Terug naar overzicht

Directeur kunstacademie Den Bosch vertrekt

Alex de Vries, directeur van de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, legt per 1 september 2001 zijn functie neer. De Vries wil zich vestigen als freelancer voor publicaties in de kunst.
De directeur besteedde de afgelopen twee jaar veel tijd aan de verregaande samenwerking met de Bredase kunstacademie St. Joost. Waarnemend directeur Piet Fioole benadrukt dat het vertrek van De Vries niets te maken heeft met deze samenwerking.
Het is nog onzeker of er in Den Bosch een nieuwe directeur aantreedt. De academies van Breda en Den Bosch hebben sinds de samenwerking één gemeenschappelijke directie, en opereren onder één naam (Academie voor Kunst en Vormgeving/Sint Joost) met behoud van beide locaties.
Jules van de Vijver, directeur van de Academie St. Joost, betreurt het vertrek van De Vries. ‘We waren op een heel collegiale manier bezig om het samenwerkingsproces tussen de beide directies vorm te geven.’ (RL)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?