen VAAK door TIJDENS het poepen en op die momenten voelt het net alsof er een blauwe tsunami onder je ding door gaat. - De schermen in de toiletten zijn compleet nutteloos aangezien je meestal niet achterstevoren op het toilet gaat poepen

2013-11-15 22:35:19

Meer lezen?