Terug naar overzicht

Glaasje op, neem de Uitbus

Stappers in Breda kunnen voortaan iedere zaterdagnacht gebruik maken van de Uitbus.
Drie maal per nacht zullen de bussen vanaf 2.00 uur hun rit maken. De gemeente wil zo – naast de inzet van extra politie en camera’s – voorkomen dat er relletjes ontstaan in de binnenstad. ‘We kunnen zo’n 200 reizigers per uur vervoeren. Dan kun je de druk op de ketel aardig weghalen.’

De eerste nachtbussen zijn in de nacht van 28 op 29 oktober vertrokken richting Haagse Beemden, Breda Oost, Bavel, Ulvenhout, Princenhage – Etten Leur en Breda Noord-Terheijden- Wagenberg – Made. Een enkeltje voor de Uitbus kost vijf piek. Reizigers met een weekend OV-kaart, strippenkaart of abonnement moeten een toeslagkaartje van ƒ 3,50 kopen.
Het proefproject Uitbus Breda duurt twee jaar.

De gemeente verwacht dat het nachtbusvervoer een positief effect zal hebben op het imago van het openbaar vervoer en de veiligheid in de Bredase binnenstad. (MvH)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?