Terug naar overzicht

Studentenlezingen over wat écht belangrijk is in het leven

Avans-Flow-maxHoe word je productiever? Wat zijn je persoonlijke doelen? Hoe vind je geluk in je werk? Drie studenten geven lezingen over persoonlijk leiderschap namens Avans Flow.

Kees Berg, student Bedrijfskunde MER, Rick Bastiaanssen, student Human Resource Management en Eva Lisa Janssen, student Communicatie geven elk twee lezingen over een eigen onderwerp. Het idee voor de lezingen kwam van de studenten zelf, vertelt Marieke Konings van Avans Flow. ‘Eén voor een druppelden ze bij ons binnen. Ze wilden graag een workshop of een lezing geven.’

De onderwerpen van de studenten bleken één gemene deler te hebben. Persoonlijk leiderschap. Marieke: ‘Hoe kan ik de regie nemen in mijn eigen leven. Er komt zoveel op je af, studenten zoeken daarin naar balans.’ De lezingen worden zowel in Breda als Den Bosch gegeven.

 

pasfotokeesbergKees Berg: ‘Co-creatie’
‘Co-creatie is een levensfilosofie die het leven meer geluk, plezier en kwaliteit kan geven. Vaak hebben we door onze ouders of omgeving geloofsovertuigingen toegelaten die ons beperken om maximaal te leven. We maken het leven hierdoor ontzettend moeilijk en vinden zelden geluk in het werk dat we doen. Ik hoop tijdens deze lezing wat inzichten en tools te geven die mensen aan het denken zet.’

2 februari Hogeschoollaan, Breda / 9 februari Onderwijsboulevard, Den Bosch.

 

Rickklein160

Rick Bastiaanssen: The 7 habits of highly effective people
‘Vaak zijn we ontzettend druk bezig zonder effectief te zijn. Onze agenda’s zitten propvol en we moeten een heleboel van onszelf. Hoge cijfers, topprestaties, een dikke baan. We belanden in een activity trap; het “bezig zijn om maar bezig te zijn”.  Alles moet groter, beter, sneller en daarbij gaan we voorbij aan de vraag wat we nu eigenlijk écht belangrijk vinden. Aan de hand van de bestseller ‘The 7 Habits of Highly Effective People’ wordt ingegaan op hoe jij binnen je studie, op je werk, met je vrienden, familie en collega’s of op welk gebied dan ook jouw persoonlijk leiderschap kunt ontwikkelen en hoe je je maximale potentieel kunt benutten.’

3 februari Hogeschoollaan, Breda / 10 februari Onderwijsboulevard, Den Bosch.

FlowEvaLisa

Eva Lisa Janssen: ‘Hoezo? Zin van het leven?’
‘En ineens sta je daar als groep jongvolwassenen. Het is ons nooit aangeleerd om zin aan ons leven te geven. En dat is logisch, want dat was natuurlijk helemaal niet aan de orde vijftig jaar geleden. Er was een mooi boek geschreven over zingeving, (de bijbel) waar iedereen zijn normen en waarden netjes kon teruglezen zonder al te veel inspanning. Dat is niet meer. We leven in een turbulente periode met alleen maar modernisatie zonder tijd om stil te staan bij onze persoonlijke ontwikkeling en terug te kijken naar de rode draad in ons leven. Die gaan we nu vinden.’

5 februari Hogeschoollaan, Breda / 12 februari Onderwijsboulevard, Den Bosch.

Aanmelden
De lezingen op de Hogeschoollaan vinden plaats in lokaal HA411 en in Den Bosch in lokaal OC116 van 17.00 uur tot 18.30. Meld je wel even aan via Avans Flow.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?