Terug naar overzicht

BBA op tilt van mobieltjes

Mobiele bellers worden voortaan vriendelijk verzocht niet meer te bellen in de BBA-bus. Een sticker in elke BBA-bus maakt reizigers hierop attent. De maatregel, die sluipenderwijs in verschillende regio’s wordt doorgevoerd, moet voorkomen dat de vijfde symfonie van Beethoven de bus op hol brengt. Maarten van de Nieuwenhuizen, woordvoerder van de BBA, geeft toe dat de kans dat de bus er op het deuntje ineens op eigen houtje vandoor gaat, eigenlijk nihil is.
‘Het is niet uit te sluiten dat in een bijzonder geval de mobiele telefoon de boordcomputer van de nieuwste bussen kan verstoren. We hebben onlangs vijftig nieuwe Mercedesbussen aangeschaft. Bij Mercedes hebben ze met honderd mensen tegelijk staan bellen in de bus terwijl er niets gebeurde, maar vanwege de productaansprakelijkheid adviseren we reizigers niet te bellen. Bovendien hebben we een aantal klachten van reizigers over mobiel bellen in de bus gekregen.’
Studenten hoeven echter niet bang te zijn dat ze uit de bus worden gegooid terwijl ze aan huisgenoten doorgeven welke pizza ze willen bestellen. Van de Nieuwenhuizen: ‘De chauffeur is de baas over de bus, maar gaat niet als een politieagent optreden. Mobiel bellen is geen reden om iemand te verwijderen. We adviseren ook om geen friet te eten in de bus, want het is vervelend als iemand knoeit. Maar voorkomen kunnen we het niet.’ (RL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?