Terug naar overzicht

Stufi-pas geeft korting aan Bredase studenten

Studenten in Breda kunnen sinds 22 november de Stufi-pas aanvragen. Met deze kortingskaart profiteren zij van kortingen van soms meer dan vijftig procent bij dertig bedrijven. Op de site www.debeleving.nl wordt de pas aangeboden voor 7,50 gulden.
Het initiatief komt van Alexander Ketterink en Joep Selen, twee vierdejaars studenten Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV). In het kader van hun afstudeerproject proberen zij studenten in Breda te bereiken via nieuwe media. Alexander: ‘Wij kwamen op het idee van de Stufi-pas na een hoorcollege over sponsoring. We zijn een bedrijf binnengewandeld en kwamen eruit met twee kortingen voor de Stufi-pas.’
Inmiddels doen dertig organisaties mee aan de kortingskaart. Zaken die kortingen geven zijn onder andere Mc Donald’s, New York Pizza en Intersport. Eens in de twee weken willen de jongens een nieuw bedrijf aan de kortingskaart kunnen toevoegen.
‘Pas toen we het aantal van dertig bedrijven hadden bereikt, gingen we studenten benaderen’, zegt Alexander. Via e-mail zijn inmiddels tweehonderd aanmeldingen van NHTV-studenten binnen. ‘Deze week proberen we PABO-studenten te bereiken via e-mail en posters. We werken stap voor stap. Geleidelijk aan proberen we steeds meer studenten binnen te halen.’
Als het project dit schooljaar bij de Bredase studenten aanslaat, willen de initiatiefnemers vanaf 1 augustus volgend schooljaar de kortingskaart ook in andere steden van start laten gaan. (CP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?