Terug naar overzicht

St. Joost-studenten exposeren naar aanleiding ongebruikelijke stage

Koeien melken, surveilleren bij een mobiel casino, gasten vermaken op een schip, als bijrijder helpen op een vrachtwagen, of meedraaien op de redactie van Impuls. Tien studenten van de tweede fase vrije kunsten op St. Joost verrichtten gedurende twee weken dat soort uiteenlopende werkzaamheden in het kader van een bliksemstage waaraan een
kunstopdracht was verbonden. Ze exposeren het komende weekend de kunstwerken die naar aanleiding van de stages zijn gemaakt.
De tien waren door hun docent Ad van Rosmalen uitgedaagd een veertiendaagse stage te lopen in een niet voor de hand liggende omgeving. Zijn idee daarachter is, dat werken in opdracht in de vrije kunsten tegenwoordig weinig aandacht krijgt. Toch is dat eeuwenlang een belangrijke factor en inspiratiebron geweest. Daarom bedacht hij als opdracht de ongebruikelijke stage met als eindproduct een kunstwerk geïnspireerd op personen in die werkomgeving.

De ervaringen van de studenten zijn positief, al viel het niet altijd mee onmiddellijk een actieve rol bij het werk op zich te nemen.

Op vrijdagavond a.s. om 19.30 uur wordt de weekend-expositie geopend waar de resultaten van het project te zien zullen zijn. Plaats Lokaal 01, Kloosterlaan 138, Breda. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?