Terug naar overzicht

Seniorenacademie naar Breda

De Seniorenacademie Brabant van het HOVO (Hoger Onderwijs voor Ouderen) verhuist per 1 maart naar Breda. Tot nu toe was de academie gehuisvest in het gebouw van het Mollerinstituut (Fontys Hogescholen) in Tilburg. Directeur Maryon Lamers, die in 1999 aantrad, was van meet af aan al niet content over de Tilburgse huisvesting. ‘Ik vond het gênant. Er stond allemaal oud meubilair van Fontys. Bovendien werd Fontys rijk van ons, want de huurprijs was veel te hoog. Ik mocht van het bestuur nieuwe huisvesting zoeken, en dat is gelukt. We zitten hier nu goed.’ Het nieuwe kantoor van de academie bevindt zich aan het Stationsplein in Breda in hetzelfde gebouw waar het Bredase filiaal van de Informatie Beheer Groep is gehuisvest. Voor de cursussen heeft de verhuizing weinig gevolgen: die vinden op allerlei lesplaatsen elders in de regio plaats.

Binnenkort zal de Seniorenacademie aan een nieuw op te richten stichting worden opgehangen. Tot nu toe wordt de academie als samenwerkingsproject van een aantal instellingen voor hoger onderwijs bestuurd door een bestuurscommissie. Directeur Lamers hoop middels de stichting meer armslag te krijgen voor het ontwikkelen van eigen beleid en het zelfstandig aantrekken van fondsen. (FG)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?