Terug naar overzicht

Paralympics: Albert van de Mee zesde bij hoogspringen

IVAC-medewerker Albert van der Mee, deelnemer aan de Paralympische Spelen in Sydney, is afgelopen vrijdag bij het hoogspringen zesde geworden. Hij kwam niet hoger dan 1,70 m.
De kans op medailles is daarmee zeker niet verkeken. Overmorgen (woensdag) werkt Albert zijn vijfkamp af, en zaterdag, de laatste dag van de spelen, komt hij uit op zijn favoriete atletieknummer discuswerpen.
In de voorbereding op de spelen anderhalve week geleden heeft Van der Mee een blessure opgelopen. Tijdens een verspringtraining schoot zijn rechterknie bij de landing scheef. De meniscus is daarbij bekneld geraakt, waardoor een flinke zwelling ontstond. Na enkele dagen aangepast trainen leek echter alles weer in orde.

De verrichtingen van de gehandicapte sporters in Sydney worden via de Nederlandse televisie nauwelijks in beeld gebracht. Wie op de hoogte wil blijven kan dagelijks rond 14 uur terecht op de Duitse zenders (afwisselend ARD en ZDF), en rond 19 uur op de BBC.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?