Terug naar overzicht

Forse stijging inkomsten ICT’ers

Automatiseerders hebben hun inkomen vorig jaar met 12 procent zien stijgen. Dat kwam vooral door opties en winstdelingen. Het gewone salaris nam maar drie procent toe.
Volgens een grootschalig beloningsonderzoek van het bureau Breed & Partners verdienden de ICT’ers of automatiseerders vorig jaar gemiddeld 6176 gulden per maand. Dat is heel wat meer dan de 5507 gulden van een jaar eerder.
Het is de vraag of die stijging dit jaar doorzet. Hij was vooral te danken aan een forse toename van ‘variabele’ beloning zoals opties en winstdeling. En die onderdelen zullen dit jaar misschien dalen.
Hetzelfde bureau deed afgelopen jaar ook onderzoek naar de beloning van ingenieurs. Hieruit bleek dat ook de inkomens van deze brede groep technici met bijna tien procent gestegen zijn. Het aantal deelnemers aan deze enquête (700) was alleen te laag voor keiharde conclusies. Bij de automatiseerders ging het om tien keer zoveel deelnemers. (FS/HOP)

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?