Terug naar overzicht

Komende nacht vijfkamp van Albert van der Mee

Morgen (de komende nacht Nederlandse tijd) komt Albert van der Mee, medewerker van de Dienst IVAC, op de Paralympics in Sydney uit op de vijfkamp. De pentathlon is het zwaarste atletieknummer waaraan hij meedoet. Alle onderdelen – verspringen, speerwerpen.
100 meter hardlopen, discuswerpen en 1500 meter hardlopen – worden woensdag in het Stadium Australia afgewerkt.

Albert hoopt op een hoge klassering, mogelijk een medaille. Zijn kamergenoot Willem Noorduin heeft de afgelopen dagen al twee keer zilver gewonnen, met kogelstoten en discuswerpen. ‘Ik heb nu dus die mooie schijfjes van dichtbij kunnen zien en ik moet zeggen het zijn prachtige hebbedingetjes; ik wil er ook een!’, heeft Albert het thuisfront laten weten.

Helaas is Albert niet helemaal fit Hij is halfverkouden en heeft last van een stijve nek. Bovendien is zijn blessure van de vorige week, toen bij een training zijn rechterknie scheef schoot, weer gaan opspelen. Op aanraden van de fysiotherapeut heeft hij de laatste dagen daarom niet op de baan getraind, maar zich beperkt tot fietsen en kniebuigoefeningen.
Hij voorspelt dan ook dat het morgen erg zwaar zal worden. ‘Maar in een meerkamp is alles mogelijk.’ (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?