Terug naar overzicht

Student wil niet met een ander afstuderen

Een student Integrale Veiligheid in Den Bosch wil graag alleen afstuderen en niet zoals gebruikelijk in een duo. ‘Als ik met hem moet samenwerken, ben ik huiverig voor een voorspoedig afstuderen.’

Tijdens de zitting van het College van Beroep voor de Examens (COBEX) geeft de student aan dat hij alleen wil afstuderen. ‘De andere student heeft een heel andere houding dan ik, komt zijn afspraken niet na en is ook niet komen opdagen tijdens de afstudeervoorlichting. Als ik met hem moet samenwerken, ben ik huiverig voor een voorspoedig afstuderen’, verklaart de student.

Geen uitzondering
‘De regel is dat studenten afstuderen in duo’s.’ De examencommissie van de Academie voor Veiligheid en Bestuur ziet geen redenen om voor deze student een uitzondering te maken. ‘Er zijn een aantal redenen waarop we van de regel kunnen afwijken. Onder andere bij een oneven aantal afstudeerders en bij bijzondere omstandigheden zoals iemand die door ziekte het afstuderen tijdelijk moet staken. Daar is nu geen sprake van.’

De student heeft al een bedrijf gevonden waar hij kan afstuderen. Hij denkt dat meer kans maakt op een baan bij het bedrijf als hij daar alleen kan afstuderen. De examencommissie is het daar niet mee eens. ‘Dat is een argument dat alle studenten kunnen gebruiken.’

Individuele beoordeling
De student is bang dat hij een slechte beoordeling krijgt als zijn partner geen goed werk levert. Daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken meent de examencommissie. ‘Studenten houden zelf bij wie wat heeft gedaan en hebben een aparte verdediging. Daaruit kan de examinator goed waar ieders kwaliteiten liggen.’

‘Na afstuderen zul je straks ook moeten samenwerken met mensen met een ander arbeidsethos’, vertelt de examencommissie. ‘Misschien moet je dan iets harder werken, maar het is zeker mogelijk.’

Het COBEX verklaart het beroep ongegrond.

Punt. Of had jij nog wat?

Bob

Eens met examencommissie. Studenten die willen uitblinken kunnen anderen inspireren en overtuigen, uitgelezen kans voor deze student! Hoop dat hij/zij andere perspectieven kan zien.

2014-05-20 20:10:05

Rob

Waar is dat competentiegerichte onderwijs gebleven, waar Avans zo trots op was? Dit is stimuleren van laag niveau, puur omdat de eigen bureaucratie de pan uitrijst.

2014-04-23 08:44:06

Rob

Zo zie je maar wat voor laag niveau Avans aan onderwijs levert. Hoezo moet je met twee man afstuderen?! Wat is dat voor domme regel. Driekwart van de studenten streeft naar een zesje, wat betekent dat die andere kwart zich daarin maar moet schikken.

2014-04-23 08:43:10

Hans Klarebrokken

Inderdaad belachelijk, niet iedereen kan zich zo goed bewegen als een spin in het web.. ik vind dat de student de keuze moet hebben om het samen of alleen te kunnen afstuderen

2014-04-22 14:56:07

H brokkenpiloot

Ik begrijp de student heel goed, ik heb me 4 jaar lang geirriteerd aan studenten die niet wilde of kunnen meewerken. nu ik aan het afstuderen ben vind ik het heerlijk om dit alleen te doen.. de rest zal vanzelf de bietenbrug opgaan

2014-04-22 12:09:54

Zowizo

Ik ken deze student toevallig. Avans is een beetje aan het doordraaien met haar bureaucratie en regeltjes. Ze zoeken het maar lekker uit, want ik chill 'm sowieso brada. PIECE

2014-04-22 11:12:37

D

Het is altijd dezelfde lied: "je zal straks ook moeten samenwerken met mensen met een ander arbeidsethos" De examencomissie is helderziende, zij weet wat en hoe het straks wordt

2014-04-20 20:08:35

a

Omdat die partner niet eens bij de afstudeervoorlichting aanwezig was, zou hij niet eens mogen afstuderen. De afstudeervoorlichting is volgens mij gewoon een verplicht onderdeel van het afstuderen, net zoals de stagecontactdagen.

2014-04-18 17:30:10

Marc

Waar de de overheid en accreditatie steeds meer hamert op het INDIVIDUEEL beoordelen, slaat alleen om die reden het COBEX de plank nu mis. Opties student: In hoger beroep gaan en tzt een melding naar accreditatiecommissie overwegen.

2014-04-18 10:41:21

a

Verbaasd me weer niks dat het Avans het zo makkelijk maakt om mee te liften. Zelfs bij het afstuderen. Altijd maar die leuke project groepen, die het makkelijk maken om mee te liften. Maar iemand eruit zetten, ho maar dat mag niet..

2014-04-17 21:07:39

Meer lezen?