Terug naar overzicht

Tweede Kamer: 5 miljoen rechtstreeks naar kunstonderwijs

Als het aan de Tweede Kamer ligt, krijgen de kunstopleidingen jaarlijks vijf miljoen gulden rechtstreeks op hun rekening gestort. De Kamer veegde daarmee vorige week de plannen van staatssecretaris Van der Ploeg van tafel.

De staatssecretaris wilde met de vijf miljoen gulden onder meer buitenlandse beurzen bekostigen. Daarnaast wilde Van der Ploeg een prijs in het leven roepen voor goede docent-kunstenaars. Ook moesten er zogenaamde ‘web-wedstrijden’ komen om het gebruik van ict te stimuleren. Op die manier hoopte Van der Ploeg de kwaliteit van de kunstvakopleidingen te verbeteren.
Het parlement vindt echter dat de kunstopleidingen zelf het beste kunnen bepalen hoe zij de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren. Vier partijen dienden dan ook een motie in tegen de plannen van de bewindsman.

Van der Ploeg reageerde geïrriteerd. ‘De Kamer heeft blijkbaar geen behoefte aan kwaliteitsimpulsen.’ (MS/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?