Terug naar overzicht

Fontys bestrijdt NHTV-plan voor management-opleiding

Wat de Hogeschool Brabant in goede verstandhouding hoopt op te lossen probeert Fontys via een arbitrage te regelen. De plannen van de Nationale Hogeschool voor Toerisme & Verkeer (NHTV) voor een nieuwe opleiding Media & Entertainment Management in Breda vallen noch bij de Hogeschool Brabant noch bij Fontys in goede aarde.
De Hogeschool Brabant heeft de Bredase collega’s te kennen gegeven het niet tot een gevecht voor de arbitragecommissie te willen laten komen. Men gaat er dan wel vanuit dat het bij deze ene heao-achtige opleiding blijft, en dat men niet in de komende jaren andere opleidingen als Commerciële Economie, International Business & Management Studies en Small Business & Retail Management gaat aanbieden op een steenworp afstand van de HEAO-Breda van de Hogeschool Brabant. De NHTV zou daar volgens de nieuwste procedures makkelijk toe kunnen overgaan, omdat de specialistische opleiding Media & Entertainment Management tot hetzelfde hbo-domein wordt gerekend als genoemde algemene management-studies.
Fontys Hogescholen kiest daarentegen voor de confrontatie, en heeft aangekondigd het NHTV-plan voor de arbitragecomissie aan te vechten.
De komende weken gaat de arbitragcommissie aan de slag. Behalve de beoogde managementopleiding van de NHTV liggen daar tientallen andere plannen van hogescholen ter tafel omdat ze door collega-instellingen worden aangevochten. Zo heeft Fontys verzet aangetekend tegen plannen van Ichtus in Rotterdam voor de opleidingen Journalistiek en Sport & Bewegen, en tegen de voorgenomen opleiding Sport, Gezondheid & Management van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen. Het plan van de Hogeschool Brabant en de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch om gezamenlijk een opleiding Kunst & Cultuur te starten wordt aangevochten door de Hogeschool Holland in Diemen. De Hogeschool Brabant zelf heeft geen plannen van collega-instellingen voor arbitrage voorgedragen. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?