Terug naar overzicht

Vernieuwd studielandschap in gebruik

Studenten Bedrijfseconomie (BE) van de Faculteit Economie en Management kunnen vanaf vandaag onder begeleiding werken in het nieuwe studielandschap. Zo’n twintig uur per week zullen docenten BE volgens een speciaal samengesteld rooster surveilleren. De eerste docenten starten maandagmiddag. ‘De aanwezigheid van docenten wordt afgestemd op de activiteiten van de studenten,’ zegt John Theeuwes, secretaris van de directie van de FEM. ‘Vragen die zullen ontstaan, kunnen dan meteen worden beantwoord.’ De overige FEM- en Gamma-studenten moeten het voorlopig zonder begeleiding stellen. Zij kunnen wel werken aan de ruim vijftig computerwerkplekken die het studielandschap nu rijk is. De kelder van de Hogeschoollaan heeft daartoe in de vakantie een metamorfose ondergaan. Met een andere ingang en een andere indeling is ook de mediatheek veranderd.. Meer boeken, een grotere tijdschriftenhoek in wat voorheen een deel van de rokersruimte was. Verder staat de mediatheek rechtstreeks in verbinding met het studielandschap. Net als in de mediatheek aan de Lovensdijkstraat surveilleert een bewakingsdienst. In het verleden werden uit onbewaakte studielandschappen boeken van de hogeschool gestolen. Met de uitbreiding van het studielandschap hopen de initiators – FEM, Gamma, de dienst
Onderwijs & Studentenzaken en de Facilitaire Dienst – tegemoet te komen aan studenten. Zij klaagden over een tekort aan voorzieningen als computers. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?